Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ο κύριος Γιώργος Κουρής έχει τελεσίδικες καταδίκες 39 μηνών και κυκλοφορεί ελεύθερος;

Ποιοι καλύπτουν τον κ. Κουρή;

Περίεργη «κάλυψη» από τις Αρμόδιες Αρχές και δη την Αστυνομία φαίνεται ότι απολαμβάνει ο μεγαλομέτοχος του Άλτερ, κ. Γιώργος Κουρής. Ο εκδότης που προ ημερών με μηνυτήρια αναφορά επεδίωξε την ποινική δίωξη των απλήρωτων εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού Άλτερ, έχει...

 τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις με πολύμηνες καταδίκες οι οποίες όμως ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟ δεν έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα.
Πρόκειται για δυο Εφετειακές αποφάσεις (έχουν εκδοθεί το 2010 και το 2011) συνολικής καταδίκης 39 μηνών. Δηλαδή 3 ετών και 3 μηνών φυλάκισης. Βάσει αυτών, όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, ο κ. Κουρής θα έπρεπε ήδη να είχε συλληφθεί. Το περίεργο όμως είναι ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα αν και στις Αρχές είναι γνωστός ο τόπος διαμονής του.
Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων που αποκαλύπτει το PetraSkandalou, σε βάρος του κ. Κουρή έχουν εκδοθεί οι εξής αποφάσεις: Η υπ’ αριθμόν 87279/10 του Εφετείου που τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών για παραβάσεις του εργατικού Νόμου.
Όμως το ποινικό μητρώο του εκδότη έχει επεκταθεί και άλλο καθώς το 2011 υπήρξε και νέα τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση. Πρόκειται για την υπ’ αριθ. 37686/11 που τον καταδίκασε σε 18 μήνες φυλάκιση για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο.
Ποιος τον καλύπτει;  
Το οξύμωρο της υπόθεσης εντοπίζεται στο γεγονός ότι το τμήμα εκτέλεσης Ποινών της εισαγγελίας έχει ήδη ενημερώσει τις αστυνομικές Αρχές για τις καταδίκες του κ. Κουρή, ο οποίος μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε φροντίσει να συγχωνεύσει τις καταδίκες του.
Ωστόσο ουδείς έχει… ενοχλήσει τον εκδότη ο οποίος μπορεί με άνεση να πηγαινοέρχεται στην Ευελπίδων και να καταθέτει μηνύσεις εναντίον των απλήρωτων υπαλλήλων του Άλτερ. Το ερώτημα το οποίο τίθεται ευθέως είναι: Ποιος τον καλύπτει; Ο κ. Παπουτσής; Ανώτεροι αξιωματικοί; Απλοί αστυνομικοί υπάλληλοι; Όλοι μαζί;
Στην περίπτωση του κ. Κουρή δεν θα έπρεπε να εφαρμοστεί ο Νόμος; Υπάρχει ισονομία; Ή μήπως υπάρχουν ορισμένοι που κάνουν τα «στραβά μάτια» υπό το φόβο του δημόσιου βήματος που έχει ο άλλοτε «κολλητός» του Ανδρέα Παπανδρέου;
Υ.Γ. Φυσικά γνωρίζουμε ότι αυτήν την είδηση δεν θα την αναπαράγουν ορισμένα Μέσα. Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom