Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Το τρένο της μεγάλης… σφαγής

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ σήμερα Πέμπτη, 7 Oκτωβρίου το «ΠΟΝΤΙΚΙ» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Το τρένο της μεγάλης… σφαγής» στο οποίο περιμένουν να επιβιβαστούν ένα εκατομμύριο άνεργοι, μέχρι το τέλος του 2011, σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς… Για τους ανεπίσημους καλύτερα να μην γίνει λόγος, καθώς αναλυτές και επιστημονικοί συνεργάτες της ΓΣΕΕ εκτιμούν ότι το ποσοστό τους θα είναι τριπλάσιο από τα επίσημα στατιστικά.. (Σελ. 4).
ΤΟ ΤΟΠΙΟ στο οποίο τοποθετείται η ελληνική κοινωνία περιγράφεται από τους αριθμούς του προϋπολογισμού. Για να μην σας κουράσουμε ένα σας λέμε: Θα  κλάψουν μανούλες για το 2011 και από το 2012 θα επιχειρήσουν να ξεχάσουμε το μνημόνιο και τον … πόνο μας από τις περικοπές και να κάνουν εκλογές (Σελ. 18)
ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ αρμόδιοι «επιτελείς» εξετάζουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν δύο εισβολές. Μία που εξελίσσεται με την είσοδο των λαθρομεταναστών και μία –την εισβολή τουρκικών αρμάτων-  που όλοι ελπίζουμε ότι ουδέποτε θα πραγματοποιηθεί…Η τάφρος ίσως είναι αποτελεσματική για τους λαθρομετανάστες…  (Σελ. 19).
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για την κρίση στα ΜΜΕ, το Alter και τον πόλεμο των μεγάλων συμφερόντων (Σελ.56)
ΠΑΓΩΝΕΙ τον χρόνο μέχρι τις εκλογές η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει τις κοινωνικές εντάσεις που θα έχουν επιπτώσεις στην κάλπη. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ξεκινάνε περιοδεία στην περιφέρεια με στόχο το προφανές: την κομματική συσπείρωση (Σελ. 10-11).
ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ αλλάζει την καθημερινότητα των Ελλήνων και η επιστημονική ομάδα και οι συντάκτες του «Π», με την ευθύνη της Καλλιόπης Λιώρα, Συμβούλου σε θέματα ασφάλισης, πρόνοιας, σύνταξης, απαντούν στα ερωτήματά σας. Διαβάστε και άρθρο του δικηγόρου εργατολόγου Δημήτρη Περπατάρη (Σελ. 44-45).
ΟΠΩΣ κάθε μήνα, έτσι και αυτή την πρώτη Πέμπτη του Οκτωβρίου κυκλοφορεί ένθετο και το «ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΝΤΙΚΙ». Στο φύλλο αυτό διαβάστε το αφιέρωμα στους «οικο- ήρωες» της διπλανής μας πόρτας, που προσπαθούν να αντισταθούν στη συνωμοσία της αδιαφορίας και αναζητείστε στην έρευνα για την επένδυση «ρώσικη ρουλέτα» στον Αστακό γιατί κάτοικοι, φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις  καταγγέλλουν «έγκλημα» κατά της δημόσιας υγείας.
ΜΑΖΙ με το «Π» και το πολιτιστικό ένθετο «Ποντίκι Art», με εξώφυλλο τον Γιάννης Καλαβριανό, ο οποίος, λίγο πριν από την πρεμιέρα της παράστασής του στο BIOS, δηλώνει μεταξύ άλλων: «Η Αθήνα δεν ήταν ποτέ Μητρόπολη – κι ας το καμώνεται τώρα, επειδή φιλοξενεί πολλούς….Η Αθήνα είναι πολλά χωριά ενωμένα το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς συνοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom