Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Αποδοκιμάστηκε και πάλι ο Πάγκαλος στο Βερολίνο (βίντεο)




Την Παρασκευή 16/12/11, ο αντιπρόεδρος του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, Θ. Πάγκαλος, επισκέφθηκε το Βερολίνο για να πάρει μέρος σε συνέδριο με θέμα "Πολιτιστική Διπλωματία".

Μέλη του δικτύου Real Democracy Now Βερολίνου ανέπτυξαν πανό στην αίθουσα του συνεδρίου και αποδοκίμασαν έντονα τόσο τον παριστάμενο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, όσο και την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Διαβάστε το κείμενο παρέμβασης των Ελλήνων του Βερολίνου:
"Σήμερα η Ελλάδα εξουσιάζεται από μια κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της οποίας βρίσκεται εδώ. Μια κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει η ακροδεξιά, μια κυβέρνηση η οποία εφαρμόζει πολιτικές που καταργούν εργατικά και ανθρώπινα δικαιώματα, κλείνει σχολεία και νοσοκομεία, οδηγεί το 20% του πληθυσμού στην απόλυτη φτώχεια και την ανεργία, αγνοεί την βούληση των πολιτών όπως αυτή εκφράζεται μέσα από πλήθος διαδηλώσεων με συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Μια κυβέρνηση που πουλάει κάθε είδους εθνική περιουσία, που ανέχεται και ενθαρρύνει την αστυνομική βία.

Είμαστε Έλληνες μετανάστες, που οδηγηθήκαμε να αφήσουμε τη χώρα μας για να αναζητήσουμε δουλειά. Θεωρούμε ότι ο κ. Πάγκαλος και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, δεν νομιμοποιούνται ούτε να κυβερνούν, ούτε να εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό μέσα ή έξω από την Ελλάδα.

Επιπλέον εκφράζουμε την απόλυτη στήριξή μας σε άλλου είδους πολιτική:
Εκφράζουμε την στήριξή μας στον αγωνιζόμενο λαό της Ελλάδας, στους Έλληνες και τους μετανάστες, στους εργαζόμενους που μένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 400 εργάτες χαλυβουργούς που βρίσκονται στην 47η ημέρα της απεργίας τους. Ο αγώνας τους για αξιοπρέπεια αντιπροσωπεύει τον αγώνα κάθε ανθρώπου στην Ελλάδα και η νίκη του θα είναι σημαντική καμπή για την τυραννία σε Ελλάδα και Ευρώπη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom