Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Πάει για κλείσιμο η Απογευματινή

Μία από τις ιστορικές εφημερίδες του συντηρητικού χώρου φαίνεται να πνέει τα λοίσθια.
Είναι αμφίβολο αν η  ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ θα καταφέρει ν' αποφύγει το λουκέτο.
Με αίτησή του ο εκδότης της «Απογευματινής» Κ. Σαραντόπουλος αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τα χρέη του ζήτησε να υπαχθεί στη διαδικασία του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα, που αφορά στην ελεγχόµενη πτώχευση.

Πρόκειται για μία διαδικασία σύμφωνα με την οποία ειδικός μεσολαβητής που ορίζεται από το δικαστήριο μέσα από κατάλογο εμπειρογνωμόνων ελέγχει όλα τα χρέη και αναλαμβάνει την «συνδιαλλαγή» με τους πιστωτές προκειμένου να βρεθεί τρόπος μείωσης του χρέους ή ρύθμισης καταβολής τους προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση.

Αν αυτή η προσπάθεια αποτύχει (και αυτό συμβαίνει συνήθως καθώς είναι απαραίτητο να συμφωνήσουν όλοι οι πιστωτές) τότε ο μόνος δρόμος είναι η πτώχευση.

Ο ίδιος ο Σαραντόπουλος δήλωσε στην εκπρόσωπο των συντακτών στο Μικτό Συμβούλιο Β. Σαμαρά, ότι «προέβη σε αυτή την κίνηση, όχι µόνο διότι δεν έγινε δεκτή η αίτηση του για δάνειο, αλλά και εν όψει του δικαστηρίου αύριο για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι εργαζόµενοι». Δηλαδή ουσιαστικά για να µην πληρώσει.
Με ακόμη μεγαλύτερο θράσος (από πού το αντλεί άραγε; ) δήλωσε: «Δεν πρόκειται να πληρώσω τα δεδουλευµένα στους εργαζόµενους, και όταν µπει διαχειριστής ή όταν βρεθεί αγοραστής, τότε αυτός να σας δώσει τα λεφτά σας».
Κατόπιν της δραµατικής αυτής εξέλιξης, οι εργαζόµενοι πραγµατοποιούν αυτή την ώρα συνέλευση.

Είναι κρίμα η εφημερίδα του Νάσου Μπότση ακριβώς τριάντα χρόνια μετά το θάνατό του να 'χει φτάσει στο σημείο μηδέν!Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν στο τιμόνι των εφημερίδων βρίσκονται εργολάβοι δημοσίων έργων συντηρούμενοι από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

4 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Παει κι αυτη ε;

zeidoron dtsoukas είπε...

Δυστυχώς αγαπητή Ρίκη!
Και παράλληλα σχεδόν όλες οι εφημερίδες καταργούν πολλά ένθετα,γνωρίζεις πόσος κόσμος απασχολείται σ' αυτά και θα βρεθεί στο δρόμο!

logia είπε...

πάντα οι εργαζόμενοι την πληρώνουν!!!!
κάτι ανάλογο μήπως έγινε και με τον Πλατή;
οι εργαζόμενοι κυνηγούν τους μισθούς τους και η εταιρεία λέγεται οτι ξαναάνοιξε σε άλλο όνομα...
και μεις 14 μήνες απλήρωτοι, πήγαμε στην τριμερή, η διοίκηση υπέγραψε δεσμεύσεις, οι διορίες εξέπνευσαν και τώρα κοντεύουμε να εκπνεύσουμε και μεις από την απληρωσιά

σου έστειλα κλειδάκι για να μπαίνεις στο e-σπιτάκι μου, γιατί ανώτεροι της θέλησής μου λόγοι με ανάγκασαν να το κλειδώσω...

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Νέλλυ αυτοί είναι οι νόμοι που έχουν ψηφίσει οι εθνοπατέρες μας.
Στην Ελλάδα πτωχεύουν οι επιχειρήσεις,ποτέ οι επιχειρηματίες!
Πρόσφατα ο πτωχεύσας κύριος Λαναράς δεν ναυάγησε στον Πόρο με 20μετρο σκάφος και οι εργάτες των κλωστηρίων είναι ακόμα απλήρωτοι.Χάρηκα που διάβασα σχόλιό σου αλλά ταυτόχρονα στεναχωρήθηκα που παραμένετε απλήρωτοι.
Σ' ευχαριστώ για την πρόσκληση!
Να είσαι καλά,καλημέρα.

Read more: Go to TOP and Bottom