Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Οκτώ άτομα στο σκαμνί για την έκρηξη στο Μαρί της Κύπρου,μεταξύ τους και δύο πρώην υπουργοί


Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας συγκαταλέγονται τελικά στον κατάλογο των προσώπων που θα διωχθούν ποινικά σε σχέση με την φονική έκρηξη στο Μαρί της Κύπρου στις 11 Ιουλίου.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που σημειώνονται σε σχέση με τη φονική έκρηξη στο Μαρί, μετά το πράσινο φως που άναψε ο Γενικός Εισαγγελέας για ποινική δίωξη οκτώ ατόμων.

Ήδη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, κλήθηκαν και κατηγορήθηκαν γραπτώς οι τέως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΡΙΚ, εκτός από τους δύο υπουργούς, στα οκτώ άτομα περιλαμβάνονται τρία στελέχη της Εθνικής Φρουράς και τρία στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες, λέγοντας ότι δεν θα ήταν ορθό να λεχθούν λεπτομέρειες προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία. Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι μέχρι το μεσημέρι κάποιοι έχουν κατηγορηθεί.

Αυτό που μένει να διαφανεί αφορά στο κατά πόσο, οι ευθύνες, θα κατανεμηθούν σε όλους στον ίδιο βαθμό ή θα είναι διαφορετικές, ανάλογα και με τη θέση και την ενημέρωση που είχε ένας έκαστος από τους επηρεαζόμενους. Η σοβαρότατη κατηγορία που θα απαγγελθεί στους υπόπτους θα είναι αυτή της ανθρωποκτονίας, όπως έγινε και στην υπόθεση της Helios.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom