Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Γενική ΑΠΕΡΓΙΑ παραλύει ολόκληρη η χώρα


Παραλύει την Τετάρτη ολόκληρη η χώρα, λόγω της συμμετοχής πολλών επαγγελματικών κλάδων στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενες για τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση και υπαγορεύονται από το μνημόνιο και την τρόικα.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο Πεδίον του Αρεως. Την ίδια ώρα στην Ομόνοια ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.
Στην αυριανή γενική απεργία παίρνουν μέρος δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες, εφορίες, τελωνεία, αλλά και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ.
Συμμετέχουν επίσης εργαζόμενοι στην Υγεία και συγκεκριμένα νοσοκομειακοί ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, τραπεζικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί.
Στη Θεσσαλονίκη ανοιχτά θα είναι το πρωί της Τετάρτης μόνο τα φαρμακεία ασφαλείας, ενώ από τις 2.30 μ.μ. και μετά θα λειτουργήσουν τα εφημερεύοντα φαρμακεία, δηλαδή εκείνα που περιλαμβάνονται στους σχετικούς πίνακες.
Στις αυριανές κινητοποιήσεις - συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Απεργούν ακόμη από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης οι δημοσιογράφοι.
«Μπλακ άουτ» στις μεταφορές
Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκεκριμένα:
Ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα παραμείνουν τα μπλε λεωφορεία. Από τις 9.00 έως τις 17.00 θα λειτουργήσει οΗΣΑΠ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που θέλουν να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του Μετρό , ωστόσο δεν θα λειτουργήσει το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο , λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι υπάλληλοι του ΟΣΕ Το τραμ θα κινηθεί από τις 06.00 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.
Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς απεργεί και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ .
Σε μεγάλο αριθμό ακυρώσεων πτήσεων προχωρούν αύριο οι αεροπορικές εταιρείες, Aegean Airlines [AGNr.AT] Σχετικά άρθρα και Olympic Air, εξαιτίας της στάσης εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 που πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Το διάστημα αυτό, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Ειδικότερα, η Aegean αναγκάζεται να τροποποιήσει το πρόγραμμά της και να ματαιώσει τις κάτωθι πτήσεις: Από Αθήνα προς Σητεία, Σάμο, Κω, Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη (2 πτήσεις), Χίο, Αλεξανδρούπολη (2 πτήσεις) και επιστροφή, από Θεσσαλονίκη προς Μυτιλήνη και Σάμο και επιστροφή.
Παράλληλα, αλλάζουν ώρα αναχώρησης 13 σκέλη πτήσεων του δικτύου εσωτερικού και 19 σκέλη πτήσεων του εξωτερικού της δικτύου.
Απ' την πλευρά της Olympic Air, ακυρώνονται συνολικά 34 πτήσεις εσωτερικού, ενώ τροποποιούνται οι ώρες αναχώρησης στα ακόλουθα δρομολόγια της 23ης Φεβρουαρίου: O.A. 910/911 Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα: Αναχώρηση από Αθήνα 16.00 και από Θεσσαλονίκη 17.30, OA 156 Βιέννη-Αθήνα: Αναχώρηση από Βιέννη 13.35, OA 431/432 Αθήνα-Λάρνακα: Αναχώρηση από Αθήνα 07.40 και από Λάρνακα 10.05, OA 269/270 Αθήνα-Λονδίνο (Heathrow)-Αθήνα: Αναχώρηση από Αθήνα 16.00 και από Λονδίνο 19.00, OA 284 Λονδίνο (Gatwick)-Θεσσαλονίκη: Αναχώρηση από Λονδίνο (Gatwick) 11.05.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom