Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Κρίσιμη και οριακή η κατάσταση υγείας των "ενοίκων" της Υπατίας!ήδη 22 μεταφέρθηκαν επειγόντως σε νοσοκομεία


Στην 35η μέρα απεργίας πείνας βρίσκονται οι μετανάστες που διαμένουν στο μέγαρο της Υπατίας και πλέον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους.

Πολλοί από τους μετανάστες προχώρησαν και σε απεργία δίψας εκτός από απεργία πείνας. Μόνο χθες διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία 18 μετανάστες με σοβαρά συμπτώματα αφυδάτωσης και αδυναμίας.

Με μία πρωτοφανή επιχείρηση του ΕΚΑΒ 6 μετανάστες μεταφέρθηκαν  στο Αμαλία Φλέμινγκ, 6 μετανάστες μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό και 6 μετανάστες στο Ιπποκράτειο. Συνολικά αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 22 μετανάστες μαζί με  τους 4 που είχαν μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως δήλωσε στο newsit o Πέτρος Γιώτης, μέλος της Πρωτουβουλίας Αλληλεγγύης για τους μετανάστες απεργούς πείνας,
"η κατάσταση είναι κρισιμη και οριακή. Σήμερα κιόλας πρέπει η κυβέρνηση να λύσει το θέμα".

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ NEWSIT ο κ.  ΓΙΩΤΗΣ

Ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον των μεταναστών της Υπατίας θεωρείται η συνάντηση που έχουν αυτή την ώρα τα Προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και την αρμόδια υφυπουργό Άννα Νταλάρα, καθώς θα ανακοινωθούν και τα μέτρα της κυβέρνησης που τους αφορούν άμεσα.Αγνωστο είναι τι θα συμβεί στην πιθανότατη περίπτωση που τα μέτρα δεν θα βρίσκουν σύμφωνους τους "ενοίκους" της Υπατίας και τους συμπαραστάτες τους.

3 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Η προσωπικη μου άποψη ειναι πως οταν ξεκινάς ενα αγώνα με την θεληση σου, πρέπει να λαμβάνεις υποψη σου και την περίπτωση της ήττας.....
Δεν γίνετε να κερδίζεις πάντα....και δη εκβιαστικά...
Κι επιπλέον εις βάρος κάποιων άλλων....

Ανώνυμος είπε...

kala kanoume plaka? mas ekviazoun LATHROmetanastes kai kathomaste kai tous akoume? ti tha paei akrivos na diapragmateytei i kyria ntallara kai me poia eksousiodotisi? nomoi den iparxoun? kai agonioume ki apo pano an tha ikanopoihthoun oi marokinoi kai oi aplitoi sintrofoi tous... na tous pane sta nosokomeia na staniaroun kai meta na efarmostei o nomos.. apelasi...

Ανώνυμος είπε...

Ta konservokoutia akoma tragoudane.

Fola stous ratsistes

Read more: Go to TOP and Bottom