Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Χαμός στο ΔΟΛ


Γενική Συνέλευση του Βήματος, 10/12/2010
Απόφαση – Ψήφισμα
Η Γενική Συνέλευση του Βήματος, που συνεκλήθη επειγόντος όταν ξεκίνησαν πάλι ξαφνικές απολύσεις, παραβιάζοντας τις συμφωνίες της εργοδοσίας με τα σωματεία μας και πετώντας στα σκουπίδια την επίσης ομόφωνη απόφασή μας της Γενικής Συνέλευσης της 27/11/2010, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1) Κηρύσσεται διαρκής γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο και αδυνατούμε να δουλέψουμε σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος και του ιντερνέτ, ένθετα, κλπ.

2) Ζητάμε από τα σωματεία μας να κηρύξουν αμέσως απεργία διαρκείας στο Βήμα και σε όλα τα τμήματά του (ένθετα, ιντερνέτ, pdf, κλπ.), έως ότου η εργοδοσία πάρει πίσω όλες τις απολύσεις και καταβάλει και όλους τους μισθούς για τις ημέρες που θα χρειαστεί με υπαιτιότητα της εργοδοσίας να απεργήσουμε.

Επίσης ζητάμε από τα σωματεία μας να προωθήσουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων σε όλο τον όμιλο (Νέα, Εξέδρα, in.gr, ΒήμαFM, κλπ.), το οποίο στην πράξη δεν μπορεί να σημαίνει παρά απεργία σε όλο τον ΔΟΛ.

3) Κάνουμε έκκληση στα αδελφά σωματεία της παραγωγής μετά το δικό μας στάδιο να κόψουμε την κυκλοφορία του τωρινού Κυριακάτικου που με εξαπάτηση μας έβαλαν να ετοιμάσουμε πολύ νωρίτερα απ’ό,τι συνηθίζεται ακριβώς για να μας απολύσουν χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να οργανώσουμε αυτό τον αγώνα και θα ακολουθήσει και έκκληση συμπαράστασης προς την κοινωνία να μην αγοράσει το Βήμα της Κυριακής μεθαύριο.

4) Ζητάμε από τα σωματεία μας να ακολουθήσουν τον ίδιο αγωνιστικό δρόμο σε όλα τα μαγαζιά που παραβιάζουν συμβάσεις και απολύουν ομαδικά.

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε ομόφωνα (με κανένα κατά, κανένα άκυρο, κανένα λευκό)

7 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Τίποτα πια δεν είναι παράξενο...

logia είπε...

από τη μια με πονάει η μοίρα των εργαζομένων και η κατάντια αυτής της χώρας, αλλά και το ξεκουκούλωμα της εργοδοσίας εν γένει που περίμενε μια τέτοια κατάσταση για να βγάλει τις μάσκες

από την άλλη χαίρομαι αυτά τα σωματεία που ομόφωνα αποφασίζουν και όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά προχωρούν στον αγώνα τους

xristin είπε...

Πως έφτασε σε αυτήν την κατάσταση ο ΔΟΛ?
Κρίμα για τους εργαζόμενους αλλα και το μέσο που απασχολεί τόσο κόσμο.
Ας ευχυθούμε να πάνε ολα καλά.

zeidoron dtsoukas είπε...

Παράξενο δεν είναι αγαπητέ Φοίβο αλλά είναι άδικο!Πολύ άδικο και μάλιστα με τις ευλογίες και τη διευκόλυνση του κράτους!

zeidoron dtsoukas είπε...

Το μόνο ευχάριστο αγαπητή Νέλλυ η σύμπνοια όλων των εργαζομένων!
Δυστυχώς δεν υπάρχει παντού και δεν ξέρουμε αν ισχύει και σε όλο το ΔΟΛ.
Καλό χιονισμένο Σαββατοκύριακο!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Χristin η άνοδος είναι δύσκολη,η κατάρρευση πανεύκολη ειδικά αν πάψει και η κρατική χορηγία!
Κρίμα για τους απλούς εργταζόμενους!
Να είσαι καλά,καλό Σαββατοκύριακο!

angel είπε...

mpravo sautous tous anthrwpous pou kathe mera erxontai antimetwpoi me autous pou ekmetalleuontai ta peri oikonomikhs krishs kai apoluoun kosmo etsi gia th plaka tous....
Sunexiste etsi...den axizei na to vazoume katw pleon gia kanenan kai tipota

Read more: Go to TOP and Bottom