Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Μπορεί ένας βλάκας να εξαπατήσει δέκα εκατομμύρια Ελλήνων;


Γράφει ο gian gian
Ναι. Μπορεί ένας βλάκας να εξαπατήσει δέκα εκατομμύρια Ελλήνων, αν κάνουν το λάθος τα δέκα εκατομμύρια των Ελλήνων να τον πάρουν στα σοβαρά.
Λέει μια παροιμία: Μην τα βάζεις ποτέ με ένα βλάκα, γιατί αυτός θα σε ρίξει στο δικό του επίπεδο και θα σε νικήσει, λόγο πείρας.
Εδώ σε αυτήν την σοφή παροιμία του σοφού Ελληνικού λαού κρύβετε όλο το μυστικό του μεγάλου λάθους που κάνει ο ελληνικός λαός.
Τα δέκα εκατομμύρια των Ελλήνων κάνουν το μεγάλο λάθος να παίρνουν στα σοβαρά αυτόν τον βλάκα, έτσι στην προσπάθεια τους οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν, να κατανοήσουν να εξηγήσουν, τον τρόπο που σκέφτεται αυτός ο βλάκας, αργά, αργά αλλά σταθερά έρχονται στο δικό του επίπεδο, με αποτέλεσμα να τους νικάει όλους ο βλάκας, λόγο πείρας, όπως ακριβώς λέει και η παροιμία.
Ο βλάκας στην συνέχεια, ως άριστος γνώστης χειρισμού του πεδίου της βλακείας, μέσα στο οποίο έχει φροντίσει προηγουμένως να τραβήξει τα δέκα εκατομμύρια των Ελλήνων πουν έκαναν το λάθος να θέλουν να τον κατανοήσουν, έχει όλο το χρόνο μπροστά του, χωρίς πλέον αντίπαλο να εφαρμόσει το φυσικό του πλάνο, την βλακεία.
Η φυσική κατάληξη βέβαια σε αυτήν την περίπτωση είναι πάντα η καταστροφή αυτών που έκαναν το λάθος, να πάρουν στα σοβαρά αυτόν τον βλάκα.
Ο βλάκας, όμως λόγο του ότι είναι βλάκας, ποτέ δεν συνειδητοποιεί το μέγεθος της καταστροφείς που μπορεί να έχει δημιουργήσει και δεν αισθάνεται ποτέ την υποχρέωση να εγκαταλείψει την θέση του, γιατί αυτός αισθάνεται πάντα επιτυχημένος αφού για αυτόν η βλακεία θεωρείται επιτυχία.
Αν και σήμερα τα δέκα εκατομμύρια των Ελλήνων έχουν ως αντίπαλο τους ένα βλάκα τον οποίον έχουν πάρει στα σοβαρά, η καταστροφή τους είναι σίγουρη, γιατί κάνουν το λάθος να προσπαθούν να τον κατανοήσουν.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom