Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Στα ίχνη του κυκλώματος "νονών" με...πολιτικές άκρες βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. στην Kρήτη


- Κύκλωμα με "νονούς"...υπεράνω πάσης υποψίας στην Κρήτη!
- Στο επίκεντρο των ερευνών νέος άνδρας που τελευταία έχει αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στα ίχνη του μεγαλύτερου κυκλώματος εκβιαστών και νονών στην Κρήτη και ενός από τα μεγαλύτερα της χώρας διατείνεται ότι βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία μετά από πολύμηνες έρευνες των αξιωματικών της υποδιεύθυνσης οργανωμένου εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ από την παρακολούθηση και καταγραφή εκατοντάδων τηλεφωνικών συνομιλιών φαίνεται πως έχουν φτάσει στην άκρη του νήματος για τον εντοπισμό των μελών της

μεγαλύτερης όπως αναφέρουν μαφίας των τελευταίων ετών στην Κρήτη, η δράση της οποίας εστιάζεται στην πόλη του Ηρακλείου αλλά και σε περιοχές όπως η Χερσόνησος και τα Μάλια.

Από την πολύμηνη μάλιστα έρευνα προέκυψε σύμφωνα με πληροφορίες ότι τα μέλη του κυκλώματος – κατά την αστυνομία- είναι πολύ γνωστά ονόματα του Ηρακλείου, όχι μόνο εξαιτίας των δραστηριοτήτων τους σε έκνομες ενέργειες και του ποινικού παρελθόντος τους, αλλά και λόγω της έντονης επιχειρηματικής τους δραστηριότητας αλλά και των διασυνδέσεών τους με πολιτικά πρόσωπα!

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι για την εξάρθρωση του κυκλώματος έχει προγραμματιστεί μεγάλου εύρους και κλίμακας επιχείρηση καθόδου στην Κρήτη μικτών αστυνομικών κλιμακίων από την Αθήνα με συμμετοχή και της ΕΚΑΜ με επίκεντρο το Ηράκλειο, ώστε σε συνεργασία με τις αρμόδιες τοπικές αρχές να χτυπηθούν τα οργανωμένα μαφιόζικα δίκτυα που διαφεντεύουν κι επικυριαρχούν σε σημαντικούς κι εξαιρετικά επικερδείς τομείς της παρανομίας στην Κρήτη.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, η κάθοδος των αστυνομικών δυνάμεων επρόκειτο να γίνει τις επόμενες ημέρες, κρίθηκε όμως σκόπιμο να μετατεθεί για το διάστημα που θ' ακολουθήσει τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, στην οποία είναι μονομερώς εστιασμένο αυτές τις ημέρες το ενδιαφέρον της αστυνομίας.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην «Πατρίδα» ότι στο επίκεντρο των ερευνών που προέκυψαν από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών βρίσκεται νεαρής ηλικίας επιχειρηματίας ο οποίος έχει αναπτύξει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, τα μέλη του κυκλώματος έχουν ένα ευρύ φάσμα παράνομων δραστηριοτήτων το οποίο εκτείνεται από το λαθρεμπόριο όλων των ειδών και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, μέχρι τους εκβιασμούς, τα εκφοβιστικά πυρά και ανατινάξεις εκρηκτικών μηχανισμών έξω από κατοικίες και σωματικές βλάβες.

Η υπόθεση ξεκίνησε να ερευνάται πριν από αρκετό χρονικό διάστημα με αφορμή κάποιες παράπλευρες δραστηριότητες για τις οποίες είχε γίνει παγίδευση κάποιων κινητών τηλεφώνων.

Το ενδιαφέρον όμως ανατροφοδοτήθηκε και η έρευνα προσανατολίστηκε σε ανώτερα επίπεδα μέσα στο καλοκαίρι, αμέσως μετά τις απανωτές απειλές κι επιθέσεις σε βάρος επιχειρηματία που δραστηριοποιείται εκτός της πόλης του Ηρακλείου.

Όπως υποστηρίζεται, ο συνδυασμός δεδομένων με γεγονότα και οι συναρτήσεις- διασταυρώσεις συνομιλιών έκαναν τους "κοριούς" να πάρουν φωτιά. Από αυτές λέγεται ότι αποκρυπτογραφήθηκαν μυστικά και κώδικες για τεράστιο κύκλο παράνομης δραστηριότητας, που καλύπτει όλο το εύρος όσων αναφέρθηκαν στην αρχή.

Πάντως ένα από τα ζητήματα που συζητούν οι επικεφαλής της έρευνας αστυνομικοί είναι αν και πόσο ψηλά θα μπορέσει να φτάσει η έρευνα και η στοιχειοθέτηση των ενδείξεων που προκύπτουν από τις υποκλοπές τεράστιου αριθμού συνομιλιών, δεδομένου ότι ο αντικειμενικός στόχος που λέγεται ότι βρίσκεται ψηλά στην πυραμίδα του πολυπλόκαμου κυκλώματος, τοποθετείται στα ίδια πάνω κάτω ... "υψίπεδα" και της κοινωνικής ζωής του νησιού.

Θάνος Περβολαράκης - ΠΑΤΡΙΣ
από cretalive.gr

2 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Καλημέρα Δημήτρη μου.

Καλά, δεν είναι όμως άξιον απορίας αυτή η δημοσιοποιημένη εσπευσμένη "προειδοποίηση " των αστυνομικών επιχειρήσεων ή εγώ είμαι φιλύποπτη ;;;
Εμείς στις επάλξεις Δημήτρη μου κι από Σεπτέμβρη πιο δυνατοί με μπροστάρη Εσένα.!!!

zeidoron dtsoukas είπε...

Λυγερή μου την προχώρησες πολύ τη σκέψη σου και όχι άδικα!
κάποιο μήνυμα στάλθηκε με εύσχημο τρόπο κι άμα δεις ποτέ συλλήψεις και ονόματα πολιτικών σφύρα μου.
Οσο για τις επάλξεις δεν ξέρω αν έχει νόημα πια.Δεν αλλάζει τίποτα,δεν κοκκινίζει κανένας,όλα τα ίδια και χειρότερα παραμένουν.
Απογοήτευση και θλίψη με την εγκληματικότητα στα ύψη αλλά και τη ύφεση της αγοράς σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη.
Να είσαι γερή και δυνατή,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom