Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Θα έχει πεθάνει ο Ακης και οι αρχές ακόμα θα διερευνούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του

Στον Άρειο Πάγο και στη Βουλή η δικογραφία για τα υποβρύχια
Toν δρόμο για τον Άρειο Πάγο παίρνει η δικογραφία για την υπόθεση των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214, με σκοπό να εγκριθεί η διαβίβασή της στη Βουλή, προκειμένου να αποφασιστεί εκεί αν θα διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Από την αξιολόγηση των υπαρχόντων στοιχείων που έχει συλλέξει για την υπόθεση το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με την συνδρομή του ΣΔΟΕ, κρίθηκε ότι τίθεται θέμα ενεργοποίησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, σε ότι αφορά τον κ. Τσοχατζόπουλο, που θήτευσε στο αρμόδιο υπουργείο το διάστημα 1998 έως και 2002.

Το επίμαχο διάστημα αφορά στην απόφαση για απευθείας ανάθεση του έργου της κατασκευής των υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό σε γερμανικό όμιλο και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την υπογραφή της σχετικής σύμβασης το 2000 και συμβάσεις για τα αντισταθμιστικά οφέλη το 2002.

Ήδη 37 εμπλεκόμενοι έχουν κληθεί για αύριο στην Εισαγγελία, με την ιδιότητα του υπόπτου, για την διάπραξη τριών κακουργημάτων, ενώ άμεσα αναμένεται η κλήση και νέων προσώπων που προκύπτει να είχαν ποινικά ερευνητέο ρόλο το επίμαχο διάστημα.

Η Εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και για το μετά το 2002 διάστημα.
http://www.skai.gr/

Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση,διαβάστε κι αυτό:
Ο φάκελος Μαρκογιαννάκη στη Βουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom