Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Σιδερένοι φράχτες, όχημα εκτόξευσης νερού και 4.500 αστυνομικοί επιστρατεύονται για τη ΔΕΘ


Περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί επιστρατεύονται για τις μεγάλες διαδηλώσεις, ενώ μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη οι σιδερένιοι φραγμοί που χρησιμοποιήθηκαν στο Σύνταγμα - κατά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας επί του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος - αλλά και όχημα εκτόξευσης νερού. Το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο θα θυμίζει φρούριο μετά τις αποφάσεις για τον σχεδιασμό των αστυνομικών μέτρων που λήφθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον αρχηγό Λευτέρη Οικονόμου.

«Είναι τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ σε εγκαίνια της ΔΕΘ» επιβεβαιώνουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στην εφημερίδα Μακεδονία οι οποίοι παραδέχονταν πως δεν έχουν συγκεκριμένη πληροφόρηση για πρόκληση εκτεταμένων επεισοδίων αλλά θεωρούσαν ότι τα μέτρα πρέπει να είναι αυξημένα λόγω της οργής των πολιτών από τα οικονομικά μέτρα.

Τα πρωτοφανή σε μέγεθος αστυνομικά μέτρα προκάλεσαν ήδη αντιδράσεις στον χώρο των συνδικάτων αλλά και στο κίνημα των Αγανακτισμένων, μέλη των οποίων μιλούν προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα φόβου και να αποτραπεί στους πολίτες η κάθοδος στις μεγάλες διαδηλώσεις της ΔΕΘ.

Και φέτος, εκτός των διμοιριών ΜΑΤ απ’ όλη την Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη θα φτάσουν δυνάμεις δικυκλιστών Δέλτα και ΔΙΑΣ από την Αθήνα. Στην είσοδο του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου και στην πλατεία μπροστά από τη νότια πύλη της ΔΕΘ αναμένεται να τοποθετηθούν τα κιγκλιδώματα που χρησιμοποιήθηκαν στο Σύνταγμα και τα οποία προμηθεύτηκε η ΕΛΑΣ από τη Γαλλία. Σχετικά με το όχημα ρίψης νερού, αστυνομικοί έλεγαν πως θα βρίσκεται σε επιφυλακή, όπως είχε συμβεί και στις διαδηλώσεις κατά του Μεσοπρόθεσμου.

Πάντως τα τελικά σχέδια αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή του υπαρχηγού της ΕΛΑΣ Γιάννη Ραχωβίτσα, ενώ τον συντονισμό των μέτρων την ημέρα των εγκαινίων θα έχει ο ίδιος ο αρχηγός Λευτέρης Οικονόμου.

Εν τω μεταξύ, χθες, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, δυο νεαροί επειδή κολλούσαν αφίσες με προσβλητικό περιεχόμενο σε βάρος του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.
http://www.tvxs.gr

4 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Τη Δημοκρατία τους μέσα....

marianaonice είπε...

Καλά πάμε...

gitsanas είπε...

Τι είναι αυτά ρε;;;

zeidoron dtsoukas είπε...

Ψυχραιμία κορίτσια!
Να μη διασφαλίσει ο λαοπρόβλητος ηγέτης μας τη σωματική του ακεραιότητα;Για σκεφτείτε να θελήσουν να τον αγκαλιάσουν καμιά 50 χιλιάδες διαδηλωτές!
Ρίκη,Μαριάννα και Γίτσα να είστε καλά,καλό μήνα!

Read more: Go to TOP and Bottom