Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Αγριο γιουχάισμα του Πάγκαλου στο Παρίσι (βίντεο)



Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, βρισκόταν σήμερα (χτες) το απόγευμα στο “Ελληνικό Σπίτι” στο Παρίσι, προσκεκλημένος σε πολιτιστική εκδήλωση (προβολή ταινιών του Κώστα Γαβρά). Νεαροί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα αποδοκιμασίας εναντίον του και εναντίον της κυβέρνησης. Ο ίδιος τους κάλεσε σε διάλογο προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση, αλλά δεν τα κατάφερε.
Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς παρενέβη προσπαθώντας να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα, αλλά επίσης δεν τα κατάφερε.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο Θόδωρος Πάγκαλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εκδήλωση. Οι νεαροί που επιτέθηκαν φραστικά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης εξέφρασαν με τα συνθήματά τους την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες-απεργούς πείνας.
Ο γνωστός για την "ευγένεια" και την "αξιοπρέπειά" του κύριος Πάγκαλος με την άρνησή του για αποχώρηση ενέτεινε τα πνεύματα με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της προβλεπόμενης προβολής των ταινιών του Κώστα Γαβρά. Αυτή η άρνηση κράτησε λιγότερο από το αναμενόμενο ( κρίνοντας από την γαϊδουριά του 35' είναι λίγα ) αλλά δυστυχώς λίγο πριν την αποχώρησή του διέταξε ως Καίσαρ ( ακύρωσέ το) την ακύρωση της προβολής των ταινιών απόφαση που στήριξε απόλυτα και απολυταρχικά η διευθύντρια του Ελληνικού σπιτιού- Ιδρύματος παρ'ολη την αντίδραση τόσο του γαλλόφωνου όσο και του ελληνόφωνου κοινού.
Θετική ήταν η στήριξη κάποιων Γάλλων σε αυτήν την κίνηση αλλά και αρνητική από εκείνους που δεν γνωρίζουν καλά έως καθόλου τι αντιπροσωπεύει Θ. Πάγκαλος.
Όσο για τον ίδιο τον Κώστα Γαβρά αποχώρησε μαζί με τον Πάγκαλο...
http://citypress-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom