Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Παρέμβαση της επιτροπής αγώνα Βίλας Ζωγράφου στο ΣΧΟΠ



Μέσα στο μήνα Ιούνιο, παρουσιάστηκε απόπειρα δωροδοκίας στο ΥΠΠΟ, προς το συμφέρον της οικογένειας Ζωγράφου, για το θέμα της βίλας Ζωγράφου (ΤΑ ΝΕΑ 24-7-2010, κεντρικά δελτία ειδήσεων ). Χαρίζοντας μαντήλια με λεφτά προσπάθησαν να δωροδοκήσουν δημόσιους λειτουργούς.

Την Τετάρτη 8/9 χαρίσαμε στα μέλη του ΣΧΟΠ (Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος) μαντήλια με δεντράκια και όχι μαντήλια με λεφτά…

Ως Επιτροπή Κατοίκων, που εδώ και τέσσερα χρόνια αγωνιζόμαστε για να δούμε το Κτήμα Ζωγράφου, πάρκο υψηλού πρασίνου, υποστηρίξαμε στο Συμβούλιο Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιβάλλοντοος, το δίκαιο αίτημά μας και χαρίσαμε στα μέλη του συμβουλίου… μαντήλια με δεντράκια αντί για τα περίφημα μαντήλια με χιλιάδες ευρώ με τα οποία κάποιοι (ποιοι άραγε;;) επιχείρησαν προ μηνών να δωροδοκήσουν τη γραμματέα του ΥΠΠΟ για το θέμα της βίλας Ζωγράφου.
undefined


Αυτό το γεγονός θα έπρεπε να οδηγήσει ένα υγιή κρατικό μηχανισμό στην έρευνα και άρση όλων των προηγούμενων ευνοϊκών για την οικογένεια Ζωγράφου αποφάσεων (συμβόλαιο, εκτίμηση ορκωτών λογιστών κτλ) που έτσι κι αλλιώς ήταν υπό αμφισβήτηση από τους κατοίκους που θέλουν ο εν λόγω χώρος να γίνει κοινόχρηστο πάρκο υψηλού πρασίνου και όχι εμπορικό κέντρο. Αυτό προβλέπει η συμφωνία της οικογένειας Ζωγράφου – Δήμου, στον κορεσμένο από δόμηση Δήμο Ζωγράφου.

Αντ’ αυτού, το μεν ΥΠΠΟ έσπευσε να διώξει από τα χέρια του την «καυτή πατάτα» δηλώνοντας αναρμόδιο (ούτε κουβέντα για την τύχη της εκκρεμούσας αίτησης για χαρακτηρισμό του κτιρίου της βίλας και του περιβάλλοντος χώρου ως μνημείου), το δε ΥΠΕΚΑ προχωρά εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην εσπευσμένη σύγκληση του ΣΧΟΠ (με μοναδικό θέμα τη Βίλα Ζωγράφου) και την επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Η εισήγηση του αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντα, του υπουργείου στο ΣΧΟΠ ανοίγει το δρόμο για την οικοδόμηση πολυκατοικίας και εμπορικού κέντρου στο χώρο της βίλας Ζωγράφου. Από κοντά κι ο δήμαρχος Γιάννης Καζάκος έσπευσε να υποστηρίξει τα συμφέροντα της Οικογένειας Ζωράφου. Απεναντί του με την παρεμβασή τους βρέθηκαν η επιτροπή μας και παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Είναι εύλογη η ανησυχία μας μήπως σε αυτή την συγκυρία της δημοσιονομικής κρίσης, της απόπειρας δωροδοκίας και λίγο πριν από τις Δημοτικές εκλογές πάει να κλείσει έτσι, το καυτό αυτό θέμα.

Καλούμε το ΥΠΕΚΑ να χαρακτηρίσει το κτήμα, χώρο υψηλού πρασίνου και να το απαλλοτριώσει με χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, για τη δημιουργία του πάρκου, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές της Αττικής & της Θες/νίκης.

Καλούμε την κυβέρνηση και την δικαιοσύνη να επανεξετάσουν το θέμα στο σύνολό του και ιδίως όλες τις ύποπτες συναλλαγές των Ζωγραφαίων, με τη δημόσια διοίκηση.

Ζωγράφου 9 Σεπτεμβρίου 2010

Η επιτροπή αγώνα κατοίκων για να γίνει το κτήμα Ζωγράφου κτήμα του Λαού.
U: www.vilazografou.gr
E: zografou.vila@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom