Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Επίσχεση εργασίας στον Alter

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες

Σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας οι δημοσιογράφοι του Alter αποφάσισαν, εφόσον δεν εξοφληθούν πλήρως ως την Πέμπτη το μεσημέρι (τους μισθούς Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου, καθώς και το δώρο Πάσχα) να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, κηρύσσοντας παράλληλα κυλιόμενες απεργίες.

Στο μεταξύ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι διαπραγματεύσεις των πιστωτριών τραπεζών, οι οποίες εξετάζουν την πρόταση του επενδυτικού fund της Αrgo Capital Management Ltd για την αναδιοργάνωση του τηλεοπτικού σταθμού Alter αλλά και την αναδιάρθρωση του υπέρογκου τραπεζικού δανεισμού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Κύπριοι διαχειριστές του Fund έχουν προτείνει να βάλουν 15 εκατ. ευρώ και 4 εκατ. ευρώ λοιποί επενδυτές μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει και το όνομα του κ. Ν. Χατζηνικολάου.

Από τις τράπεζες ζητούν άμεση καταβολή 35 εκατ. ευρώ νέων για κεφάλαια κίνησης, μετοχοποίηση χρεών για το 60% των οφειλών, ενώ για το υπόλοιπο 40% των οφειλών που είναι επιταγές διαφημιστικών εταιρειών ζητούν επίσης τη συνδρομή των τραπεζών για να υπάρξει συμβιβασμός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην πρόταση αυτή δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη αντίρρηση η Μarfin Popular Bank, ενώ αντιθέτως δεν συμφωνεί η Τράπεζα Πειραιώς. Οι δύο αυτές τράπεζες έχουν και τη μεγαλύτερη δανειακή έκθεση στο κανάλι.

Παρατηρητές που είναι κοντά στις διαπραγματεύσεις επισημαίνουν ότι είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς για ναυάγιο ή τελική συμφωνία καθώς τα δεδομένα αλλάζουν κάθε ώρα και στιγμή αλλά διευκρινίζουν ότι οι διαφορές είναι μεγάλες .

Υπενθυμίζεται ότι η Αrgo με έδρα την Κύπρο ελέγχει στη χώρα μας την εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας On Telecom και έχει ενδιαφερθεί για την απόκτηση του καναλιού διαβλέποντας μελλοντικές συνέργειες (π.χ. παροχή τηλεοπτικού περιεχομένου στους συνδρομητές της On κ.α.)

Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση του 9μηνου του 2010 (λογιστική κατάσταση για τη χρήση του 2010 δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί) οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις του Alter προς τις τράπεζες ήταν 106 εκατ. ευρώ και οι βραχυπρόθεσμες 123 εκατ. ευρώ. Επίσης, οι λοιπές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις πλην τραπεζών ανήρχοντο στα 276 εκατ. ευρώ.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom