Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

"Η Ελλάδα σε αποσύνθεση": Το ντοκιμαντέρ για την κρίση που συγκλονίζει


Η Ελλάδα σε αποσύνθεση. Ένας λαός που υποφέρει, σκύβει το κεφάλι και παλεύει άνισες μάχες για την επιβίωση του. Αλλαγές που πρέπει να γίνουν, αποφάσεις που λαμβάνονται παρά τις αντιδράσεις του Έλληνα πολίτη... Αποφάσεις και αλλαγές επώδυνες, σκληρές, που πληγώνουν ολοένα και περισσότερα την ιστορία, το φρόνιμα, την ψυχή, το παρόν και το μέλλον ενός λαού που αναγκάζεται να πληρώνει πάντα για τα πάντα... Και όλα αυτά σε μια χτυπημένη αλύπητα Ελλάδα, ενώ η Ευρώπη αναζητά ακόμη την ταυτότητα της, μία αναζήτηση που έχει ως πείραμα των πιθανών "προσώπων που επιθυμεί να διαλέξει" την Ελλάδα μας...
Από τον Έβρο μέχρι την Γαύδο, από τους μαθητές που βιώνουν την κρίση στην οικογένεια τους, ως τους συνταξιούχους που δεν μπορούν πια με λιγοστά χρήματα να τα βγάλουν πέρα, από τους ανέργους και τους αστέγους μέχρι τους υποψήφιους ανέργους σε εργασίες με αβέβαιο μέλλον, η αγωνία, ο φόβος για την επόμενη μέρα είναι αδύνατο πλέον να περιγραφεί με αριθμούς και λέξεις... Μιλούν μόνο οι εικόνες... Εικόνες που προκαλούν θλίψη, απογοήτευση και ερωτηματικά... Γιατί; Μόνο αυτό πια έχει το κουράγιο κάποιος να ψελλίσει..
Δεκατέσσερις φωτορεπόρτερ και οπερατέρ θέλησαν μέσα από την δική τους ματιά στα γεγονότα που μας κατακλύζουν παρουσιάζουν την κρίση που συγκλονίζει την Ελλάδα σε ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ. Ένα ταξίδι που διαρκεί 3 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα από την Μακεδονία μέχρι τα Δωδεκάνησα, αποκαλύπτοντας το σκληρό πρόσωπο της οικονομικής κρίσης μέσα στο διάστημα ενός έτους. Ένα πολύπαθο ταξίδι που φυλακίζει τα όνειρα χιλιάδων νέων και καταδικάζει στην εξαθλίωση άλλους τόσους συνανθρώπους μας.

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τις 15 Νοεμβρίου του 2011.
πηγή

4 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Σε παρακαλώ Δημήτρη.
Μην παραχωρήσεις την θέση αυτής της ανάρτησης στην επόμενη .Κράτησέ την όσο μπορείς περισσότερο.
Προσφέρει κάτι απ' ότι οφείλεις στον εαυτό σου, σους αναγνώστες σου .
Την ΑΛΗΘΕΙΑ και μόνο την Αλήθεια. Αυτήν που τόσα χρόνια στερηθήκαμε και ξεχάσαμε.
Εσύ κι εγώ και κάποιοι άλλοι προσπαθούσαμε να αγγίξουμε κάποιες πλευρές της πραγματικότητας. Τώρα δεν υπάρχουν "κάποιες." πλευρές. Τώρα όλα είναι ίσωμα. Και το όνομα αυτού μπάχαλο.
Το δηλώνω μετά λόγου γνώσης, όλη αυτήν την περίοδο που τρέχω και δεν φτάνω στις εντελώς ξεχαρβαλωμένες, κρατικές υπηρεσίες οργανισμούς ,ΕΟΠΥ ,ΚΕΠΑ, ΙΚΑ, Ασφαλιστικούς φορείς που κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να αναλάβει ευθύνη για ΤΙΠΟΤΑ, για το αύριο ή το πότε. Υποθέσεις από διετίας, και ένα σωρό άλλα θα μπορούσα να σου αραδιάσω αλλά δεν θέλω να κουράσω επειδή εγώ είμαι κατάκοπη και γυρνώ κάθε μεσημέρι ψόφια στο σπίτι μου χωρίς κανένα σίγουρο αποτέλεσμα στα χέρια μου.
Τραγικές φιγούρες εν μέσω αυτού του μπάχαλου ,’ώρες στημένοι εκεί άνθρωπο ανήμποροι, ηλικιωμένοι οι περισσότεροι, ανήξεροι κάποιοι και μονάχοι ν' απορούν και να σταυροκοπιούνται, ή να βρίζουν Θεούς και δαίμονες.
Όλο αυτό δεν μπορείς να το αφήσεις έξω από την πόρτα σου όταν μπαίνεις σπίτι σου. Σε ακολουθεί και επηρεάζει την συμπεριφορά σου, την ψυχική σου κατάσταση, την σχέση σου με τους συνανθρώπους σου.
Και καπάκι χτές μόλις γύρισα είδα Την Αξιοπρέπεια με μορφή ανθρώπου κατά χιλιάδες να περιμένει στην ουρά για δωρεάν κρεμμύδια και πατάτες στο κέντρο της Αθήνας.
Βυθιζόμαστε παιδιά . Δώστε τα χέρια να κρατηθούμε στην βραχονησίδα που μας κατάντησαν οι αλήτες την Ελλάδα. Εξαφανίστε τους από την χώρα μας γιατί όταν όλοι εμείς πάμε βυθό αυτοί χωρίς εμάς στα πόδια τους θ’ απολαμβάνουν τον ήλιο και την θάλασσά μας στον αφρό.
Καλημέρα Δημήτρη μου .
Φεύγω τρέχοντας.

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου τα ανάλγητα παγωμένα πρόσωπα που διαχειρίζονται τις τύχες μας δεν παίρνουν χαμπάρι από μια και δυό και χίλιες δυό αναρτήσεις και φωτογραφίες εξαθλιωμένων!
Είναι τόσο χοντρόπετσοι που δεν τους αγγίζουν ούτε τα γιαούρτια ούτε οι ύβρεις και οι αποδοκιμασίες που δέχονται δημοσίως.Επιμένω πως μόνο από ξύλο θα καταλάβουν ή όταν βρεθούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής παρέα με τίποτα ισοβίτες.
Και κάτι μέσα μου μου λέει πως θα συμβεί κι αυτό όσο συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον Ελληνικό λαό ως πειραματόζωο στα παιχνίδια των διεθνών και ντόπιων κερδοσκόπων.
Ολος αυτός ο πόνος που 'χουν σκορπίσει αλλά και η κοροϊδία που επιμένουν να μας κάνουν (βλέπε Χρυσοχοϊδης,Λοβέρδος,Κατσέλη κλπ) δεν θα περάσει έτσι.Πολλά μάτια έχουν αρχίσει να γυαλίζουν από την απόγνωση!
Καλημέρα και καλή δύναμη!

gitsanas είπε...

Χωρίς σχόλια....

zeidoron dtsoukas είπε...

Μιλούν τόσα εύγλωττα οι εικόνες Γίτσα που πραγματικά τα λόγια περισσεύουν!

Read more: Go to TOP and Bottom