Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Κάποιος να τους τραβήξει τ' αυτιά


Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δεν είναι τσιφλίκι κανενός!
Είναι η ομάδα που πριν έξι χρόνια έκανε έναν ολόκληρο λαό να κλαίει από χαρά και περηφάνια.

Το δέος,την αγάπη και το αίσθημα του νικητή που ενέπνευσε αυτή η ομάδα δεν μπορεί να τ' αμαυρώσει κανένας λεβέντης,είτε αυτός είναι παίκτης,είτε προπονητής,είτε παράγοντας,είτε φίλαθλος.Αυτή η ομάδα μας ένωσε,μας έκανε μια οικογένεια,μας δίδαξε ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο.

Αυτά που λέγονται και γράφονται σήμερα μετά και την αποχώρηση και τρίτου ποδοσφαιριστή από τις τάξεις της πρέπει να ταρακουνήσουν τους υπεύθυνους της ΕΠΟ  και να πετάξουν τον καρκίνο πριν αρχίσει να καλπάζει.

Δεν θέλουμε ούτε να πιστέψουμε ούτε να υιοθετήσουμε όσα ακούγονται,όμως καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει.Γι' αυτό εδώ και τώρα να ξεκαβαλήσουν τα καλάμια τους ορισμένοι και να καταλάβουν πως η Εθνική δεν είναι τσιφλίκι του παππού τους αλλά εθνική υπόθεση κι είναι πολύ μεγάλη τιμή να φοράνε τη φανέλα με το εθνόσημο.

Ηδη από τους εικονιζόμενους στη φωτογραφία αποχώρησαν για προσωπικούς λόγους από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα τρεις(Κυργιάκος,Αμανατίδης,Γκέκας) κι άλλοι δυο (Σεϊταρίδης,Τζόρβας)είναι υπό σκέψη.Φήμες τους θέλουν δυσαρεστημένους από τη συμπεριφορά παλιού διεθνή που την έχει δει καπετάνιος με τον ερχομό του Σάντος και κάποιοι αισθάνονται παραγκωνισμένοι.

Καλά μου παιδιά,που η τύχη σας έφερε εκεί που τόσα άλλα παιδιά θα ήθελαν να βρίσκονται,θα πρέπει να μάθετε να συμπεριφέρεστε ως ομάδα και μάλιστα εθνική,να σέβεστε τους εαυτούς σας,τους προπονητές σας,τους φιλάθλους (που παίρνουν ψίχουλα μπροστά στα δικά σας εκατομμύρια)  και τη σημαία που εκπροσωπείτε.

Αν πάλι δεν σας αρέσει στο καλό αλλά θα πρέπει να υποστείτε τις συνέπειες διότι ως διεθνείς παίκτες θα πρέπει να ξέρετε πως δεν έχετε μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.Δεν μπορείτε ατιμώρητα να διασύρετε το Εθνικό συγκρότημα με την αλαζονεία σας και να διασπάτε το οικογενειακό κλίμα που κατάφερε ο Ρεχάγκελ!

Και κάτι για τους νεότερους:ο Βασίλης Κωνσταντίνου,ένας από τους μεγαλύτερους Ελληνες τερματοφύλακες της δεκαετίας του 70,επί σειρά ετών ήταν αναπληρωματικός του Τάκη Οικονομόπουλου και στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική ομάδα και δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ.Οσάκις βέβαια του ζητήθηκαν οι υπηρεσίες του ήταν παρών και αποτελεσματικός!

9 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Μονο τα αυτια;

Επιεική σε βρισκω Ζει μου

αντωνης είπε...

Καλησπερα Δημητρη.
Δεν ειχα διαβασει κατι, μετα τη δικη σου αναρτηση μπηκα και ειδα.
Και τωρα ας σχολιασω, αφου πρωτα πω οτι προσυπογραφω τα οσα εγραψες (και τα οποια ισχυουν για καθε αθλημα, προσφατο το παραδειγμα του Διαμαντιδη στο μπασκετ).

Διαβαζω οτι εφυγαν ηδη Κυργιακος και Αμανατιδης (δεν το ηξερα) και σκεφτεται να φυγει και ο Τζορβας.
Δεν πρεπει οι ιδιοι οι παικτες να μιλησουν; Τι θα πει "ειδικες συνθηκες" κυρ Γκεκα;
Οι δημοσιογραφοι γιατι για πολλοστη φορα κανουν την παπια και δεν λενε την αληθεια στον κοσμο; Αυτος δεν ειναι ο ρολος τους;

αντωνης είπε...

Α τωρα ειδα σε καποια sites που εχουν και σχολια, γιατι αν περιμενω απο τους δημοσιογραφους σωθηκα.
Κλικες λεει και τα λοιπα. Και λοιπον, πρωτη φορα ειναι;
Σα δε ντρεπεστε λεω γω "κυριοι" εκατομμυριουχοι.
Κανονικα οσοι αρνουνται την εθνικη ομαδα κατα τη γνωμη μου, θα επρεπε να σταματουν την ιδια στιγμη να ειναι επαγγελματιες. Να τους εκοβαν τη μπαλλα, το μπασκετ κλπ.
Οταν παικταραδες εκατομμυριων στο εξωτερικο σκιζονται στις εθνικες τους, ειναι εξωφρενικο το καθε δικο μας παικτακι να κανει οτι του καπνισει.

Αλλά στη χωρα του "δε βαριεσαι, δεν εγινε και τιποτα" δεν περιμενω κατι τετοιο.
Θα κανουμε σα να μη συνεβη τιποτα και θα παμε παρακατω.
Και παρακατω...
και ακομα παρακατω...

zeidoron dtsoukas είπε...

Ρίκη μου και συ και ο Αντώνης διαβάσατε το μισό άρθρο!Ταξίδευα από την Αθήνα για Αγρίνιο κι έκανα την ανάρτηση από το κινητό γιατί είχα τρελαθεί με όσα διάβαζα από δω κι απο κει για την Εθνική.Τώρα το ολοκλήρωσα,για ξαναδές το.
Καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αντώνη μου και συ το μισό άρθρο έχεις διαβάσει.Τώρα το ολοκλήρωσα!Πάντως τα πράγματα έτσι ακριβώς είναι όπως τα γράφεις.Θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι όσοι πάνε να χαλάσουν το κλίμα που έφτιαξε ο Ρεχάγκελ.Είναι όλοι τους χοντρά αμειβόμενοι και οφείλουν να σέβονται.Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

αντωνης είπε...

Και εκτος απο το παραδειγμα του Κωνσταντινου, το ιδιο εκανε και στην ομαδα του για πολλά χρονια ο Νικοπολιδης που ηταν στη σκια του Βαντσικ για πανω απο μια 10ετια.

Phivos Nicolaides είπε...

Τ' αυτιά, αλλά ποιος ακούει...

zeidoron dtsoukas είπε...

Πολύ σωστά Αντώνη και ο Νικοπολίδης ήταν για πολλά χρονιά στη σκιά του Βάντσικ,ήρθε η ώρα του κι έγινε πρώτος και καλύτερος.Αν ισχύει αυτό που κυκλοφοράει για τον Κατσουράνη τότε είμαστε πράγματι Ελληναράδες σε όλα τα επίπεδα!Κρίμα γιατί τον εκτιμούσα.Και πάλι καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Φοίβο απόψε στα δελτία ειδήσεων πήραν θέση και ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ο γεν.γραμ.Αθλητισμού και πρέπει να προχωρήσουν και σε τιμωρία όσων δημιουργούν πρόβλημα στ' αποδυτήρια αλλά και σε όσους αρνούνται ν' αγωνιστούν με τη φανέλα της Εθνικής(χώρια από την τιμή που τους έκανε η πατρίδα έχουν εισπράξει και κάποια εκατομμύρια έτσι;)!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom