Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Σκληραίνουν τη στάση τους οι οδηγοί ταξί - Ετοιμάζουν να αποκλείσουν τη Βουλή την Τρίτη

Ανυποχώρητοι είναι οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Την πραγματοποίηση μεγάλης συγκέντρωσης έξω από τη Βουλή την Τρίτη, ενώ θα συνεδριάζει ο Τομέας Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί.
Η «καρδιά» των κινητοποιήσεών τους χτυπά στα διόδια, όπου σηκώνουν τις μπάρες για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων και στα εκδοτήρια αρχαιολογικών χώρων, όπου επιτρέπουν την δωρεάν είσοδο των τουριστών.
Οι αυτοκινητιστές προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Τρίτη, καθώς θα συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Ελέγχου Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, από τα μέλη του οποίου έχει κληθεί ο υπουργός Μεταφορών Γ.Ραγκούσης, προκειμένου να ενημερώσει για τις προθέσεις του σχετικά με το άνοιγμα του επαγγέλματος.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Μεταφορών με άρθρο του στα «Νέα» στέλνει μήνυμα εφαρμογής του νόμου. «Τη στιγμή που η μεγάλη μάστιγα για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες είναι η φοροδιαφυγή, το να μην ανοίξει το επάγγελμα σημαίνει ότι ρίχνουμε κι άλλο νερό στο μύλο της, στην πιο προκλητική και επιζήμια εκδοχή της: την παραοικονομία με τη σφραγίδα του ίδιου του κράτους» επισημαίνει.
«Αν το συγκεκριμένο επάγγελμα παραμείνει κλειστό, τι πετυχαίνουμε; Προστατεύουμε τα αδικαιολόγητα προνόμια των λίγων-και δεν μιλώ βέβαια για το σύνολο των ιδιοκτητών ταξί, γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι-και όχι τα δικαιώματα των πολλών» προσθέτει.
Και συνεχίζει: «Τι ηθικό έρεισμα έχει μία πολιτική που εμφανίζεται άτεγκτη με τους αδύναμους και ευέλικτη με όσου πλήττουν με έκνομες ενέργειες το δημόσιο συμφέρον;».
Τέλος αναφέρει ότι όταν το υπουργείο γνωστοποιήσει το επόμενο διάστημα τη συνολική πρόταση και τους κανόνες που διέπουν την απελευθέρωση του επαγγέλματος, θα δώσει στους ιδιοκτήτες ταξί χρόνο για να επισημάνουν τα στοιχεία που συμφωνούν και τα στοιχεία που διαφωνούν
«Μέχρι τότε είναι παντελώς αδικαιολόγητη κάθε μορφή κινητοποίησης και μάλιστα με θύμα το κοινωνικό σύνολο και την τουριστική οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom