Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου,η απόλυτη ξεφτίλα του Τύπου

Oχι δεν κάνετε λάθος,Παρασκευή είναι σήμερα 17 Δεκεμβρίου 2010.
Μη σας ξεγελάνε τα μανταλάκια στα περίπτερα,ούτε Σαββατοκύριακο είναι ούτε Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.Παρ' ότι έτσι γράφουν τα περισσότερα φύλλα των εφημερίδων που κυκλοφορούν σήμερα κόντρα στην απεργία της ΕΣΗΕΑ.Ακόμα και τα κομματικά φύλλα της Αυγής και του Ριζοσπάστη έβγαλαν Κυριακάτικη έκδοση.
Ξεχωρίζουν το Εθνος (που όμως η έκδοσή του είναι πλήρης με όλες τις προσφορές της Κυριακής) και η Ελευθεροτυπία που κυκλοφορεί το κανονικό φύλλο της Παρασκευής και καταγγέλλει:
"Οχι στη διαπλοκή στον Τύπο
Η «Ε» κυκλοφορεί σήμερα κανονικά το φύλλο της Παρασκευής με όλες τις ειδήσεις του τελευταίου 48ώρου που πέρασε, σε αντίθεση με άλλες εφημερίδες που κυκλοφορούν σήμερα είτε τα κυριακάτικα φύλλα τους είτε τα καθημερινά, ενοποιημένα με τις εκδόσεις του Σαββάτου.
Η ΕΚΤΡΟΠΗ να κυκλοφορούν κυριακάτικα φύλλα ημέρα Παρασκευή ή και ενισχυμένες εκδόσεις Σαββάτου ημέρα Παρασκευή, γίνεται ουσιαστικά κατά παραβίαση της 48ωρης απεργίας, που έχουν κηρύξει η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και οι συγγενείς οργανώσεις των τυπογράφων, λιθογράφων, προσωπικού και διανομέων Τύπου. Επειδή η απεργία γίνεται ακριβώς για να μην κυκλοφορήσουν κυριακάτικα και σαββατιάτικα φύλλα...."
Κανένας σεβασμός στην ενημέρωση,στον αναγνώστη και στην απεργία
Παραβλέποντας το θέμα της απεργίας γιατί είναι ενδοοικογενειακό θέμα εκδοτών-δημοσιογράφων και λοιπών εργαζομένων στον Τύπο έχουμε να πούμε κάποια πράγματα για την απόλυτη ξεφτίλα του Ελληνικού Τύπου.
Οι άνθρωποι που κυκλοφόρησαν σήμερα Κυριακάτικες εκδόσεις όχι μόνο δεν σέβονται το λειτούργημα της ενημέρωσης (που υποτίθεται πως υπηρετούν) και τους αναγνώστες τους αλλά κοροϊδεύουν και τους ίδιους τους εαυτούς τους!
Πως μπορεί να είναι εφημερίδα ένα έντυπο που κυκλοφορεί δυο μέρες πριν και είναι τυπωμένο και ανηρτημένο στα site των εκδοτών του από την Πέμπτη το πρωί;.Δεδομένου μάλιστα πως και την Τετάρτη οι δημοσιογράφοι είχαν απεργία η ύλη στο μεγαλύτερο μέρος της είναι της Δευτέρας,της Τρίτης και του "ψυγείου"!
Αποδεδειγμένα δεν τους ενδιαφέρει πλέον η ενημέρωση αλλά το ξεπούλημα των προσφορών τους.Ορισμένες έχουν μεταλλαχθεί σε δισκοπωλεία αφού προσφέρουν αποκλειστικά τα καινούργια CD πρωτοκλασάτων τραγουδιστών.Χώρια που συναγωνίζονται στα διαφημιστικά σποτ ποια προσφέρει την καλύτερη ταινία!Κάποτε οι εφημερίδες διαφήμιζαν από ραδιοφώνου τα βαρυσήμαντα άρθρα των επίλεκτων αρθρογράφων τους.Σήμερα μόνο τις προσφορές και τα δώρα!
Αν αυτό δεν είναι η απόλυτη ξεφτίλα του Τύπου τότε τι είναι;
Ναι βέβαια είναι και αθέμιτος ανταγωνισμός.Ανταγωνίζονται στα ίσια και με επιτυχία τα δισκοπωλεία και τα video clubs αλλά και τον κακόμοιρο λαθρομετανάστη της γειτονιάς με τα μαϊμού CD.

2 σχόλια:

αντωνης είπε...

Καλημερα Δημητρη.
Η γνωμη μου ειναι οτι σημερα δεν πρεπει κανενας να αγορασει τις κυριακατικες εφημεριδες που κυκλοφορουν σημερα. Μπας και σεβαστουν λιγο τους αναγνωστες, επιτελους.

Αυτο βεβαια το προτεινω για οσους ακομα αγοραζουν εφημεριδες, πραγμα που επειδη θεωρω περιττο στην εποχη του ιντερνετ εγω το εχω σταματησει εδω και τουλαχιστον 5-6 χρονια.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αποδεδειγμένα δεν τους ενδιαφέρει πλέον η ενημέρωση αλλά το ξεπούλημα των προσφορών τους

Ε φυσικα....

Read more: Go to TOP and Bottom