Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ενταση και ξύλο στην Κερατέα για το ΧΥΤΑ

Ένταση επικρατεί στην Κερατέα, όπου νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ κατοίκων της περιοχής που διαμαρτύρονται για την κατασκευή του ΧΥΤΑ, με δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν μεταβεί εκεί για να ανοίξουν τους δρόμους.

Οι κάτοικοι, με επικεφαλής την δημοτική αρχή, είχαν κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στον ΧΥΤΑ με υδροφόρες και αυτοκίνητα, προκειμένου να εμποδίσουν μηχανήματα της εταιρίας που ήθελαν να φθάσουν στον χώρο της χωματερής για την πραγματοποίηση των εργασιών.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να απομακρύνουν τους κατοίκους, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία, έβαλαν φωτιές στις καλαμιές στην άκρη του δρόμου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, αλλά τελικά οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει, λόγω του ότι η δημοτική αρχή της περιοχής έχει κάνει και προσφυγή υποστηρίζοντας ότι η περιοχή είναι αρχαιολογικός χώρος.

Στον τόπο των επεισοδίων βρίσκεται εισαγγελέας και γίνονται διαπραγματεύσεις με τους κατοίκους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την ώρα στη θέση Οβριόκαστρο γίνονται μάχες σώμα με σώμα και καίγονται φυλάκια που είχε φτιάξει η Δημοτική αρχή.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατέας Κωνσταντίνος Κλάδης, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 κατήγγειλε ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν επιτρέπουν ούτε την πρόσβαση των κατοίκων στα σπίτια τους. Κλειστή παραμένει η Λεωφόρος Σουνίου στο ρεύμα προς Λαύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom