Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Συγχωροχάρτι στη διαφθορά!παρανομήσατε,πληρώστε, τελειώσατε!!!


Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο«Συγχωροχάρτι στη διαφθορά» και αναλυτικό ρεπορτάζ για το σχέδιο της κυβέρνησης να προχωρήσει σε «γενική περαίωση»  για κάθε λογής εκκρεμότητες και παρανομίες. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση Παπανδρέου επιχειρεί να «γυρίσει σελίδα» νομιμοποιώντας όμως, τη χρόνια ασυδοσία σε όλους τους τομείς με στόχο να μαζέψει …κανένα ευρώ και δίνοντας λάθος μήνυμα στην νέα γενιά. (Σελ.9)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός με το σχέδιο της γενικής περαίωσης στέλνει  στο εσωτερικό το μήνυμα «παρανομήσατε, πληρώστε, τελειώσατε», στο εξωτερικό ζητά από τους πιστωτές και τους επόπτες, σκόντο δυο ακόμη χρόνια για να τακτοποιήσει τους δείκτες του ελλείμματος. Θα εξασφαλιστεί αυτή η παράταση ή η αναδιάρθρωση θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας (Σελ. 4-5)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Διασταυρούμενα πυρά για το Γ, Παπανδρέου από το εσωτερικό και εξωτερικό μέτωπο. Οι κόντρες υπουργών,  οι διαφωνίες βουλευτών και στελεχών, οι αντιδράσεις συνδικαλιστών για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα από τη μια και οι εντεινόμενες διεθνείς πιέσεις για χρεοκοπία «εδώ και τώρα» είναι το εκρηκτικό κοκτέιλ που πρέπει να… πιει μέχρι τελευταίας σταγόνας ο πρωθυπουργός (Σελ. 9)
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κι ενώ, εδώ ο κόσμος καίγεται , στην κυριολεξία, στο γαλάζιο στέκι της Συγγρού, γίνανε … μαλλιά κουβάρια με την απογραφή του Αλογοσκούφη και με τα …μικρά προβλήματα με τη δικαιοσύνη που αντιμετωπίζει ο (υπό έκπτωση ) περιφερειάρχης Μακεδονίας Παν. Ψωμιάδης.( Επ΄ ευκαιρία το «Π» εύχεται στους γαλάζιους φίλους του καλά ξεμπερδέματα). (Σελ.12,13,14)
ΟΠΑΠ: Στην δεδομένη «πείνα» που έχει πέσει στα κρατικά ταμεία, κάποιες «κότες», ειδικά κότες που γεννούν χρυσά αυγά, όπως ο ΟΠΑΠ αρχίζουν και δεν αισθάνονται τόσο καλά. Αναλυτικό ρεπορτάζ για την μεθόδευση «αξιοποίησης» της εν λόγω… κότας στις Σελίδες 20-21
Ε.Ο. 6η ΔΕΚΕΜΒΡΗ: Η «Επαναστατική Οργάνωση-6η Δεκέμβρη» με την προκήρυξη που απέστειλε στο «Π» την περασμένη βδομάδα έδειξε ότι φιλοδοξεί  να αποτελέσει το διάδοχο του Επαναστατικού Αγώνα. Φαίνεται πως η «νέο-τρομοκρατία» περνάει σε νέα φάση (Σελ. 22-23)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom