Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Εκλεψαν 5 τόνους πετρέλαιο από Γυμνάσιο ορεινού χωριού της Κρήτης

...θα ξεπαγιάσουν στο Τζερμιάδω

Βαρύς θα είναι ο χειμώνας για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους υπαλλήλους στο γυμνάσιο του Τζερμιάδου. Κι αυτό διότι άγνωστοι έκλεψαν από τις δεξαμενές του σχολείου όλο το πετρέλαιο θέρμανσης που ειχε αγοράσει η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου για να αντιμετωπιστεί η βαρυχειμωνιά στο ορεινό χωριό του νομού Λασιθίου.

Η κλοπή έγινε πριν από λίγες ημέρες και υπολογίζεται ότι οι δράστες αφαίρεσαν περίπου πέντε τόνους πετρελαίου. Πιθανότατα η κλοπή έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, καταγγέλθηκε όμως την περασμένη Δευτέρα , όταν μαθητές και γονείς επέστρεψαν σε αυτό.

Το σχολείο βρίσκεται σε απομονωμένο σημείο του χωριού, στην κορυφή ενός λόφου και υπάρχει πρόσβαση και από την πίσω πλευρά, ενώ δεν βρίσκεται κάποιο σπίτι κοντά σε αυτό.

Ο φωτισμός στη περιοχή είναι ελλιπής, ενώ δεν υπάρχει κάποιος φύλακας για τις ημέρες που παραμένει κλειστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, στο χώρο όπου βρίσκονται οι δεξαμενές του πετρελαίου υπάρχουν σημάδια διάρρηξης. Συγκεκριμένα, οι δράστες φαίνεται πως πέρασαν στο εσωτερικό του συγκεκριμένου δωματίου, αφού έσπασαν το λουκέτο που υπήρχε.

Οι αστυνομικοί του Λασιθίου διερευνούν την υπόθεση όμως προβληματίζονται ως προς την ποσότητα που εκλάπη, καθώς όπως λένε για να εξαφανιστούν τόσοι τόνοι πετρελαίου θα πρέπει να υπάρχουν βυτιοφόρα οχήματα τα οποία θα πρέπει να παρέμειναν αρκετή ώρα στο σημείο.
http://cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom