Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Σταθελάκος στο δίσκο του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου ΑμεΑ


Δύο ακόμη μετάλλια, με ένα παγκόσμιο ρεκόρ, πανηγύρισε η Ελλάδα την 3η ημέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου αθλητών με αναπηρία που φιλοξενείται στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Πασχάλης Σταθελάκος (από το Αχλάδι του Δήμου Στυλίδας) στο δίσκο (κατηγορία F40), ο οποίος με επίδοση 40 μέτρα 92 εκατοστά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και παράλληλα κατέρριψε κατά τρία εκατοστά το ρεκόρ του Βραζιλιάνου Σάντος (40.89μ. από τον Αύγουστο του 2010). Αύριο, ο Σταθελάκος θα διεκδικήσει ακόμη ένα μετάλλιο στη σφαίρα της ίδιας κατηγορίας, αγώνισμα που του έχει χαρίσει και τον τίτλο του «χρυσού» Παραολυμπιονίκη από τους Αγώνες του Πεκίνου (επίσης με παγκόσμιο ρεκόρ). Ο 20χρονος Σταθελάκος, άφησε στη δεύτερη θέση τον Σάντος με 39.31μ, ενώ ακολούθησε ο Αμερικανός Σκοτ Ντάνμπεργκ με 36.18. Στο ίδιο αγώνισμα ο Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης έμεινε 4ος με επίδοση 35.35μ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η θέση του Σταθελάκου δεν ισοδυναμεί με θέση της Ελλάδας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αφού το συγκεκριμένο αγώνισμα της κατηγορίας του δε βρίσκεται στο πρόγραμμα των Αγώνων. Αντίθετα, εφόσον κατακτήσει αύριο την πρώτη ή δεύτερη θέση στη σφαίρα, τότε θα εξασφαλίσει για τη χώρα μας ακόμη μία πρόκριση, μετά από αυτή της Σταματουλά, την Κυριακή, στη σφαίρα γυναικών.

Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο της 3ης ημέρας ήρθε από τον Ιωάννη Πρώτο στα 100 μέτρα (κατηγορία Τ13). Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου στα 400 μέτρα, κάλυψε την απόσταση σε 11.25 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών. Πρώτος με επίδοση 11.09 ήταν ο Ρώσος Αλεξέι Λαμπζίν. Στη σφαίρα (κατηγορία F52/53), ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου, Σεζόν Φερνάντες, ήταν 5ος με επίδοση 7.66μ., ενώ στην έκτη θέση ακολούθησε ο Γεράσιμος Βρυώνης (7.36μ.). Όγδοος κατετάγη ο Γιώργος Καραμηνάς. Την 4η θέση στη σφαίρα F57/58 πήρε ο Αναστάσιος Τσίου με 13.72μ., ενώ τον ακολούθησε στην έκτη θέση ο Ανγκίμ Δημήτριος Ντομγκιόνι με 13.47μ. Ο Κωνσταντίνος Μπίμπασης στη σφαίρα F11, κατέλαβε την 7η θέση με 10.16. Στον τελικό των 100 μέτρων (Τ35), ο Ιωάννης Λέτκας ήταν 5ος με 14.14.

Στις γυναίκες, η Στυλιανή Σμαραγδή ήταν 10η στον τελικό του μήκους (F44/46) με 4.14μ., ενώ στα προκριματικά των 100 μέτρων (T11), η Παρασκευή Καντζά ήταν 3η στην δεύτερη προκριματική σειρά με 13.63 και αποκλείστηκε από τον τελικό. Αύριο, εκτός των Σταθελάκου και Κωνσταντινίδη στη σφαίρα, αγωνίζονται ακόμη οι Μανέτας και Πετρόπουλος στον τελικό του μήκους (F36) καθώς και η Καντζά στα προκριματικά των 400 μέτρων (Τ11).

Ασημένιο μετάλλιο η Σταματουλά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Αθλητών με αναπηρία

Το πρώτο της μετάλλιο και παράλληλα το παρθενικό «εισιτήριο» στο άθλημα του στίβου για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, απέκτησε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου αθλητών με αναπηρία που πραγματοποιείται στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας. Το κατέκτησε η Μαρία Σταματουλά στη σφαίρα, σημειώνοντας μάλιστα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία F32 με 6 μέτρα 60 εκατοστά, επίδοση που αντιστοιχεί με το ασημένιο μετάλλιο δεδομένου ότι ο τελικός του αγωνίσματος περιλαμβάνει ακόμη δύο κατηγορίες (F33/34).
http://www.paralympic.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom