Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Τέλος οι Μεσογειακοί αγώνες του 2013 για Βόλο και Λάρισα


Στην αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τον Βόλο και τη Λάρισα προχώρησε η ΔΕΜΑ (Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων) μετά από έκτακτη συνεδρίαση της στο Παρίσι.

Αιτία για την εξέλιξη αυτή στάθηκε η διαρκής καθυστέρηση και η συνεχής αναβλητικότητα που υπήρχε από ελληνικής πλευράς στην εξέλιξη των αγώνων, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το θέμα του Μεσογειακού Χωριού των αθλητών. Συγκεκριμένα, αν και στον φάκελο υποψηφιότητας η Ελλάδα είχε υποσχεθεί δυο χωριά, ένα σε Βόλο και ένα σε Λάρισα, εν τέλει τα σχέδιά τους εγκαταλείφθηκαν και στη θέση τους προτάθηκε οι αθλητές να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.

Η εξέλιξη πάντως αυτή σίγουρα αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για το προφίλ της χώρα μας στο διεθνές στερέωμα.Από Ελληνικής πλευράς όμως η απόφαση της ΔΕΜΑ λειτουργεί εν μέρει και ως ανακούφιση για την Ελλάδα,καθώς τον τελευταίο καιρό όλο και πλήθαιναν οι φωνές,ιδίως από την Κυβέρνηση κατά της διοργάνωσης των αγώνων.Η Ελλάδα είχε ερωτηθεί επανειλημμένως μετά την έκρηξη της οικονομικής κρίσης, αν επέμενε να διοργανώσει του αγώνες, όμως η κυβέρνηση είχε εγγυηθεί για τη διεξαγωγή τους.Το σίγουρο από αυτή την εξέλιξη είναι ότι η χώρα μας θα εξοικονομήσει τουλάχιστον 130 εκατομμύρια ευρώ.Ωστόσο από το 2007 που μας ανατέθηκαν οι αγώνες μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί χρήματα τα οποία πάνε στο βρόντο.

Βάσει του αρχικού προγραμματισμού, οι Αγώνες θα διεξάγονταν από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου του 2013, παρουσία 4.000 αθλητών από 24 χώρες. Οι θεσσαλικές πόλεις πήραν το χρίσμα στις 27 Οκτωβρίου 2007 στην Πεσκάρα. Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η πόλη που θα πάρει τη διοργάνωση, μόλις δύο χρόνια πριν την έναρξή της.Μεγάλο φαβορί είναι η Ισπανική Ταραγόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom