Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ο Παντελής Καψής είναι ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος


Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής, πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα».Είναι γιος του Γιάννη Καψή και εφέρετο ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά στις επόμενες εκλογές!

Νοσοκομειακοί γιατροί: απειλούν τους γονείς για το Ωνάσειο


Όχι ένας ούτε δύο, αλλά 234 γονείς παιδιών με καρδιοπάθεια κατήγγειλαν με επιστολή τους τη συνέχιση της δίωξης των δύο καρδιοχειρουργών στο Νοσοκομείο «Αγ. Σοφία», απαντά η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) σε όσα υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με την υπόθεση της κλειστής καρδιοχειρουργικής κλινικής στο «Αγία Σοφία».

Μπορεί ο υπουργός Υγείας να υποστήριξε ότι το Ωνάσειο δεν εισπράττει χρήματα από γονείς παιδιών με καρδιοπάθεια προκειμένου να χειρουργηθούν, οι νοσοκομειακοί γιατροί όμως έχουν άλλη άποψη.

"Παραλύει" αύριο η χώρα από την 24ωρη πανελλαδική απεργία - Ποια ΜΜΜ και ποιες ώρες θα κινηθούν



«Παραλύει» αύριο,Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου,όλη η χώρα καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία αντιδρώντας στις μειώσεις μισθών, στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και στην εργασιακή εφεδρεία.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή.

Κι όμως ο κύριος Πάγκαλος έχει εν μέρει δίκιο!

Είδα τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου…Δεν θα συμφωνήσω με τα δύο πρώτα γιατί είναι ταμπέλες και δε μου αρέσει να βάζω ταμπέλες στους ανθρώπους….Στον τρίτο χαρακτηρισμό όμως συμφωνώ απόλυτα…

Ναι είμαστε μ@λ@κες γιατί:

-Γιατί τους αφήνουμε να κάνουν αυτά που κάνουν

-Γιατί ενώ γνωρίζουμε σιωπούμε, οπότε η σιωπή μας είναι συγκατάθεση

-Γιατί ενώ μπορούμε δεν θέλουμε

-Γιατί περιμένουμε να χρεοκοπήσουμε για να επαναστατήσουμε ενώ το ορθό είναι να επαναστατήσουμε πριν χρεοκοπήσουμε

-Γιατί είχαμε δύο χρόνια να οργανωθούμε και να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη,εμείς κοιτάμε ακόμη τον εαυτό μας

-Γιατί δεν σκεφτήκαμε ότι ακόμη και η άμεση Δημοκρατία των Αθηνών χωρίς τον Περικλή δε θα είχε καμιά αξία…

Εύχομαι να μπορέσουμε σύντομα να διορθώσουμε τα λάθη μας και να αποδείξουμε στον κ. Πάγκαλο ότι όντως δεν είμαστε μ@λ@κες

Ένας Αγανακτισμένος
pikri-sokolata.blogspot.com/

Συμφωνία – μαμούθ των 6 μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου αλλάζει με μιάς τα δεδομένα παγκοσμίως

- Πρόκειται για συντονισμένη παρέμβαση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και των κεντρικών τραπεζών ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Αγγλίας, Ελβετίας και Καναδά
- Συμφώνησαν στη μείωση επιτοκίων δανεισμού σε δολάρια
- Στόχος η άμεση βελτίωση της ρευστότητας στις αγορές
- Η 5η Δεκεμβρίου ορίστηκε ως πρώτη ημέρα εφαρμογής της συμφωνίας
- Με ανοδικό ράλυ αντιδρά το ευρώ και ΌΛΑ τα χρηματιστήρια

Σοβαρότατη προσπάθεια ραγδαίας αλλαγής-βελτίωσης του κλίματος ανακοινώθηκε πριν από λίγο με την ανακοίνωση ενός τεράστιου τραπεζικού deal.

Μόνο τα ονόματα των τραπεζών που συμμετέχουν προκαλεούν δέος, αφού μιλάμε για την ΕΚΤ και τις κεντρικές τράπεζες από ΗΠΑ, Ιαπωνία, Αγγλία, Ελβετία και Καναδά.

Ποιά είναι η συμφωνία και οι επιπτώσεις της




Το ''ζουμί'' του τραπεζικού deal είναι η συμφωνία τους για μείωση των επιτοκίων δανεισμού σε δολάρια κατά 50 μονάδες βάσης, με ημερομηνία έναρξης την 5η Δεκεμβρίου του 2011.

Ένα και μόνο στόχο έχει αυτή η πρωτόγνωρη για τα τα τραπεζικά χρονικά κίνηση, την παροχή ρευστότητας στις αγορές, κάτι που μοιάζει με ευλογία σε μία παρατεταμένη περίοδο ''ασφυξίας''.

Ουσιαστικά οι αγορές δείχνουν να ''καβαλάνε'' τους πολιτικούς και τη νιρβάνα τους, παίρνοντας το παιχνίδι πάνω τους αφού με την πράξη αυτή επιχειρούν εμμέσως να ''τυπώσουν'' χρήμα και να το διοχετεύσουν στην αγορά.

Εκρηκτική ανοδική ανοδική αντίδραση από ευρώ και Χρηματιστήρια



Απόδειξη της σημασίας αυτής της συμφωνίας είναι πως, μόλις ανακοινώθηκε, συγχρονισμένα αντέδρασαν ανοδικά σαν ελατήρια όλα τα ανοιχτά χρηματιστήρια του κόσμου.

Ταυτόχρονα το ευρώ αστραπιαία ανέβηκε στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου στο 1,35 από 1,32 που διαπραγματεύονταν.
newsit.gr/

Διαβάστε επίσης :

400.000 ευρώ κατεβλήθησαν από δυο αγιορείτες μοναχούς ως εγγύηση!!!


Σχόλιο attikanea: ΜΠΟΧΑ,ΜΠΟΧΑ, ΜΠΟΧΑ. Μόνο μπόχα αναδεικνυεται από την "ανεξάρτητη ..Δικαιοσύνη", την ..."Εκκλησία" του... Διαβόλου και την.. πολιτική.

400.000 ευρώ κατεβλήθησαν από δυο αγιορείτες μοναχούς προκειμένου να μη προφυλακιστούν για την υπόθεση της ανταλλαγής των οικοπέδων με την Ι.Μ.Βατοπεδίου.

Τι να πείς και πως να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα στους ανθρώπους που απολύονται, στους 20000 άστεγους τής Αθήνας, στα παιδάκια που λιποθυμούν στα σχολεία μας από την μνημονιακή ασιτία.
Από την άλλη η επιδειχθείσα αυστηρότητα της τάχα τυφλής και ελληνικής δικαιοσύνης είναι περίεργη και μάλλον αποπροσανατολιστική την στιγμή που είναι ελευθεροι Τσουκάτος και Μαντέλης , οι οποίοι παραδέχθηκαν μόνοι τον χρηματισμό τους από τα μαύρα ταμεία της Siemens…

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ:
«Προσωρινά ελεύθερος, λόγω ...διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ύστερα από πολύωρη απολογία ο ηγούμενος της Μ.Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος κατηγορείται για τις ανταλλαγές οικοπέδων .
Η ανακρίτρια, είχε την άποψη ότι έπρεπε να οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ ο εισαγγελέας έκρινε ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Τη διαφωνία θα λύσει το δικαστικό συμβούλιο.
Μέχρι τότε παραμένει ελεύθερος με την καταβολή αυτού του ποσού, όπως συνέβη πριν λίγες μέρες και με τον μοναχό Αρσένιο»


Πηγή

Αντι πινακίου φακής !



Γράφει ο  Θόδωρος Γαλανόπουλος
Χτες κάτι μου έφερε στο μυαλό μια παλιά Ελληνική ταινία του Σακελάριου όπου ο συνταξιούχος στρατηγός για να πληρώσει τα φάρμακα της κόρης του πούλησε το κοστούμι του για 60δραχμες στον παλιατζή..!  Έτσι κάπως ένοιωσα και λίγο τρόμο μαζί, βλέποντας καταμεσής της πλατείας της πόλης μου  τη φωτεινή πινακίδα  να γράφει: Αγοράζω χρυσό! Η χρυσή να σε  πιάσει και εσένα και το επάγγελμα σου! Άκου, αγοράζω χρυσό! 

Και η χώρα μας αγοράζει χρόνο με τα δανεικά, κι εμείς αγοράζουμε  μάπα πολιτικές  υποσχέσεις και τώρα δεν έχουμε σχεδόν να αγοράσουμε τα προς το ζην! Είδατε όμως; Φάγανε οι επιτήδειοι και οι πολιτικοί μας σαν τα λιοντάρια όλο το ψαχνό μας και έρχονται τώρα και οι ύαινες να φάνε τα κόκαλά μας! Αγοράζεις χρυσό; και τι θα τον κάνεις δεν μας λες; 

Τι μαγειρεύουν και βγάλανε βρώμα για μεγάλο "τρομοκρατικό" χτύπημα στην καρδιά του πολιτικού συστήματος;

...κι ενώ η "τρομοκρατία" στην Ελλάδα έχει σιγήσει πάνω από ένα χρόνο τώρα κάποιοι κύκλοι το τελευταίο διάστημα διαρρέουν πληροφορίες για μεγάλο "τρομοκρατικό" χτύπημα στην καρδιά του πολιτικού συστήματος!Λες κι άμα ήταν στα πνευμόνια θα είχε διαφορά!!!!
Φανταστείσε πόσο μεγάλο και αξιόπιστο είναι που μέσω των εφημερίδων και του διαδικτύου το ξέρει όλος ο κόσμος.
Αλήθεια ποιοι και τι "μαγειρεύουν";
Εν' όψει τίνος γεγονότος;
Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει έστω και ίχνος αλήθειας σε όλο το σενάριο,που θα διαβάσετε από το "δημοκρατικό" Εθνος,πως και γιατί διέρρευσαν οι πληροφορίες;Μήπως για να ενημερωθούν και οι "τρομοκράτες";Κι αφού ο κοριός έπιασε συνομιλίες πως και δεν εντόπισε το στίγμα τους ώστε να συλληφθούν άμεσα οι "τρομοκράτες",όπως συνέβη με διάφορους μαφιόζους στο πρόσφατο παρελθόν;
Ζείδωρον


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα

Αξιόπιστες πληροφορίες για σχεδιαζόμενο τρομοκρατικό χτύπημα έχουν σημάνει συναγερμό σε κυβέρνηση και Αστυνομία. Γίνεται λόγος για μεγάλης κλίμακας επίθεση, με στόχο την καρδιά του πολιτικού συστήματος

Πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής κινητοποιούν υπουργείο και ΕΛ.ΑΣ.

Κορόιδα, δείτε πού θα πάνε τα 8 δις της 6ης δόσης!

...ας το δουν και τα χαϊβάνια Βενιζέλος,Κουτρουμάνης και λοιποί συγγενείς


Γράφει ο Βασίλης Γαλούπης

Ξέρετε πού θα πάνε αυτά τα 8 δις της 6ης δόσης; Δήθεν δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις αν δεν τα πάρουμε, όμως από πού προκύπτει αυτό; Μάλλον από πουθενά. Άλλοι είναι που καίγονται για να πάρει η Ελλάδα τα 8 δις κι όχι, βέβαια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που απειλούνται καθημερινά από τα κόμματα και από τα ΜΜΕ.

Πώς θα γίνει, λοιπόν, η μοιρασιά των 8 δις που δήθεν τόσο πολύ ανάγκη έχει η Μπανάνεν-Λαντ Ελλάδα; Έχουμε και λέμε:

  • Το 40% από την 6η δόση θα πάει σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, όπως και σε ξένες ασφαλιστικές εταιρίες για παλιά χρωστούμενα.
  • Το 18% θα πάει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!!!
  • Το 23% θα πάει σε ελληνικές τράπεζες που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα – πατσαβούρες. Μην τυχόν και χάσουνε κανένα σεντ οι τραπεζίτες και δεν μπορούνε να κοιμηθούνε τα παλικάρια.
  • Και μόνο το 19% θα πάει στο ελληνικό δημόσιο, που με την σειρά του, λογικά, θα τα δώσει εδώ κι εκεί, αφού χρωστάει και της Μιχαλούς στο εγχώριο μέτωπο. Ποιοί μισθοί και ποιές συντάξεις τώρα; Πλάκα κάνουμε, ρε; 
Δηλαδή, από την 6η δόση των 8 δις, ούτε καν το 1/5ο αφορά το ελληνικό δημόσιο. Μόνο 1.55 δις ευρώ! Κι αυτά σιγά μην είναι για μισθούς και συντάξεις. Λες και δεν έχει άλλες εκκρεμότητες το ελληνικό κράτος ή λες και δεν μας παίρνει ένα κάρο λεφτά από χαράτσια.

Τα άλλα 6.5 δις, λοιπόν, μην τα είδατε… Ούτε που θα έρθουν στην Ελλάδα ποτέ, έστω και σαν έγγραφα. Ούτε καν σα νούμερα στο χαρτί δεν θα φτάσουν ως εδώ. Και μιλάμε για το 81%!!! Θα επιστρέψουν κατευθείαν σ’ αυτούς που μας τα δίνουνε… Από την μια τσέπη θα βγει το ποσό και στην άλλη θα μπει.

Και για να το κάνουμε λιανά να τελειώνουμε γιατί έχουμε χαθεί στην αριθμολογία. Όλα αυτά τα μέτρα που σου φορτώνουνε και θα σου φορτώσουνε με τον πιο εμετικό και φασιστικό τρόπο όλα αυτά τα κοράκια, έγιναν και θα γίνονται για τον έναν και μοναδικό λόγο: Να μην χάσει ούτε ένα σεντ ούτε ένας τραπεζίτης. Τελεία και παύλα.

Και κάτι ακόμα. Αν θα μείνουμε ή, όχι στο ευρώ, αν θα πάμε στο ευρώ 2ης ταχύτητας ή, αν θα μας γυρίσουν σε ένα καθαρά εθνικό νόμισμα, δεν εξαρτάται ούτε από το αν θα είμαστε καλά παιδιά, ούτε από το αν θα είμαστε κακά παιδιά, ούτε από το αν θα πάρουμε μια 6η ή, 26η δόση. Αυτές οι αποφάσεις δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με κάτι απ' αυτά, δεν έχουν σχέση καν με την Ελλάδα.

Τέτοιες αποφάσεις δεν επηρεάζονται στο παραμικρό απ' όλα αυτά, δεν τις επηρεάζει καν αν είσαι πλούσιος Βορράς ή, φτωχός Νότος. Είναι αποφάσεις που θα παρθούν για άλλους λόγους και στη στιγμή που θα εξυπηρεί αυτούς ακριβώς τους λόγους. 

Άντε και καλά κρασιά, κορόιδα! Μην τυχόν και δεν στηθείτε στα τέσσερα για να πάρετε την δόση σας, πρεζάκια της παραμύθας.

Θρίλερ στην Καλαμάτα: Νεκρό 3χρονο αγοράκι και δίπλα πυροβολημένος στο κεφάλι ο πατέρας του!


- Εντοπίστηκαν νεκροί χθες το απόγευμα στο αυτοκίνητο του πατέρα
- 'Ηταν μέσα σε κανάλι του ποταμού Πάμισου
- Δολοφόνησαν και το παιδί για να του κλείσουν το στόμα;
- Σοκαρισμένη η κοινωνία στο χωριό Πλατύ της Μεσσηνίας

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οι αστυνομικοί όταν βρήκαν μέσα σε αρδευτικό κανάλι στο χωριό Πλατύ Μεσσηνίας, έναν άνδρα νεκρό και δίπλα του σφαγμένο το μόλις τριών χρονών αγοράκι του.

Ο πατέρας είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Το τραύμα ήταν διαμπερές και πιθανότατα ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Ακριβώς δίπλα του κείτονταν νεκρό το μόλις τριών ετών αγοράκι του. Είχε βαθύ τραύμα στον λαιμό του...

Το τραγικό αυτό γεγονός αποκαλύφθηκε όταν οδηγός που περνούσε από το σημείο, είδε το αυτοκίνητο να επιπλέει στα νερά του καναλιού του ποταμού Πάμισου και ειδοποίησε την αστυνομία.

Ο νεκρός έμενε στο Πλατύ Μεσσηνίας και περιστασιακά ήταν αναβάτης σε ιπποδρομίες που γίνονται στην περιοχή. Όπως λένε οι πληροφορίες, η βάση του 35χρονου ήταν το Πλατύ αλλά μετακινούνταν συχνά για εβδομάδες και σε άλλες περιοχές όπου έβρισκε δουλειά.

Οι κάτοικοι του χωριού λένε ότι ισχυριζόταν ότι το παιδί ήταν δικό του αλλά κάποιοι είχαν εκφράσει αμφιβολίες. Επίσης πληροφορίες κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ότι το παιδί δολοφονήθηκε επειδή ήταν αυτόπτης μάρτυρας!
newsit

ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ - όσοι πιστοί... προσέλθετε στο Μαρκόπουλο


Στη δημιουργία αποτεφρωτηρίου προχωρά και ο Δήμος Μαρκόπουλου, μετά από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικούσυμβουλίου του, πλησίον του υφιστάμενου Κοιμητηρίου και σε χώρο που ανήκει στο δήμο. Να σημειωθεί πως μετά το ΔήμοΘεσσαλονίκης είναι ο δεύτερος ΟΤΑ που αποφασίζει να προχωρήσει σε αυτό το βήμα, το οποίο προκαλεί αντιδράσεις σε μερίδα της ελληνικής κοινωνίας αλλά και στην Εκκλησία.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Μαρκόπουλου, «με αυτή τους την απόφαση, ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας αλλά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης που προηγήθηκε ανταποκρίνονται θετικά και με την ανάλογη ευαισθησία και σοβαρότητα, σε ένα σημαντικό και υπαρκτό κοινωνικό ζήτημα!»
Το κόστος κατασκευής θα καλυφθεί είτε από ιδιωτικά κεφάλαια, είτε από χρηματοδότηση (δάνειο) τράπεζας. «Σε καμία περίπτωση, η μελέτη και η κατασκευή του Αποτεφρωτηρίου δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Μαρκοπούλου», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Κι άλλη απόφαση απαγορεύει τη διακοπή του ρεύματος


Το ένα μετά το άλλο τα δικαστήρια της χώρας άρχισαν να εκδίδουν απαγορευτικές αποφάσεις διακοπής του ρεύματος,έστω και προσωρινές!

Χτες βγήκε η πρώτη απόφαση δικαστηρίου της Αττικής που δικαιώνει μία 55χρονη γυναίκα η οποία προσέφυγε για το χαράτσι της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε απαγορεύει, τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2012 που θα συζητηθεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων,να προχωρήσει η ΔΕΗ στην διακοπή ηλεκτροδότησης στην οικία της 55χρονης.

Η γυναίκα υποστήριξε στο δικαστήριο ότι συντηρεί τον ανάπηρο σύζυγό της και το φοιτητή γιο της, ενώ απέδειξε ότι έχει υποστεί δύο μειώσεις στο μισθό της.

Από τις 6:00 σήμερα το πρωί απεργούν όλα τα ΜΜΕ


24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ


29 Νοεμβρίου 2011
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2011

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών τους Συνελεύσεων, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας όλων των εργαζομένων στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site, τα περιοδικά, το δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ από 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 30 Νοεμβρίου 2011 έως 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου 2011 και στα πρακτορεία διανομής τύπου από τις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης, 30 Νοεμβρίου 2011 έως τις 22.00 της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου 2011, και 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 15.00 της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου 2011 των ιδίων εργαζομένων συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία, που αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Κατά τη διάρκεια της 4ωρης στάσης εργασίας της Πέμπτης, 1/12/11 - ημέρα της γενικής πανελλαδικής απεργίας των συνδικάτων- εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί, που θα «καλύπτουν» δημοσιογραφικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις, τα αιτήματα και τις πορείες των εργαζομένων. Τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, συνεπώς, μπορούν (και πρέπει) να μεταδίδουν εκείνες τις ώρες, πρόγραμμα, που θα σχετίζεται αποκλειστικά με την προβολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και τα αιτήματα όλων των εργαζομένων της χώρας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της 4ωρης στάσης εργασίας το Διασωματειακό του Τύπου και ΜΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις των συνδικάτων -οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τις ώρες της στάσης εργασίας (11.00 – 15.00).
ΖΗΤΩΝΤΑΣ
* Να υπογραφούν αμέσως Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
* Να σταματήσει κάθε απόπειρα «υπαλληλοποίησης» της ενημέρωσης και συρρίκνωσης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ, της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, των ΟΤΑ και των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών.
* Να προστατευθεί το Δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.
* Να καταργηθεί ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία και το «ενιαίο μισθολόγιο», που οδηγεί στην ανεργία, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των εργαζομένων.
* Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να ανακληθούν όσες έγιναν.
* Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.
* Να καταργηθούν τα χαράτσια, που έχουν επιβληθεί.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Έλα ρε άτιμε να με κάνεις άνθρωπο εμένα, τον γύφτο του Νότου

Εβδομήντα χρόνια σε περίμενα...

Έλα, ρε άτιμε. Έλα να τα πάρεις όλα. Και για όσα πάλεψαν οι πρόγονοί μου και για τα δύο μέτρα κήπο που μου άφησαν οι παππούδες μου. Έλα να πάρεις και τα μεροκάματα, τα σκληρά, που τα έβαζα στην άκρη για μια ώρα δύσκολη, εκείνη της αρρώστιας.

Έλα να τα πάρεις όλα. Πάρε και τον ήλιο που τόσο τον γουστάρεις για να λιάζουν οι συφιλιδικοί τα κορμιά τους αποκτώντας το μεσογειακό χρώμα που τόσο επιθυμούν και τόσο απεχθάνονται. Πάρε ρε, και τις θάλασσές μου να εξάγεις αέριο και τα ποτάμια μου να παράγεις ενέργεια φθηνή μόνο για την πάρτη σου. Πάρε και το γάλα των προβάτων μας και τα στάρια των κάμπων μας.

Το ξέρω που το πας, άτιμε. Το πας εκεί που πάντα ήθελες να...

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κυκλώματα ντροπής στις φοιτητικές εστίες - Φωτιά και πυροβολισμοί στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Η ΕΛ.ΑΣ. ΒΡΗΚΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ

Εξωπανεπιστημιακές μαφίες δρουν στις φοιτητικές εστίες. Τρομοκρατούν οικότροφους και προσωπικό. Στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου πυροβόλησαν εναντίον φοιτητών

"Καταφύγιο" στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, καθώς και σε εστίες της υπόλοιπης χώρας, έχουν βρει εξωπανεπιστημιακά άτομα, τα οποία έχουν κάνει κατάληψη σε δωμάτια, ενώ το τελευταίο διάστημα παρατηρούνταν σχεδόν σε καθημερινή βάση κλοπές.
Αποκορύφωμα της παραβατικότητας από πρόσωπα που μένουν εντός της φοιτητικής εστίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ήταν το περιστατικό της Παρασκευής, όταν δύο από αυτούς επιχείρησαν να παραβιάσουν ένα δωμάτιο, έγιναν αντιληπτοί από φοιτητή, ο οποίος είχε πέσει παλαιότερα θύμα κλοπής, τους κυνήγησε και ένας από τους δύο επίδοξους ληστές, πυροβόλησε εναντίον του.
Οπως τόνισαν στο "Εθνος" φοιτητές και εργαζόμενοι, τα ίδια άτομα επέστρεψαν και πάλι το πρωί της Παρασκευής και θέλοντας προφανώς να σβήσουν τα ίχνη τους, έβαλαν φωτιά σε δωμάτιο στο οποίο διέμενε ο ένας με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Η φωτιά επεκτάθηκε και στο διπλανό δωμάτιο, ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά δεν προχώρησε στο υπόλοιπο κτίριο.
Πολλά τα περιστατικά
Περιστατικά με κλοπές, εκφοβισμούς και άλλες παραβατικές συμπεριφορές έχουν σημειωθεί κατά διαστήματα και σε εστίες άλλων περιοχών, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις.
Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο Εθνος

Σοκ στο Ηράκλειο!Παιδάκι λιποθύμησε στο σχολείο του από την πείνα (βίντεο)


Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι καθηγητές σε Γυμνάσιο του Ηρακλείου .Μετά από λιποθυμία μαθητή ,αφού ενημέρωσαν τη μητέρα του για το περιστατικό ανακάλυψαν ότι όλη η οικογένεια είχε να φάει δυο ημέρες, γι αυτό και προκλήθηκε το λιποθυμικό επεισόδιο του μαθητή. Όπως προκύπτει από τους εκπαιδευτικούς δεν είναι το μοναδικό περιστατικό στο νησί που γονείς αφήνουν νηστικά τα παιδιά στο σχολείο αφού πλέον αδυνατούν να ανταπεξέλθουν .Σε πολλές περιπτώσεις δάσκαλοι ,καθηγητές και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων συνδράμουν οικονομικά όσα παιδιά δεν έχουν μαζί τους χαρτζιλίκι για κολατσιό κάνοντας συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες των κιλικίων.
Μάλιστα από την πρώτη στιγμή που προβλήθηκε το σχετικό ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ ΤΒ το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο. Ξεχώρισε μάλιστα η άμεση κινητοποιήση από τον σύλλογο πολυτέκνων του Νομού Ηρακλείου ο οποίος και κάλεσε αύριο την οικογένεια να βρεθεί στα γραφεία του προκειμένου να την βοηθήσουν όσο μπορούν κυρίως σε οικονομικό επίπεδο
Δείτε το βίντεο του neakriti.gr/

Το τέλος του Μεσοπολέμου…;


Με την έννοια Μεσοπόλεμος εννοούμε το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο παγκοσμίων πολέμων…

Σήμερα o Πολωνός Υπουργός Εξωτερικών μίλησε για Παγκόσμιο Πόλεμο…Έχουν βάση όσα είπε…;

Ο μεσοπόλεμος μεταξύ Α' και Β' Παγκοσμίου Πολέμου περιλάμβανε μια παγκόσμια οικονομική κρίση-αυτή του 1929- και την άνοδο της ηττημένης και οικονομικά κατεστραμμένης Γερμανίας…

Σήμερα έχουμε τα ίδια σημάδια…Μια μεγάλη οικονομική-νομισματική κυρίως κρίση από το 2008 απότοκο της κρίσης του 2001-και την παλινόρθωση της Ρωσίας που ηττήθηκε οικονομικά στον «Ψυχρό Πόλεμο»….

Υπάρχει δηλαδή η οικονομική δυσκαμψία και η ανάκαμψη μιας υπερδύναμης…Δεν κατηγορούμε τη Ρωσία για επεκτατισμό, αλλά δε μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι όποιος θίξει τα συμφέροντα της θα λάβει τη κατάλληλη απάντηση…

Όπως και λίγο πριν το ξέσπασμα του Β΄ Π.Π. προηγήθηκαν κινήσεις στρατιωτικές έτσι και σήμερα έχουμε ανάλογες…Τμήμα του Ρώσικου Στόλου κατήλθε στη Μεσόγειο, ενεργοποιούνται αντιπυραυλικές ασπίδες ανά την υφήλιο και όλα δείχνουν ότι προοιωνίζονται εξελίξεις…

Εξ ού και η δήλωση Κινέζου Στρατηγού ότι αν κάποιος θίξει το Ιράν η Κίνα δε θα διστάσει να εμπλακεί σε ένα Παγκόσμιο Πόλεμο…
http://pikri-sokolata.blogspot.com/

Το που, πότε και γιατί, είναι θέμα το οποίο θα προκύψει από τις εξελίξεις…

"Στον κόκκινο παράδεισο της αγάπης",το νέο βιβλίο της Ρίκης Ματαλλιωτάκη

Ερχεται σε λίγες μέρες,από τις εκδόσεις Δωρικός, ένα ακόμα βιβλίο της καλής φίλης Ρίκης Ματαλλιωτάκη.Αν δεν κάνουμε λάθος είναι το ένατο της συγγραφέως κι έχει τίτλο "Στον κόκκινο παράδεισο της αγάπης".
Η Ρίκη,που γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης,είναι δημοσιογράφος-συγγραφέας αλλά και blogger!Εξαιρετική τεχνίτης του λόγου,ευαίσθητη,ρομαντική αλλά και με τσαγανό δεν διστάζει να πει τα πράγματα με τ' όνομά τους.
To blog της ονομάζεται Λογο-τεχνία,μπορείτε όμως να τη συναντήσετε και στο FacebooK.
Συστήνουμε ανεπιφύλακτα το νέο βιβλίο της Ρίκης σε όλους τους φίλους κι ευχόμαστε από καρδιάς να είναι καλοτάξιδο!

Διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα από το νέο βιβλίο της Ρίκης Ματαλλιωτάκη:
«.......Ξέρω ότι θες να μάθεις γιατί δεν σ’ αγάπησα. Γιατί εναντιώθηκα, σε σένα και σ’ όλο τον κόσμο. Γιατί σ’ εγκατέλειψα, γιατί σε βασάνισα, γιατί σε πολέμησα, γιατί σε έπνιξα.
Δεν σ’ αγάπησα γιατί δεν αγαπήθηκα, δεν συμπόνεσα γιατί δεν με συμπόνεσαν, δεν απόφυγα να βασανίσω γιατί με βασάνισαν, εγκατέλειψα γιατί με εγκατέλειψαν, σε έπνιξα επειδή πνίγηκα κι εγώ.
Συγχώρεσε με παιδί μου, μια κολασμένη ψυχή είμαι που ζητά ανάπαυση και μια ζωή μόνο είναι πολύ μικρή και πολύ σύντομη για να κάνει τον κύκλο της κάθαρσης.
Μια ζωή μόνο είναι πολύ μικρή και πολύ σύντομη για να πληρώσεις τις οφειλές σου, δίκαιες ή άδικες.
Δώσε μου την συγνώμη σου για να πάω πιο ανάλαφρη σ’ αυτόν που με περιμένει αιώνες τώρα στον κόκκινο παράδεισο της αγάπης για να μου χαρίσει την λύτρωση. Μην μ’ αφήσεις να ξαναγυρίσω πίσω παιδί μου….»
«Μην μ’ αφήσεις να ξαναγυρίσω πίσω παιδί μου;.»
Δεν καταλάβαινε η Αφροδίτη τι ήθελε να πει η μάνα της, όμως αυτό το «παιδί» μου έλιωσε κάθε οργή μέσα της. Όντως πρέπει να ήταν μια κολασμένη ψυχή, σκέφτηκε, το έδειχνε εξάλλου καθαρά ο βίαιος τρόπος που ξεψυχούσε.
Η αναπνοή της είχε πια μετατραπεί σε βρόγχο κι ακόμα το σάρκινο περίβλημα δεν έλεγε να λευτερώσει την άυλη διάσταση.
«Τι να κάνω; Πώς να την βοηθήσω;» δεν άντεχε να την βλέπει άλλο και ρώτησε τον Αντώνη
«Συγχωρώντας την! Δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω, ξεψυχά, δεν το βλέπεις»
Το έβλεπε η Αφροδίτη, το έβλεπε, και μέσα από τα βάθη των σπλάχνων της βγήκε η μεγάλη συγχώρεση.
« Συγχωρεμένη να είσαι μάνα. Συγχωρεμένη!» της είπε μονάχα απλά κι έσκυψε να την φίλησει.
Το ένιωσε άραγε το φιλί η Μαριάννα; Μάλλον ναι, αφού το σώμα της σπαρτάρισε διαφορετικά τούτη την ύστατη στιγμή στην προσπάθεια του να ανοίξει το στόμα.
«Μουσταφά, Μουσταφά τον έλεγαν τον πατέρα σου. ..Μουσταφά, ή Μιχαήλ, μ’ όποιο όνομα θέλεις από τα δυο μπορείς να τον κρατήσεις…»

ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΕΕ: Νέα γροθιά στην προδοσία του Μνημονίου από τον ευρωβουλευτή Ν. Χουντή!

Η Κομισιόν δεν ζήτησε ΠΟΤΕ να μπουν τα χρέη των νοσοκομείων στο έλλειμμα του 2009 !!!


Έχουν χάσει τον ύπνο τους με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή στο ΠΑΣΟΚ! 
Μετά το Ηλεκτροσόκ για το αν μπορεί η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι, που το θεωρεί αντισυνταγματικό, έρχεται και αποκαλύπτει ότι τα χρέη των νοσοκομείων που εντάχθηκαν στο δις φορές αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009, δεν ζητήθηκε ΠΟΤΕ από την Κομισιόν! 

Ο ύποπτος ρόλος των FT και η ΕΛΣΤΑΤ

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Ένα περίεργο δημοσίευμα, που αποσκοπεί στον επηρεασμό της ελληνικής Δικαιοσύνης, έκανε την εμφάνισή του την Κυριακή στους Financial Times του Ρούπερτ Μέρντοχ.

Αφορά στην λειτουργία της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας και τις (παράνομες) αποφάσεις της.

Η εφημερίδα, δημοσιεύει «ρεπορτάζ» που περιλαμβάνει μόνο την μία πλευρά και δεν περιέχει καμιά πληροφορία για τα πραγματικά γεγονότα και όσα έχουν διαδραματιστεί στη Βουλή.

Αν και η ΕΛΣΤΑΤ λειτουργεί επί 1,5 χρόνο κατά παράβαση του ιδρυτικού της νόμου, δεν συνεδριάζει το Διοικητικό της Συμβούλιο (το οποίο στο μεταξύ έχει καρατομηθεί) και παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να εκδίδει στοιχεία, η εφημερίδα επιχειρεί μια αγιοποίησή της, εμφανίζοντάς τη ως μία Αρχή που… «δίνει μάχη επί μήνες για να παράγει τα υψηλής ποιότητας στοιχεία που χρειάζονται η ΕΕ και το ΔΝΤ»!

Η γλώσσα των αληθινών αριθμών - η ύβρις της Γερμανίας


Του Νίκου Κοτζιά
Σύμφωνα με την ειδική διεθνή εταιρεία συμβούλων δανειοδοτήσεων, TFMA, τα 8 δισεκατομμύρια Ευρώ της επόμενης δόσης, για την οποία μας εκβιάζουν, θα διανεμηθούν ως εξής: 19% θα πάνε στο ελληνικό δημόσιο. 23% σε έλληνες κατόχους ομολόγων, κύρια ελληνικές τράπεζες. 18% στην ΕΚΤ. Τέλος, το υπόλοιπο 40% θα πάει σε αλλοδαπούς επενδυτές, κύρια σε Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα βρίσκεται εκβιαζόμενη για μια δόση δανείων τα οποία κατά το 81% θα επιστραφούν ως τοκοχρεολύσια στους δανειστές, ενώ το ελληνικό δημόσιο θα λάβει το 19%. Πρόκειται για τον πλήρη παραλογισμό: μας εκβιάζουν οι δανειστές μας που θα λάβουν τα 4/5, αντί να τους «εκβιάζουμε» εμείς που θα τους τα δώσουμε μόλις τα λάβουμε! ΄

Μπάχαλο στο Δημόσιο με την έναρξη της εφεδρείας - Κινητοποιήσεις από ΠΑΜΕ,ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ


Με προβλήματα και αντιδράσεις άρχισε η υλοποίηση του μέτρου της εφεδρείας. Περίπου 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι οδηγήθηκαν στην πόρτα της εξόδου την Δευτέρα 28/11/2011, με την ΑΔΕΔΥ να κάνει λόγο για «αποφράδα ημέρα».
Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 16:00 σήμερα, Τρίτη, ενώ την Πέμπτη ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ οργανώνουν 24ωρη απεργία.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ
Αλαλούμ στην εφαρμογή της εφεδρείας με ενστάσεις και αιτήσεις εξαίρεσης που θα εξεταστούν τον... Ιούνιο, «εφέδρους» που καλούνται να παραδώσουν τις κάρτες και τις σφραγίδες τους χωρίς ακόμα να τους έχουν επιδοθεί οι διαπιστωτικές πράξεις, άλλους που δεν τους αφήνουν να εργαστούν κι ετοιμάζονται να στείλουν εξώδικα στη διοίκηση, ενώ νευραλγικές υπηρεσίες του Δημοσίου, σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, απορφανίζονται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Το χάος περιγράφει η Δέσποινα Σπανού, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, με δηλώσεις στην «Ε»:

Ολόκληρο σεντόνι-δήλωση Βενιζέλου για τις καταθέσεις Βουλευτών στην Ελβετία αλλά για την ταμπακέρα ούτε λέξη

Κάτι άκουσε χτες ο κύριος Βενιζέλος,κάτι πήρε τ' αυτί του για καταθέσεις Ελλήνων Βουλευτών σε Ελβετικές τράπεζες και με μια δήλωση-κατεβατό προσπαθεί να το διασκεδάσει χωρίς να λέει τίποτα επί της ουσίας.Οι συζητήσεις πολύξερε και πανέξυπνε υπουργέ δεν έγιναν στα καφενεία,ούτε γενικώς για Ελληνες.Εγινε επώνυμη αναφορά από τον Ελληνα βουλευτή του Ελβετικού κοινοβουλίου κύριο Ζησιάδη για ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και στη συνέχεια μ' αφορμή αυτή την αναφορά έγιναν επίσης επώνυμες ερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων από βουλευτές της ΝΔ,με την οποία παρεμπιπτόντως συγκυβερνάτε,πάλι για ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία.
Και επ' αυτών δεν λέτε τίποτα,κατά το κοινώς λεγόμενο κάνετε γαργάρα τις καταγγελίες!

Με αφορμή σχετικά δημοσιογραφικά σχόλια, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα από τα πιο προσφιλή θέματα των συζητήσεων σχετικά με το μέγεθος της ελληνικής φοροδιαφυγής και παραοικονομίας είναι, δεκαετίες τώρα, οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία.

Είναι παράδοξο το θέμα αυτό να επανέρχεται τώρα, με την μορφή αποριών ή σχολίων, όταν έχει ήδη ανακοινωθεί ότι η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την Ελβετία να υπογράψει σύμβαση, κατά τα πρότυπα των συμβάσεων που έχουν ήδη υπογράψει η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Και το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων είπε "Στοπ" στη διακοπή ρεύματος


Όλο και περισσότεροι είναι οι πολίτες που ζητούν συμβουλές και προσφεύγουν σε επίσημα όργανα, όπως ο συνήγορος του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Ηπείρου, για το θέμα του χαρατσιού της ΔΕΗ, αλλά και τα δάνεια από τις τράπεζες, όπως επίσης και στα δικαστήρια.

Χθες, το μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων έγινε το τρίτο δικαστήριο της χώρας που δικαιώνει πολίτη, η οποία προσέφυγε κατά του ειδικού τέλους και συγκεκριμένα, κατά της καταβολής του μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Το μονομελές δεν πήρε απόφαση κατά του τέλους (δεν θα μπορούσε άλλωστε), απαγόρευσε όμως τη διακοπή του ρεύματος εφόσον λήξει η προθεσμία πληρωμής του λογαριασμού, μέχρι τουλάχιστον της 13 Ιανουαρίου του 2012, οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Ο «τύπος» που προσπάθησε να αλώσει τον τύπο

ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤτΕ

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
Ο... «τύπος» αλώνισε στο χώρο του τύπου επί ενάμιση χρόνο. Ο εξαγορασθείς τύπος στην πλειονότητά του σιώπησε για τα μαγικά κόλπα του πρώτου και οι αρχές (περί τύπου) αγρόν ηγόραζαν.

* Ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έβαλε μπροστά το σχέδιο διείσδυσης στον τύπο από τον Σεπτέμβριο του 2009, δίχως αυταπάτες και δισταγμούς. Αγόρασε τον Δεκέμβριο του 2009 τράπεζα (το 31,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Proton) αντί να τρέχει στις τράπεζες. Χρηματοδότησε τις κύριες δουλειές του μέσω της Proton και τις μιντιακές εξαγορές τις βόλεψε μέσω συνεργατών του, που όμως εμφανίζονταν χρηματοδοτούμενοι μέσω της «δικής τους» τράπεζας αλλά και μέσω των εταιρειών του ομίλου Λαυρεντιάδη. Επί παραδείγματι, η Alapis έπαιρνε δάνειο από την Proton και έδινε και κάτι για την «Espesso», την «Ντόρα την Εξερευνήτρια», τον Flash και πολλούς άλλους.

Θα πληρώνουν από την τσέπη τους τους γιατρούς οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) αποφάσισε την αναστολή - επίσχεση των συμβατικών υποχρεώσεων όλων των συμβεβλημένων γιατρών, έναντι του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), εξαιτίας των μεγάλων οφειλών προς τους γιατρούς. Ο Οργανισμός οφείλει στους συμβεβλημένους γιατρούς 350 εκατομμύρια ευρώ ενώ σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στην εξόφληση των οφειλόμενων.

Έτσι οι ασφαλισμένοι του δημοσίου θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις που θα πραγματοποιούν στους γιατρούς.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) καλεί τα μέλη του να μην παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε εκτέλεση της σύμβασης τους με τον ΟΠΑΔ, να προβούν στην υπογραφή δήλωσης επίσχεσης ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ από 1-12-2011, να προβούν στην ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης για την επίσχεση έξω από τα ιατρεία τους, ώστε να ενημερώνουν σαφώς και εγκαίρως τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ και να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, κόβοντας δελτίο παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και εισπράττοντας από αυτούς τη νόμιμη αμοιβή.

"Η σχετική απόφαση επίσχεσης των ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ είναι δεσμευτική για όλους τους ιατρούς και η μη εφαρμογή της αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα", αναφέρει ανακοίνωση του ΙΣΑ.
Read more: Go to TOP and Bottom