Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

"Παραλύει" αύριο η χώρα από την 24ωρη πανελλαδική απεργία - Ποια ΜΜΜ και ποιες ώρες θα κινηθούν



«Παραλύει» αύριο,Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου,όλη η χώρα καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία αντιδρώντας στις μειώσεις μισθών, στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και στην εργασιακή εφεδρεία.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή.

Στην απεργία συμμετέχουν υπάλληλοι του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στα ασφαλιστικά ταμεία. Την συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ. Κλειστά θα είναι και τα δικαστήρια.

Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που έχει ανακοινωθεί για την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011.

Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Ακυρώσεις αναμένονται και στα τελευταία βραδινά δρομολόγια της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το πρωί, και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας (5:00 π.μ. της Παρασκευής). Τα Τρόλεϊ, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Υπενθυμίζεται ότι απαιτείται περίπου 1 ώρα για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, ενώ τα οχήματα αρχίζουν να αποσύρονται έως και 1 ώρα νωρίτερα.

Από τις 9:00 έως τις 21:00 θα λειτουργεί ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ).

Όσον αφορά το Μετρό θα παραμείνει σε λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Το Μετρό δεν θα λειτουργεί της Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, λόγω απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ.

Τέλος, το Τραμ θα κινείται από τις 6:00 έως τις 00:00. Πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας έως τις 7:30, οι συρμοί θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 22:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom