Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Εν τη αφέλειά του κόκκινο πανί ο Κωστής Χατζηδάκης


Στη διάρκεια της χτεσινής πορείας  μεταξύ των άλλων επεισοδίων είχαμε και τη βίαιη επίθεση με τραυματισμό κατά του βουλευτή και πρώην υπουργού της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη.
Μια πράξη βίας  που δεν προάγει τον πολιτικό και κοινωνικό μας πολιτισμό και σαφέστατα καταδικαστέα απ' όλους μας.Ακόμα και οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης μπορεί να το έχουν μετανιώσει.Ο ίδιος ο παθών πάντως δήλωσε:«Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν χθες»!

Ενα ατυχές περιστατικό για το οποίο  από χτες το μεσημέρι γράφτηκαν πολλά και ελέχθησαν ακόμα περισσότερα  κι είχαμε και την επέμβαση του εισαγγελέα ήρθαν τα τσακάλια των 8 να το φουντώσουν.
Αντί να δείξουν τη μαζικότητα και τον παλμό της πορείας σε ρόλο Αρτέμη Μάτσα έδειχναν και ξανάδειχναν το βίντεο όπου φαίνονταν καθαρά οι δράστες της επίθεσης,τους οποίους τραμπούκους τους ανέβαζαν,αλήτες τους κατέβαζαν.

Ούτε ένας δεν σκέφτηκε πως εκείνη την ώρα ο βουλευτής  ήταν εν τη αφέλειά του το κόκκινο πανί μέσα στην πορεία.Κι ευτυχώς που βρέθηκαν κάποιοι ψύχραιμοι και δεν είχαμε χειρότερα.

Που πας άνθρωπέ μου;Οσο τίμιος κι αν είσαι,εκείνη την ώρα είσαι εκπρόσωπος των 300 της Βουλής.
Μιας Βουλής που η ίδια νομοθετεί και η ίδια ψηφίζει  σε καθημερινή βάση νόμους που κόβουν μισθούς,συντάξεις κι εργατικά δικαιώματα.Μιας Βουλής που οδηγεί στην ανεργία και στην εξαθλίωση τον Ελληνικό λαό.

Της ίδιας Βουλής που συγκαλύπτει τους κλέφτες και τους απατεώνες με το τέχνασμα των εξεταστικών επιτροπών που πάλι η ίδια Βουλή θέσπισε,όπως η ίδια ψήφισε το νόμο περί ευθύνης υπουργών που στην ουσία απαλλάσσει τους ενόχους της καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος.Ενα χρόνο μετά τις εκλογές κι ούτε ένας στη φυλακή κι ούτε προβλέπεται να πάει κανένας.

Εκείνη την ώρα δεν ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης ανάμεσα στο πλήθος των διαδηλωτών,ήταν ένας απ' αυτούς τους 300!Αυτούς που υποθήκευσαν το μέλλον αυτού του τόπου για τα επόμενα 50 τουλάχιστον χρόνια.

Οσο κι αν σοκάρει αυτή η άποψη,δυστυχώς έτσι είναι.

Οταν ο θυμός,η οργή κι η αγανάκτηση ξεχειλίζουν οι αντιδράσεις του πλήθους μπορεί και να μην είναι οι πρέπουσες.Οφείλεις με τον κοινό νου του απλού ανθρώπου,ποσώς μάλλον του πρώην υπουργού,να επιδείξεις πρόνοια και να  πάρεις τις προφυλάξεις σου.Δεν πας να διασχίσεις μια πορεία απεργών-ανέργων-διαδηλωτών.

Εντάξει δημοκρατία έχουμε,ελευθερία έχουμε (λέμε τώρα!) αλλά δεν βγαίνεις  και στην ταράτσα να πηδήξεις στο κενό.

Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ξεκαθαρίζουμε πως δεν δικαιολογούμε τους δράστες,απλά θέλουμε να δείξουμε πως με λίγο μυαλό δεν θα είχε συμβεί τίποτα.

10 σχόλια:

ElenaG είπε...

και μη χειρότερα να λέμε Δημήτρη μου!

αντωνης είπε...

Με δυο λογια, ας προσεχε...

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Το θεμα ξερεις ποιο ειναι;
Θα βρεθει στο τσακ μπαμ ο αμοιρος που δεν ελεγξε το νευρα του, θα τιμωρηθει στο τσακ μπαμ ενω για να τιμωρηθουν ολοι οσοι κανουν τα εγκληματα, πρεπει να περασουν χρονιααααααααααααααααααααααα

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Απαράδεκτη η χρήση βίας.

Αλλωστε δεν ψήφισε το μνημόνιο ο κ. Χατζηδάκης.

Ανώνυμος είπε...

Kαι ο άγιος φοβέρα θέλει λένε στο χωριό μου.Εδώ που μας έφτασαν δεν ξέρω τι να πώ ρε Δημήτρη,αλήθεια δεν ξέρω.

zeidoron dtsoukas είπε...

Θα 'ρθουν Ελενά μου και τα χειρότερα και τότε θα νίπτουν όλοι τας χείρας των.Να είσαι καλά,καλημέρα!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αντώνη μου όχι μόνο ας πρόσεχε,χωρίς δόση ειρωνείας αλλά και κάτι ακόμα.
Αυτός ο άνθρωπος υπήρξε υπουργός και διαχειρίστηκε ανθρώπινες ζωές κι όπως αποδεικνύεται δεν έχει τη στοιχειώδη πρόνοια να προφυλάξει ούτε τον εαυτό του.Αυτά,καλημέρα!

zeidoron dtsoukas είπε...

Σαφώς είναι κι αυτό ένα πολύ σοβαρό θέμα Ρίκη μου αλλά και το ότι κοτζάμ υπουργός δεν έχει τον κοινό νου και πάει να διασχίσει τους διαδηλωτές τη συγκεκριμένη μέρα νομίζω λέει πολλά!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη καλώς ήρθες!
Μου φαίνεται πως δεν διάβασες τι γράφω.Και τη βία καταδικάζω και δεν ρίχνω ευθύνες για το κατάντημα της χώρας στον κύριο Χατζηδάκη.Μου χτυπάει πολύ άσχημα όμως ένας πρώην υπουργός και νυν βουλευτής να μην διαθέτει τον κοινό νου.Ολόκληρη η περιοχή από τα προπύλαια μέχρι τη Βουλή μύριζε μπαρούτι κι ο κόσμος διαδήλωνε κατά των βουλευτών που μόλις το βράδυ είχαν ψηφίσει το νέο αντεργατικό νόμο.Πόσο μυαλό θέλει λοιπόν για να αποφύγεις να εκθέσεις τον εαυτό σου σε περιπέτειες;
Να είσαι καλά,καλημέρα!

zeidoron dtsoukas είπε...

Τι να πεις αγαπητέ φίλε Θαλασσοκράτορα;Και μη χειρότερα που λένε.Απλά μου έκανε εντύπωση που δεν πέρασε από το μυαλό του Χατζηδάκη ότι θα τον κοπανήσουν κι ας μη φταίει!
Να είσαι καλά,καλημέρα!

Read more: Go to TOP and Bottom