Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Η ΕΤΙΤΑ για το ALTER



Tο AE TV σας παρουσιάζει την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη δύο μελών της ΕΤΙΤΑ (ένωση τεχνικών ιδιωτικής τηλεόρασης Αττικής) σχετικά με το ALTER και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των τεχνικών. Του Γιώργου Δεληκάρη, προέδρου της ΕΤΙΤΑ και της Ακριβής Κυρίκου ταμία..



Τρίτη του Πάσχα και το κανάλι του Μπουρναζίου βράζει. 

Στις 4 το μεσημέρι οι τεχνικοί του τηλεοπτικού σταθμού ALTER είχαν συγκέντρωση στο αίθριο του σταθμού για να κανονίσουν τις κινήσεις τους. Η επίσχεση έχει γίνει. Τώρα τι; Μετά από την ενημέρωση που έκανε το σωματείο των τεχνικών (ΕΤΙΤΑ) στους εργαζομένους σχετικά με όποιες εξελίξεις υπάρχουν (μίλησε ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ με τη νομική σύμβουλο του ALTER) έφτασε η ώρα των αποφάσεων.

Το πρώτο που έπρεπε να γίνει ήταν να δημοσιοποιηθεί ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι 700 εργαζόμενοι είναι εδώ και 4 μήνες χωρίς χρήματα!!! Ψηφίστηκε λοιπόν από όλους να δοθεί ένα κείμενο στη ροή το οποίο θα περνάει κάθε 1 ώρα στο πάνω μέρος της οθόνης και θα λέει με 2 λόγια ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι είλωτες και απαιτούν τα δεδουλευμένα τους. Έπρεπε όμως να παρθεί το οκ και από τον γενικό διευθυντή του καναλιού τον κύριο Κοσμόπουλο για να μπορέσει η ροή να παίξει το συγκεκριμένο κρόουλ.

Ο κύριος Κοσμόπουλος όμως δεν δεχόταν να υπάρξει τέτοιο κείμενο και το διοικητικό του σωματείου του εξήγησε ότι αυτό είναι το πιο light που μπορούν να κάνουν γιατί ο κόσμος είναι εξαγριωμένος και εάν δεν το δεχτεί θα υπάρξουν χειρότερα… Αν και ο κύριος Κοσμόπουλος έφτασε ακόμα και στο σημείο να απειλήσει ότι θα ζητήσει την βοήθεια των ΜΑΤ, στο τέλος δέχτηκε να δοθεί το κείμενο στη ροή και μετά από 20 περίπου λεπτά έπαιξε στον αέρα του ALTER.

Να υπενθυμίσουμε ότι ανεξάρτητα του τι συμβαίνει στο ALTER, όλοι οι τεχνικοί των καναλιών έχουν να αντιμετωπίσουν τις προτάσεις των καναλαρχών σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις τους. Η ΕΤΙΤΑ σε αυτόν τον τομέα δεν βάζει νερό στο κρασί της και το ίδιο κάνουν και οι καναλάρχες. Η κόντρα μεταξύ τους είναι σφοδρή με απεργιακές κινητοποιήσεις από την μία και δικαστήρια από την άλλη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom