Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Nέα τραγωδία σε Κινέζικο ορυχείο

Μετά την ανακούφιση για τη σωτηρία των μεταλλωρύχων της Χιλής, μία τραγωδία, αυτή τη φορά στην Κίνα σοκάρει τον κόσμο. Μετά από έκρηξη 20 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν και 17 έχουν εγκλωβιστεί -άγνωστο σε τι βάθος- σε ορυχείο, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες.
Είκοσι νεκροί και 17 εγκλωβισμένοι είναι ο νεότερος απολογισμός από έκρηξη που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο στην κεντρική Κίνα, το Σάββατο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι οι εγκλωβισμένοι ανθρακωρύχοι είναι πάνω από 30.
Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ όπως ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση, ακόμα δεν γνωρίζουν σε τι βάθος έχουν εγκλωβιστεί οι ανθρακωρύχοι καθώς επίσης και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η έκρηξη.
Το κρατικό Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Xinhua) ανέφερε ότι η έκρηξη έγινε σε ένα λατομείο της εταιρείας Pingyu Coal & Electric Co. Ltd.
Περισσότεροι από 2.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από εργατικά ατυχήματα σε ανθρακωρυχεία στη Κίνα, ενώ μόλις Πέμπτη τα ΜΜΕ ανακοίνωσαν ότι έχουν κλείσει πάνω από 1600 παράνομα ορυχεία το τελευταίο χρόνο σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι κανόνες ασφαλείας.
Μάλιστα τα κινεζικά ορυχεία θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα στο κόσμο.
http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom