Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η Αίγυπτος στις φλόγες, πληροφορίες για δυο νεκρούς




- Αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας οι Αιγύπτιοι
 - Έβγαλε τα τανκς στους δρόμους ο Μουμπάρακ
 - Ο στρατός άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα
- Σε κατ' οίκον περιορισμό ο αντικαθεστωτικός Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι
 - Διαβάστε τι γράφει από την Αλεξάνδρεια η Σαββούλα Λιάτσου μόνο για το NewsIt

Θυμός, αγανάκτηση και χιλιάδες Αιγυπτίων να ζητούν την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ. Η κατάσταση στην Αίγυπτο, τέσσερις μέρες αφότου ξέσπασαν οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν έχει εξομαλυνθεί. Αλλά μέρα με την ημέρα η ένταση κλιμακώνεται.

Και εξαιτίας της, οι αρχές ασφαλείας ανακοίνωσαν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 (τοπική ώρα) στην ευρύτερη περιοχή του Καΐρου, την Αλεξάνδρεια και το Σουέζ και λίγο αργότεερα επέκτεινε το μέτρο σε όλη τη χώρα. Μόνο που ο κόσμος αψήφησε τις... εντολές, παραμένει στους δρόμους και η κυβέρνηση επιστράτευσε τα τανκς. Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες πως άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους.
Ο πρόεδρος Μουμπάρακ, φημολογείται, ότι θα απευθύνει διάγγελμα στο λαό, ενώ φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει και σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Μόνο που έτσι δύσκολα θα κατευνάσει τα πνεύματα.

"Kefaya". Η κραυγή σκίζει τον ουρανό της Αλεξάνδρειας. "Φτάνει". Αυτό σημαίνει στα ελληνικά. 

"Φτάνει Μουμπάρακ, εσύ κατέστρεψες τη χώρα". Άνοιξαν πυρ τα άρματα στο Κάϊρο. Πυροβολισμοί στην Αλεξάνδρεια. Διαβάστε εδώ όλη την ανταπόκριση της Σαββούλας Λιάτσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom