Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Απεργιακό «τσουνάμι» για ασφαλιστικό, εργασιακά

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί αύριο όλη η χώρα, με τα συνδικάτα να βρίσκονται σε θέση μάχης για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και στις εργασιακές σχέσεις. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν αύριο 24ωρη πανελλαδική απεργία και στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση πως «ο αγώνας συνεχίζεται».

Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα Ταμεία, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των δήμων και των νομαρχιών. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά.
Επιπλέον απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι δημοσιογράφοι. Κλειστά θα μείνουν και τα καταστήματα, ύστερα από σχετική απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ. «Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση να αλλάξει πορεία πλεύσης τόσο στο Ασφαλιστικό όσο και στις εργασιακές σχέσεις», σημειώνει το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Γιώργος Κωνσταντινόπουλος.

Απεργιακό «τσουνάμι» για τις αλλαγές σε ασφαλιστικό, εργασιακά
«Για άλλη μια φόρα», τονίζει, «τον λογαριασμό καλούνται να τον πληρώσουν οι εργαζόμενοι.
Βασικά μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που οι εργαζόμενοι πάλεψαν χρόνια για να αποκτήσουν, καταργούνται με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν πρόκειται να το ανεχτούμε και θα δώσουμε τη μάχη μέχρι την τελική νίκη». Σημειώνεται πως η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν αύριο συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.
Χωριστή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ, ζητώντας «να ακυρωθεί τώρα το μνημόνιο». Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό κίνημα, «το Ασφαλιστικό είναι πρόβλημα πόρων και όχι παροχών» και επομένως η λύση δεν μπορεί να προέλθει μέσα από την αύξηση των ορίων ηλικίας και τη μείωση των συντάξεων. Αλλωστε, η αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας κατά δύο χρόνια δίνει επτά μόλις μήνες ζωής στο ασφαλιστικό σύστημα.
«Κόκκινο πανί» για τα συνδικάτα αποτελούν και οι επερχόμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Με τις προωθούμενες ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας οι απολύσεις γίνονται φτηνότερες και ευκολότερες, ενώ οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι κυριολεκτικά στον αέρα.
Κινητοποιήσεις δύο ναυτεργατικών ενώσεων
Νέες «φουρτούνες» στο λιμάνι
Νέες «κόντρες» αναμένονται αύριο στο λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν 22 δρομολόγια πλοίων προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι ενώσεις μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) και κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής «Ο Στέφενσων» αποφάσισαν να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία, που έχουν κηρύξει, την Τρίτη, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό. Κατά πληροφορίες, εφοπλιστικές ενώσεις και εταιρείες εξετάζουν πώς θα κινηθούν νομικά κατά της απόφασης των δύο ναυτεργατικών ενώσεων.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, Απ. Βεντούρης, πρόκειται να επισκεφθεί σήμερα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάν. Τέντε, για να του ζητήσει να τηρηθεί η νομιμότητα. Η απεργία των δύο ναυτεργατικών ενώσεων ξεκινάει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και λήγει τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ σε κοινή ανακοίνωσή τους με την ένωση συνταξιούχων ΝΑΤ καταδικάζουν την «ενορχηστρωμένη επιχείρηση ποινικοποίησης των απεργιακών αγώνων» και καλούν σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί της Τρίτης στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.
Η συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ απασχόλησε, την περασμένη Παρασκευή, τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία αποφάσισε, έπειτα από μυστική ψηφοφορία, με ψήφους 9-6 να μη συμμετάσχει.
Συγκοινωνίες
Δρομολόγια μετ’ εμποδίων
Μετ’ εμποδίων θα γίνουν αύριο τα δρομολόγια στα μέσα ΜΜΜ, με τα σωματεία να αποφασίζουν σήμερα αν θα προχωρήσουν σε απεργία ή σε στάση εργασίας. Σημειώνεται πως η ΓΣΕΕ έχει ζητήσει από τα σωματεία να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με τέτοιον τρόπο, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές. Προς το παρόν, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν αποφασίσει να κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί και από τις 8 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία.

http://www.ethnos.gr/
Απορία Ζείδωρον:Γιατί ρε παιδιά δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις;
Τι έχουν να χωρίσουν οι εργαζόμενοι μεταξύ τους;

2 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Να δούμε τι θα γίνει τελικά...

zeidoron dtsoukas είπε...

Τι να δούμε αγαπητέ Φοίβο;Μπροστά σε τόσα προβλήματα και το εργατικό κίνημα εξακολουθεί διχασμένο!
Να είσαι καλά,καλημέρα!

Read more: Go to TOP and Bottom