Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών "μαγειρεύουν" ακόμα τις έδρες του Δημοτικού συμβουλίου


Aνακατατάξεις στη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου της Αθήνας, λίγες ημέρες πριν από την ορκωμοσία των μελών του, επιφέρει νεότερη επικύρωση των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών από το Πρωτοδικείο. Η εικόνα της σύνθεσης του νέου δημοτικού συμβουλίου αλλάζει μετά την απώλεια μιας έδρας από τον συνδυασμό «Επιμένουμε Αθήνα» του Γ. Αμυρά, ενώ ενδεχόμενη προσφυγή του σε ασφαλιστικά μέτρα και υποβολή ένστασης κατά της δικαστικής απόφασης αναμένεται να «παγώσει» την ορκωμοσία της Τετάρτης. Eτσι, με μία έδρα κενή και 48 αντί για 49 δημοτικούς συμβούλους καλείται να λειτουργήσει το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή, ο κ. Αμυράς χαρακτήρισε «παράλογο» το γεγονός ότι ο συνδυασμός του με 7,4% θα έχει ένα σύμβουλο και ο επόμενος συνδυασμός με 5,8% («Ανοιχτή Πόλη») θα έχει δύο»

Αυτό συμβαίνει διότι η «πρώτη» δικαστική απόφαση επικύρωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων στον Δήμο της Αθήνας ανέδειξε επιτυχόντες με βάση τις ψήφους σε όλη την Αθήνα και όχι ανά διαμέρισμα.

Για τον συνδυασμό του κ. Αμυρά το ζήτημα προέκυψε λόγω της έλλειψης υποψήφιου συμβούλου στο 7ο διαμέρισμα, όπου ο συνδυασμός είχε τη μεγαλύτερη δύναμη. Το δικαστήριο αρχικώς μετέφερε την έδρα σε άλλο διαμέρισμα και με τη «διορθωμένη» την αφήνει κενή.

Τα πάνω-κάτω φέρνει η δεύτερη απόφαση και στην πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Γ. Καμίνη. Με βάση τη «διορθωμένη» απόφαση εκλέγονται στις τελευταίες θέσεις οι Σάντυ Μπιλιάνη, Ν. Κόκκινος και Α. Βαρελάς, ενώ αρχικώς είχαν ανακηρυχθεί επιτυχόντες οι Επ. Λαμπρακάκης, Β. Αγγελόπουλος και Σπ. Φράγκος.

Στην παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη ανακηρύσσονται κατά τη δεύτερη καταμέτρηση οι Α. Σπυράκος και Ε. Κολλάτος, ενώ με βάση την πρώτη απόφαση του Πρωτοδικείου οι Ν. Αβραμίδης και Β. Κορομάντζος.

Στην «Ανοιχτή Πόλη» αντί της Ελθήνας Αγγελοπούλου ανακηρύσσεται η Μαρία Κανελλοπούλου
http://news.kathimerini.gr/

Σημείωση:Κάτι που δεν αναφέρει η Καθημερινή κι όμως έχει τεράστια σημασία για να καταλάβετε το "μαγείρεμα" που έγινε:
Επιμένουμε Αθήνα(Αμυράς)πήρε 7,4% και του δίνουν 1 έδρα
Η Ανοικτή πόλη με 5,8% παίρνει 2 έδρες
Η Ελληνική Αυγή με 5,3% παίρνει 1 έδρα
Ανταρσία έχει πάρει μόνο 2,87% αλλά παίρνει 1 έδρα
Ούτε με τη λογική βγαίνει η κατανομή των εδρών,ούτε με την απλή λογική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom