Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Και η Μαρία Δαμανάκη σε ρόλο "τρομοκράτη"

Γιατί δεν μας λέει σε ποιους απευθύνεται;

- Δήλωση - βόμβα από την ελληνίδα επίτροπο
- "'Η συμφωνούμε με τους δανειστές μας ή επιστρέφουμε στη δραχμή!"
- Δημιουργεί εύλογη απορία ο χρόνος που επέλεξε να κάνει την δήλωση

Από την καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, η ελληνίδα επιτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας είπε οτι τα μέτρα είναι μονόδρομος αλλιώς θα βγούμε εκτός ευρώ!

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της Μ. Δαμανάκη είναι το εξής:

«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά. Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες.»

Και αυτές οι δηλώσεις γίονονται την στιγμή που οι διεργασίες στην Ελλάδα τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο είναι στο απόγειό τους με την κυβέρνηση να αναζητά εναγωνίως την συναίνεση, τα υπόλοιπα κόμματα να την παζαρεύουν και τους δανειστές μας να ελέγχουν κάθε βήμα μας και να απαιτούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα από όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί.
http://www.newsit.gr/

2 σχόλια:

ephee είπε...

Ποια Δαμανάκη, η γνωστή με το "Ψωμί-παιδεία-πολιτική σταδιοδρομία";
Βλέπω τό'μαθε καλά το ποίημα..
Έτσι της είπανε, έτσι λέει..
Γιατί αν δανειζόμασταν από την Κίνα, θα τη χάλαγε πολύ την Ευρώπη να γίνουν επενδύσεις από Κινέζους; Αλλά όχι, έπρεπε να βάλουν χέρι οι Αμερικλάνοι στο Ευρώ..

Καλά, 38 χρόνια μετά, ακόμα να ανοίξει το παράθυρο της "μαύρης λιμουζίνας" να πάρει χαμπάρι πως οι Κινέζοι δεν είναι εκεί που τους άφησε;

zeidoron dtsoukas είπε...

Εφη μου έχεις την εντύπωση πως έχει ξοφλήσει τα δικά της γραμμάτια;Δεν νομίζω,έχει πλάκα όμως όπως πετάχτηκε.Ποιος τη ρώτησε,σε ποιους τα λέει;

Read more: Go to TOP and Bottom