Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Αμαρτωλό τρίγωνο Κυβέρνησης-ΟΠΑΠ-Κόκκαλη για να μας πάρουν και... τα ρέστα



Μεθόδευση για αποκλειστική συνεργασία ΟΠΑΠ - Κόκκαλη
ΑΤΥΠΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟΛΟΤΤΟ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ * ΕΠΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ 18


Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
Μετά τον εργασιακό τυφώνα που σαρώνει μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα και θέσεις απασχόλησης, θέλουν να μας πάρουν και... τα ρέστα! Λανσάρουν νέα κόλπα, λαϊκό τζόγο, πάντα με συνταγή που φτιάχτηκε στο «αμαρτωλό τρίγωνο» της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου (που δεν χρώσταγε σε κανέναν), του ΟΠΑΠ και της Intralot του «παντός καιρού» Σωκράτη Κόκκαλη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τις αμέσως προσεχείς ημέρες ο ημικρατικός ΟΠΑΠ (στον οποίον το Δημόσιο ελέγχει το 35% και διορίζει τη διοίκησή του) σε συνεταιρισμό με την Intralot λανσάρουν νέα παιχνίδια και εκ του πλαγίου εγκαινιάζουν την αγορά του βιντεολόττο (βλέπε φρουτάκια).
ΟΠΑΠ και Intralot έκαναν τη συμφωνία τους για τα νέα παίγνια που μοιάζουν με βιντεολόττο από τον περασμένο Ιούλιο, όταν η κυβέρνηση «ευλόγησε» άλλη μια διετή απ' ευθείας ανάθεση στην εταιρεία του Σ. Κόκκαλη, αξίας τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη συν τα οφέλη από τα 20 παιχνίδια άμεσης κλήρωσης που θα παίζονται από τα Τερματικά Αυτόνομης Χρήσης (ΤΑΧ). Το ποσοστό που η Intralot θα παίρνει από αυτά είναι 8%. Δηλαδή αν στα 9.800 ΤΑΧ, που έχουν εγκατασταθεί στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, το 2011 παιχθούν 300 εκατ. ευρώ, η Intralot θα έχει λαμβάνειν 24 εκατ. ευρώ. Αν ο τζίρος φτάσει το 1 δισ. ευρώ, η συνεταίρος του ΟΠΑΠ θα εισπράξει 80 εκατ. ευρώ.
Αυτή, προφανώς, η νέα μπίζνα -μεταξύ άλλων- κατέστησε τη σύμβαση του Ιουλίου «στεγανή», καθώς ΟΠΑΠ και κυβέρνηση την έχουν κρύψει από τη διαφάνεια του opengov μήπως και αποκαλυφθεί η νέα τριμερής διαπλοκή. Από το εσωτερικό του ΟΠΑΠ η «Ε» πληροφορείται ότι είναι έτοιμα να λανσαριστούν τα δύο πρώτα επιτεύγματα της νέας συνεργασίας ΟΠΑΠ-Intralot.
Το άρθρο 22 στο σχέδιο νόμουΤο άρθρο 22 στο σχέδιο νόμουΤα νέα παιχνίδια


Πρόκειται για τα παιχνίδια Balloons Hunter και Penalty Game που θα παίζονται στα ΤΑΧ με χρήση κάρτας (και αυτή της Intralot) αξίας από 5 έως 500 ευρώ.
* Το πρώτο είναι εικονικό παιχνίδι σκοποβολής μπαλονιών με νούμερα από έναν κυνηγό. Είναι προκαθορισμένης απόδοσης, με payout 68% και στοίχημα από 0,10 έως 1 ευρώ.
Ο παίκτης καλείται να προβλέψει σωστά 6 αριθμούς από 58. Αν κερδίσει, δίνεται δυνατότητα και για bonus game, με τον παίκτη να καλείται να στοιχηματίσει τι χρώμα πεταλούδα θα πιάσει ο κυνηγός.
* Στο δεύτερο παιχνίδι τα κέρδη του παίκτη αυξάνονται βάσει κλιμακωτού πίνακα πρόβλεψης του αποτελέσματος των εικονικών πέναλτι.
Το payout φτάνει το 69% και το στοίχημα κυμαίνεται από 0,10 έως 2 ευρώ, ενώ για όσους εθιστούν υπάρχει και η συνέχεια με τις τυχερές μπάλες. Οταν ο παίκτης μαζέψει 20, μπορεί να παίξει το bonus game.
Στον ΟΠΑΠ βέβαια σιγοψιθυρίζουν ότι το βιντεολόττο από το παράθυρο είναι πιθανόν να κανιβαλίσει κυρίως το ΚΙΝΟ, του οποίου ο τζίρος εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει δραματικά από τα 2,8 δισ. ευρώ, στερώντας έσοδα και από το Δημόσιο.
Ο νόμος έχει... κόκκαλα
Ο ΟΠΑΠ και η Intralot κάνουν προθέρμανση με τα ιδιότυπα φρουτάκια που εισάγουν, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει γνωστοποιήσει ότι προωθεί νομοσχέδιο για την αγορά τυχερών παιχνιδιών αλλά και για το άνοιγμα της αγοράς του στοιχήματος. Μάλιστα, σχέδιο νόμου έχει δοθεί σε διαβούλευση, ενώ έχουν εκτιμηθεί σε 600 εκατ. ευρώ τα έσοδα του προϋπολογισμού από την παραχώρηση σχετικών αδειών.
Επιχειρηματίες από το χώρο της ενέργειας, της ναυτιλίας, των μέσων ενημέρωσης κ.ά. έχουν έρθει σε επαφή με κυβερνητικούς συμβούλους ανακοινώνοντας ότι θα δραστηριοποιηθούν στο νέο τζόγο. Και αυτοί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένουν το τελικό σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς των ηλεκτρονικών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους. Στην Ε.Ε. έχει αποσταλεί ένα συνοπτικό σχέδιο και όχι το αναλυτικό σχέδιο νόμου, το οποίο και αυτό δείχνει ΟΠΑΠ και Intralot, σύμφωνα με τα όσα γράφονται στα 27 άρθρα του που έχει στη διάθεσή της η «Ε».
Ειδικότερα, με το άρθρο 22 του σχεδίου νόμου γίνεται σαφές ότι ο νόμος θα φτιαχτεί για το θεαθήναι, καθώς «για διάστημα πέντε ετών από τη δημοσίευση του παρόντος, ανατίθεται στον ΟΠΑΠ το αποκλειστικό δικαίωμα οργάνωσης, εγκατάστασης, λειτουργίας και διεξαγωγής παιγνίων περιορισμένου κέρδους μέσω VLTs (Video Lottery Terminals)». Δηλαδή φτιάχνεται νόμος για να ισχύσει έπειτα από πέντε χρόνια!
Το 2015...
Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι ΟΠΑΠ και Δημόσιο θα υπογράψουν σύμβαση γι' αυτά τα δικαιώματα, ενώ με υπουργική απόφαση θα καθοριστεί ο αριθμός των μηχανημάτων που δικαιούνται να εγκαταστήσει ο ΟΠΑΠ.
Επιπλέον αναφέρεται ότι ο ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του αποκλειστικού δικαιώματος που του «παρέχεται», υποχρεώνεται να προσλάβει τρεις υπεργολάβους, «στους οποίους θα παραχωρήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης του 50% τουλάχιστον του συνολικού αριθμού μηχανημάτων που θα δικαιούται να λειτουργεί ο ίδιος».
Συμπέρασμα: ο ΟΠΑΠ και η Intralot εκτός του ότι κάνουν πρεμιέρα με τα φρουτάκια, κάνουν και κουμάντο για το μοίρασμα της αγοράς σε τρεις αναδόχους. Το κλειδί, οι απ' ευθείας αναθέσεις του ΟΠΑΠ στην Intralot. Επί Ν.Δ. (το 2007) σφραγίστηκε η τεχνολογική ομηρία του ΟΠΑΠ, επί ΠΑΣΟΚ (τον περασμένο Ιούλιο) επιβλήθηκε και εμπορικός γάμος των δύο με τα φρουτάκια που θα σερβίρονται προσεχώς από τα Προποτζίδικα... *

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση των απατεώνων τα δίνει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο. Τίποτα δεν αλλάζει σε αυτή τη χώρα. Ο Κόκκαλης είναι εδώ και τριάντα χρόνια το νούμερο ένα διαφθορέας του Δημοσίου και το πρώτο λαμόγιο. Κανείς δεν τον "ακουμπάει".

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή την ομιλία της Λιάνας Κανέλλη στη βουλή, κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό, για το θέμα της παράδοσης του μισού Ελληνικού Αιγαίου από την Ελληνική Κυβέρνηση στους Τούρκους θα ήθελα να τονίσω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία Εφιαλτική Εξέλιξη για τα Εθνικά μας θέματα. Ο κ Παπανδρέου παραδίδει το μισό Ελληνικό Αιγαίο στους Τούρκους χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αντίδραση ούτε από την ΝΔ ούτε από το υποτίθεται Εθνικιστικό ΛΑΟΣ, ούτε φυσικά από τον κατ’ εξοχήν άνθρωπο των Αμερικάνων στην Ελλάδα την Ντόρα Μητσοτάκη. Εξυφαίνεται μια συνωμοσία μέσα στη σιωπή και είναι προς τιμή του ΚΚΕ και της κας Κανέλλη που αναγάγουν το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα. Φοβάμαι βέβαια ότι με μόνη την αντίδραση του ΚΚΕ (δεν ξέρω για την υπόλοιπη αριστερά (ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ) γιατί μας έχει συνηθίσει όταν μιλούμε για Εθνικά Θέματα να μας λέει Εθνικιστές) δεν έχουμε πολλές πιθανότητες για θετική εξέλιξη. Εξ άλλου ο Ελληνικός λαός πνιγμένος μέσα στα οικονομικά προβλήματα της κρίσης λίγη προσοχή θα δώσει στο θέμα. Επίσης ο τύπος και η τηλεόραση έχει μηδενίσει το θέμα με εξαίρεση την εφημερίδα Ελευθεροτυπία που με αρκετά άρθρα (Κύρα Αδάμ κλπ) θέτει το θέμα συνεχώς. Δεν ξέρω πως μπορεί να αντιδράσουμε σε αυτή την συνωμοσία. Εύχομαι το θέμα να γίνει πρώτης προτεραιότητας στα δημοκρατικά μπλογκς τα μόνα σχεδόν που βρίσκονται έξω από την συνωμοσία αυτή.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Phivos Nicolaides είπε...

Αμαρτωλά κυβερνητικά νιάτα, φαντάσου της τρίτης ηλικίας ή καλύτερα της τρίτης θητείας...

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε η διαφθορά για συντελεστεί θέλει τουλάχιστον δυο μέρη.Αρα ο Κόκκαλης από μόνος του δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε 4:23 μμ δυστυχώς αυτά που κάποτε ακούγονταν ως κακόγουστα σενάρια τείνουν να γίνουν σκληρή πραγματικότητα με τις ευλογίες όλων.Μη ξεχνάς πως επίσημα για πρώτη φορά για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και Ελληνικών εδαφών μίλησε η κυρία Ψαρούδα Μπενάκη όταν ορκίζονταν ο Κάρολος Παπούλιας πρόεδρος το 2005.
Μεμονωμένες φωνές τι μπορούν να καταφέρουν;Ξεσηκωμός χρειάζεται φίλε μου.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ φίλε Σκρουτζάκο αντεύχομαι.
Να είσαι καλά και να περάσεις όμορφα στις γιορτές!

zeidoron dtsoukas είπε...

Φαγανά,πολύ φαγανά αγαπητέ Φοίβο!
Με πόσες μασέλες τρώνε άραγε;
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom