Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Η νυν πρώτη κυρία της χώρας Shanna Ingram Papademos - Ποια γκαλερί λέτε να εξέθεσε τους πίνακές της;


Δείτε τους πίνακες της κυρίας Shanna Ingram Papademos, Σάννα Ινγκραμ Παπαδημου Ελληνιστί (που’σαι Γιωργάκη να δεις ποιά σε κλέβει την παράσταση -  τι νόμιζες, μόνο εσένα θα αποκαλούσαν με το σούπερ ουάου Αγγλικό σου όνομα;).

Έχει ταλέντο η κυρία, αναμφισβήτητα. Το λέω γιατί δεν έχω ιδέα απο πίνακες και ζωγραφική και τέχνη. Για μένα ο Πικάσο ήταν ένας τύπος που ήξερε να ζωγραφίζει τετραγωνισμένα κεφάλια αγελάδων, με μια βούλα να συμβολίζει το βυζί της Maria Conchita Abelar de los Guavos, της συγχωρεμένης νεοτάτης μοδίστρας που έμενε στη Γκουέρνικα.

Εδώ όμως έχουμε μια Papademos, μια πρώτη κυρία που έφτασε όπου έφτασε γιατί η τέχνη έκανε τις δημόσιες σχέσεις της και όχι ο πατέρας που η οικογένεια του και μόνο σχεδόν ίδρυσε το Cape Town της Νότιας Αφρικής, απ' ότι λέγεται.

Εδώ δεν έχουμε απλά και μόνο τη σύζυγο του ακαδημαϊκού, τραπεζίτη, οικονομολόγου, οικονομικού συμβούλου της Τράπεζας της Ελλάδος, του αντιπροεδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Εδώ έχουμε μια ζωγράφο. Θαυμάστε κάποια έργα της.

Galaxidi Memory2003
Acrylic on canvas
150 x 100 cm
Out of my face2009
Acrylic on canvas
130 x 110 cm

Bluebird Speaking

Frankfurt

New York City (1983)

New York City (1982)

Από 1η Μαρτίου, άπου λέτε, μέχρι 2 Απριλίου του 2010, κάποια έργα τέχνης της κυριας Papademos βρίσκονταν σε κοινή θέα για όλους τους λάτρεις των καλών τεχνών. Ποια γκαλερι όμως να είχε αυτά τα ίσως πολύτιμα έργα τέχνης;

Μα βεβαίως η DNB. Ναι, ναι, ακριβώς – De Nederlandsche Bank, η κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας. Όσοι πιστοί ήθελαν να χαρούνε λίγο τα εκθέματα αυτά, μπορούσαν μόνο Πέμπτες και Παρασκευές, με ραντεβού φυσικά, και μόνο εάν διέθεταν επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης.

Μην και τυχόν περάσει από το πονηρό μυαλουδάκι σας πως ο κύριος Παπαδήμος είχε οποιαδήποτε σχέση με τον Nout Wellink της Nederlandsche Bank ή πως στην ίδια επιτροπή της ESCB (European System of Central Banks, Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών) όπου ήταν αντιπρόεδρος ο κύριος Παπαδήμος, ήρθε ποτέ σε επαφή η σημερινή πρωθυπουργάρα μας με τους προέδρους των διαφόρων εθνικών τραπεζών, ένας εκ των οποίων φυσικά είναι και ο κύριος Wellink.

Fenrir

Πηγές:
http://www.galeries.nl
http://www.vbcn.nl/
http://www.banque-france.fr/

6 σχόλια:

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Τι ξέρετε από τέχνη κύριοι ; Η ζωγρφική της πρώτης κυρίας αντιπροσωπεύει ορισμένες φάσεις μιας οργανικής εξέλιξης, μιας πορεία. Η πορεία αυτή αρχίζει με τη διάθεση να εκφραστεί το αίσθημα του περιβάλλοντος κόσμου (απεικόνιση τοπίου, νεκρής φύσης, πορτραίτου).
Προχωρώντας προοδευτικά σ' αυτή την εξέλιξη, η λειτουργία της απεικόνισης, που περιλαμβάνει και την ανθρωποκεντρική, υποχωρεί μπροστά στο όραμα των δυνάμεων του σύμπαντος, που υποβάλλει την κοσμική διάσταση και μια νέα διπλή και παράλληλη μορφή εμφανίζεται, ελεύθερου χώρου και γεωμετρικής σύνθεσης, που ολοκληρώνεται το 1975.
Εισάγει την έκφραση ενός θεμελιώδους συστατικού της φύσης και σαν αποτέλεσμα της ανθρώπινης ύπαρξης, την ενέργεια που υπάρχει σε κάθε μόριο ύλης, λειτουργώντας με έναν ασύλληπτο δυναμισμό, που δημιουργεί την απειρία των μορφών και όπως αποδεικνύεται από την πιο προχωρημένη επιστημονική έρευνα του αιώνα ενεργεί σαν παγκόσμιο πνεύμα και ψυχή, που δημιουργεί, ελέγχει και ρυθμίζει τα πάντα.
Μέσω αυτής της διπλής, παράλληλης και ενοποιημένης έκφρασης της ενέργειας, η ζωγραφική αυτή, αποσκοπεί στη συνειδητότητά της, που θα μπορούσε να συμβάλλει σε ένα άλλο επίπεδο διανθρώπινων σχέσεων.

Αμ΄πώς !!!

zeidoron dtsoukas είπε...

...κι όλα αυτά αγαπητέ Μακεδόνα στα πλαίσια της αφηρημένης τέχνης...

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Ασφαλώς ! Τι να λέμε τώρα ... ! Μεγαλείο ... η τέχνη στο απόγειό της !!! Δες και μερικούς πίνακες ακόμη (http://efiathanassiou.com/greek/4.html),άλλης "καλιτέχνιδος" για να καταλάβεις το μέγεθος της "άγνοιάς" σου ... και υποκλίσου ! :)

Ανώνυμος είπε...

Μα ναι φυσικά, έχετε απόλυτο δίκηο! Πού μπορώ να αγοράσω (σε καλή τιμή) 5 κιλά από την τέχνη αυτής της κυρίας. Τα χρώματά της είναι υπέροχα, πάνε υπέροχα με το χαλί στο σαλόνι μου.

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ PAPADEMOS ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΙ.
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΙΣ ΑΚΟΚΛΟΥΘΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ:
1. "ΑΣΣΥΜΕΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ'
2. "ΜΟΥΤΖΟΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ"
3. "ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΛΕΒΟΥΝ"
4. "ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ"

Ανώνυμος είπε...

εχω μια χασαποταβερνα ,,ποσο θελει να μας βαψει την εισοδο με αυτα τα χρωματα τα πουστικα και ενα φρεσκαρισμα να φυγει η τσικνα

Read more: Go to TOP and Bottom