Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Δεν πετάει ο γάιδαρος

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ αύριο Πέμπτη, 14 Oκτωβρίου το «ΠΟΝΤΙΚΙ» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Δεν πετάει ο γάιδαρος» και τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος, που πληρώνει τα σπασμένα χωρίς αντίκρισμα, δεν φαίνεται να «ψήνεται» ώστε να υπερψηφίσει την κυβερνητική πολιτική στις επερχόμενες εκλογές. Η κυβέρνηση φοβάται για την απώλεια της πολιτικής της κυριαρχίας και η ΝΔ, που κρέμεται σε μία κλωστή, παίζει τα ρέστα της. Κι όλα αυτά περιμένοντας το αποτέλεσμα των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο και για εθνικές εκλογές. (Σελ. 9)

ΚΟΝΤΡΑ με το ΠΑΣΟΚ και τους κομματικούς τους μηχανισμούς ξεκινά ο νυν δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, μετά το «κόψιμό» του από τις λίστες της περιφέρειας. Αναμένεται να δηλώσει την αποχώρησή του επισήμως από το κόμμα, όπως και τη στήριξή του στον Γιάννη Δημαρά και ταυτόχρονα θα καταγγείλει τις παρεμβάσεις του νομάρχη Γιάννη Μίχα. Κατά τα λοιπά, λάθος επιλογές, καθυστερήσεις και εσωκομματικές ίντριγκες προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται να αποτυπωθούν στο εκλογικό αποτέλεσμα. (Σελ. 4-5)

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την οικονομία και τη διαχείριση της ελληνικής «χρεοκοπίας», ένας άγριος πολιτικο-οικονομικός ανταγωνισμός έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, ο οποίος εκδηλώνεται με τριβές ανάμεσα σε ΔΝΤ και τρόικα. Η ελληνική... προτίμηση στο ΔΝΤ (Ουάσιγκτον) έχει εξαγριώσει τους Γερμανούς που απειλούν να μας «τινάξουν στον αέρα». (Σελ. 10-11)

ΜΕΤΑ τα σενάρια περί επιστροφής Καραμανλή, μπουρλότο από τον Μητσοτάκη… Τελικά ο Σαμαράς τρώει πολύ ξύλο από εχθρούς και «φίλους» Όμως και στην οικογένεια Μητσοτάκη τα πράγματα δεν είναι καλά… Εξελίσσονται σε κανονικό ριάλιτι μετά τις δηλώσεις του πάτερ φαμίλια… για τον Σαμαρά, την διαφοροποίηση του αδελφού Κυριακού και τον εκνευρισμό της Ντόρας… Όλα συμβαίνουν κατά ΝΔ μεριά στις σελίδες 12-13

Η ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ μέσα από την διαδρομή των 36 χρόνων. Από τις μέρες του 1974 και την ανυπαρξία οργάνωσης, στην κοινωνία του σήμερα… Ποιες είναι οι τάσεις που υπάρχουν σήμερα και πως η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος γίνεται εφαλτήριο… Πως οι νεολαίοι μεταπηδάνε από το κόμμα στην κοινωνία για να κριθούν σ αυτές τις εκλογές ή μετακινούνται προς το κράτος για να στελεχώσουν υπουργικά γραφεία. Διαφέρουν οι σημερινοί νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ από τους παλαιότερους ή μήπως είναι « κατ΄ εικόνα και ομοίωση» ; Αν ψάξουμε τον «πράσινο Εντ», τον αυριανό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ μπορεί να τον ξεχωρίσουμε ; (Σελ. 16-17)

ΠΑΡΑ τις γερμανικές απειλές, η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί κατά γράμμα τις αμερικανικές γεωπολιτικές οδηγίες και βοηθά με κοινές ασκήσεις το Ισραήλ να προετοιμαστεί κατάλληλα για χτύπημα κατά του Ιράν... (Σελ. 18).

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ αλλάζει την καθημερινότητα των Ελλήνων και η επιστημονική ομάδα και οι συντάκτες του «Π», με την ευθύνη της Καλλιόπης Λιώρα, Συμβούλου σε θέματα ασφάλισης, πρόνοιας, σύνταξης, απαντούν στα ερωτήματά σας. Διαβάστε και άρθρο του δικηγόρου - εργατολόγου Δημήτρη Περπατάρη (Σελ. 44-45).

ΜΑΖΙ με το «Π» και το πολιτιστικό ένθετο «Ποντίκι Art», με εξώφυλλο τον Νικήτα Τσακίρογλου, ο οποίος, λίγο πριν υποδυθεί τον Βασιλιά Ληρ στο Παλλάς σχολιάζει ορισμένες παραστάσεις: «Η μεταμοντέρνα προσέγγιση αποτυγχάνει. Παίρνουν ένα κλασικό κείμενο και του αλλάζουν τα φώτα. Γίνεται αποδόμηση του έργου, να μην πω της υποκριτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom