Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ο βρώμικος κωδικός 0896 και οι καλές (;) προθέσεις του κ. Μόσιαλου...

του Σεραφείμ Κοτρώτσου

Δεν γνωρίζω εάν η ανακοίνωση του Ηλία Μόσιαλου ότι θα καταργήσει τα μυστικά κονδύλια του πρώην υπουργείου Τύπου εντάσσονται στη διαφαινόμενη στρατηγική του πρωθυπουργού να επιβάλλει ρυθμίσεις διαφάνειας στον χώρο των μέσων ενημέρωσης. Μακάρι!
Φοβούμαι, όμως, πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εάν δεν προσέξει, κινδυνεύει να υποστεί μία"πανωλεθρία προθέσεων".
Διότι, το ζητούμενο σ'  αυτή την υπόθεση δεν είναι να καταργήσει ο κ. Μόσιαλος τον"βρώμικο κωδικό 0896" για τις απόρρητες δαπάνες των αρμόδιων με τα ΜΜΕ Γενικών Γραμματειών, αλλά να μας πει ποιοί δημοσιογράφοι ή εκδότες και επί ποίων υπουργών λυμαίνονταν αυτά τα κονδύλια που προέρχονταν από το υστέρημα των φορολογούμενων.
Καλές, φυσικά, οι προθέσεις αλλά στρωμένος ο δρόμος προς την κόλαση με τέτοιες.
Και ως εκ τούτου η πρωτοβουλία Μόσιαλου θα καταλήξει ένα ακόμα σύντομο ανέκδοτο στους διαδρόμους του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ και των δημοσιογραφικών γραφείων, εφόσον κάθε αριθμός του συγκεκριμένου κωδικού δεν "ταυτοποιηθεί" με μέσα ενημέρωσης ή φυσικά πρόσωπα.
Να μάθουμε, για παράδειγμα, εάν υπάρχουν συνδικαλιστές (μας) με κρατικές θεσούλες, εκδοτίσκοι με έμμεσες απολαβές, μεγαλοδημοσιογράφοι που διόρισαν τα παιδιά τους, σοβαροί αναλυτές με μία,δύο, τρεις ή και τέσσερις θέσεις σε γραφεία Τύπου κρατικών επιχειρήσεων κ.ο.κ.
Επαναλαμβάνω. Φοβούμαι πως τίποτε δεν θα γίνει.
Θυμίζω ότι τα διαβόητα μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξ. την περίοδο 1990-93 ουδέποτε οδήγησαν σε ονόματα και διευθύνσεις. Μόνο φήμες και "φαντάσματα"...
Όπως και με τις προκλητικότατες επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ που έγιναν βίλες και κότερα πράσινων και γαλάζιων ημετέρων.
Ας μην κρύβεται, λοιπόν, ο φίλτατος κ. Μόσιαλος πίσω από τη δικαιολογία ότι "το υλικό καταστράφηκε". Διότι και τα στελέχη των Γραμματειών γνωρίζουν, και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μπορούν να...μιλήσουν με τη συνδρομή ειδικών.
Εάν δεν το κάνει θα έχει ρίξει, απλώς, λάσπη στον ανεμιστήρα. Και θα γελάει μαζί μας και η...μαϊμού.
Και, λογικά, θα εκτιμήσουμε πως η πρωτοβουλία του είχε ως στόχο την περαιτέρω απαξίωση του δημοσιογραφικού λόγου και την ταυτοσημία του δημοσιογράφου με την απατεωνιά.
Όπως δεν επιθυμεί να θεωρούνται όλοι οι πολιτικοί κλέφτες, ας μην διολισθήσει στην ίδια ισοπεδωτική ευκολία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom