Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Η κυρία Μπιρμπίλη κόπτεται για το περιβάλλον ή για τους Μεγαλοκατασκευαστές;


Σε βασική διάταξη του νοµοσχεδίου της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρµπίλη για τη βιοποικιλότητα, αναφέρεται ότι σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Νatura καθορίζεται σε 10 στρέµµατα το εµβαδόν των οικοπέδων εντός των οποίων θα επιτρέπεται στο εξής η οικοδοµική ή άλλη δραστηριότητα!!!!

Έτσι με την αύξηση της αρτιότητας από τα 4 στα 10 στρέμματα:

1. μηδενίζεται οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα σημειώνεται στη χώρα, η οποία ήδη είναι ελάχιστη.

2. εκμηδενίζονται οι περιουσίες των απλών ανθρώπων που ξόδεψαν όλες τις οικονομίες τους για να πάρουν ένα οικόπεδο που θα το δώσουν κληρονομιά στα παιδιά τους.

3. Τα οικόπεδα αυτά σε λίγο καιρό θα πουληθούν για ένα κομμάτι ψωμί και θα εξαγοραστούν από ξένους οικονομικούς κολοσσούς οι οποίοι θα τα αγοράζουν όλα μαζί σε μία περιοχή και επομένως θα έχουν τη δυνατότητα να οικοδομήσουν!!!!

Τι έξυπνο κυρία Μπιρμπίλη μας!!!

Αλήθεια ποια είναι αυτή η κυρία Μπιρμπίλη που μπορεί να ρυθμίζει τι θα κάνω εγώ στη γη που κληρονόμησα από τον παππού μου;

Μα τέλος πάντων εσείς σε αυτή την κυβέρνηση δεν έχετε καθόλου στο λεξιλόγιο σας τις λέξεις φιλότιμο, τσίπα, δόξα;

Δεν σας νοιάζει τι θα ακούνε για εσάς τα παιδιά σας από τους Έλληνες όταν θα φέρνουν την κουβέντα σας;

Δείτε σχετικό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ
http://epirus-ellas.blogspot.com/

Δείτε το βίντεο που οι βουλευτές επικρίνουν την κυρία Υπουργό και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!
Επειδή τίποτα στην Ελλάδα δεν γίνεται τυχαία λογικό είναι το μυαλό όλων μας να πηγαίνει σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που θα αγοράζουν κοψοχρονιά και θα κτίζουν νομιμότατα.
Τότε κυρία Μπιρμπίλη το περιβάλλον ποιος θα το προστατέψει;
Με μαθηματική ακρίβεια οι μεγάλες οικοδομές θα οδηγήσουν σε απώλεια της βιοποικιλότητας που με τη σειρά της θα προκαλέσει καταστροφή των πόρων του φυσικού κεφαλαίου,στους οποίους βασίζεται η κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη!
Βέβαια τότε εσείς δεν θα είστε υπουργός και πιθανότατα να μην είστε και στην Ελλάδα.

2 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Δεν ξέρω Δημήτρη αν όντως είναι δίκαιο ή άδικο.Φυσικά κάποιοι κληρονόμησαν κτήματα ή άλλοι τα καταπάτησαν. Να μην προστατευτεί το οικοσύστημα;; Χωρίς αυτό δεν υπάρχει ζωή.
Φυσικά είμαστε δύσπιστοι και είναι λογικό να σκέφτεται ο πολίτης το ύποπτο της νομιμότητας των 10 στρεμμάτων. Δεν ξέρω τι τους επιτρέπει να χτίσουν στα 10 στρέμματα και πόση γη να καλύψουν με οικοδομήματα αλλά εκείνο που ξέρω είναι ότι στο όνομα της ανοικοδόμησης περιοχών έχουμε μετατρέψει καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, έχουμε καταπατήσει δάση για χτίσιμο αυθαιρέτων -ανεξάρτητα αν είναι βίλες ή κοτέτσια-, έχουμε καταστρέψει το περιβάλλον για να χτίζουμε, να χτίζουμε, να χτίζουμε!!!
Αν μετρήσεις πόσα σπίτια υπάρχουν και πόσες οικογένειες, θα δεις Δημήτρη ότι υπερτερούν οι κατοικίες των πολιτών!!!
Και οι βουλευτές που φωνάζουν μπορεί να έχουν δίκιο, μπορεί να κόπτονται όμως για τους ψηφοφόρους τους ανεξάρτητα από το καλό του τόπου!
Σκέψεις μου ....που δεν έχω στοιχεία ακόμη για να τις ξεκαθαρίσω!
Καλά να είσαι!!!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Αννα όλοι μας έχουμε κάποια σχέση με επαρχία και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μια κληρονομιά από γενιά σε γενιά όλο και μικραίνει αφού οι κληρονόμοι πολλαπλασιάζονται.Συνεπώς με τη λογική της κυρίας Μπιρμπίλη οι μόνοι που θα έχουν δικαίωμα να χτίσουν θα είναι οι πλούσιοι είτε αυτοί είναι ιδιώτες είτε κατασκευαστικές εταιρείες.Αρα ο φτωχός που έχει 4 ή 5 στρέμματα μάλλον θα τα πουλήσει κοψοχρονιά παρά θ' αγοράσει αλλα 5 για να φτάσει στα 10.Τόσα χρόνια δεν νομίζω να έπαθαν τίποτα οι πελεκάνοι,οι τσίχλες κι οτιδήποτε άλλο ζωντανό.Δεν ξέρω,εμένα μου βρωμάει η ιστορία γιατί τα 10 στρέμματα είναι πολύ μεγάλη έκταση.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom