Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Βαριά φορολόγηση για τους κρατικούς αξιωματούχους από το 1974 και μετά

... μια σωστή πρόταση από το Γιάννη Ραγκούση έστω και στο παρά πέντε.Για να δούμε θα επιμείνει στη Βουλή να περάσει ως νόμος ή απλά πέταξε ένα πυροτέχνημα κι αυτός!


Βαριά φορολόγηση για όλους τους δημόσιους λειτουργούς, από το 1974 και μετά, που κατείχαν ανώτατες θέσεις και αποκόμισαν υπεραξία από το αναπτυξιακό «μπουμ» της χώρας, πρότεινε ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και ενόψει του νέου φορολογικού νόμου έχει «ηθική και ιστορική υποχρέωση» να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε κάθαρση.

Όπως ανέφερε, «όσοι από το 1974 και μετά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετείχαν και ευνοήθηκαν από το αναπτυξιακό "μπουμ" πρέπει να υποστούν μια βαριά έκτακτη φορολόγηση της υπεραξίας που αποκόμισαν μέσω κινητών και ακίνητων αξιών».

Αναλύοντας την πρόταση του, ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε ότι αυτή την φορολόγηση θα πρέπει να υποστούν όλοι όσοι από το 1974 έχουν χρηματίσει υπουργοί, βουλευτές, αξιωματούχοι, διευθυντές εφοριών, πολεοδομιών, του Εθνικού Συστήματος Υγείας και γενικά όσοι κατείχαν θέσεις ευθύνης.

«Τέτοιες προτάσεις έχουν συζητηθεί, μπορούν να εμπλουτιστούν και ενόψει της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για να αποκατασταθεί το στοιχείο της έλλειψης εμπιστοσύνης. Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να πείσουμε τον λαό ότι κατανέμουμε τις θυσίες και τα βάρη με δίκαιο τρόπο» είπε ο υπουργός.

Ακούστε τι είπε ο κ. Ραγκούσης στον Realfm 97,8 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom