Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ο άνθρωπος του καμπινέ

The cabinet man
της ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ
ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ πάαααρα πολύ όμως. Πότε ποινικοποιήθηκαν τα ντουλάπια; Γιατί κι εμένα ο κυρ Βασίλης μού έβαλε το καλοκαίρι παραπάνω ντουλάπια στην κουζίνα για να χωρέσουν οι χύτρες, τα κατσαρολικά και τα τεντζερέδια. Λες να τον καλέσει ο Βαλυράκης στην Εξεταστική για τη Siemens, Παναγία μου; 

Καλά που ο κυρ Βασίλης δεν μου ΄στειλε mail. Στο όρθιο την κλείσαμε τη συμφωνία, στο όρθιο κάναμε τα παζάρια μας, πατ κιουτ και τέρμα! Α ρε, Ελλάδα αθάνατη! 

Ασε που ο κυρ Βασίλης «μαραγκός» δηλώνει. Οχι «cabinet man». (Ούτε καν «carpenter», μη σου πω)! Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι τα έξτρα ντουλάπια βρίσκονται τώρα φόρα παρτίδα στην κουζίνα μου κι αποτελούν τεκμήριο του εγκλήματος! 

Τουλάχιστον, με όλη αυτή την υπόθεση, φρεσκάραμε τα αγγλικά μας. Ο μισός πληθυσμός κάθεται τώρα ουρά για το Ρroficiency. 

Cabinet είναι το υπουργείο, cabinet είναι το ντουλάπι, δεν ξέρω αν cabinet είναι και ο καμπινές: Τhe cabinet man = ο άνθρωπος του καμπινέ. Δις ιζ α ντογκ, δις ιζ α κατ, γουέαρ ιζ δε ντογκ, δε ντογκ ιζ ιν δε γκάρντεν. 

ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ πάααρα πολύ όμως! Γιατί δεν μου ΄φτανε η διαπλοκή με τα κατσαρόλια, πήγα ο μαλάκας πριν από δυο χρόνια κι αγόρασα τοστιέρα Siemens. 25,99 ευρώ έκανε αυτή τώρα, σαν χτες το θυμάμαι. 


Βέβαια,το ζητούμενο είναι να το θυμάται "σαν χτες" και η υπάλληλος που μου την πούλησε.Γιατί πάει καιρός από τότε και την απόδειξη την πέταξα. (Τότε ακόμα δεν τις φυλάγαμε στη θυρίδα της τράπεζας. Τότε ακόμα δεν παίρναμε την απόδειξη για το κωλόχαρτο να την κάνουμε κορνίζα. 

Αλλες εποχές, χαρά μου! Κι άντε τώρα να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας!)

«Μάχη» τη λέγανε την πωλήτρια, σαν χτες τη θυμάμαι, καλέ! Κυρία Μάχη μου, στα πόδια σας προσπέφτω! Πείτε μου ότι δεν με έχετε ξεχάσει! Πείτε μου ότι έχω χαραχτεί με πύρινα γράμματα στη μνήμη σας.

Ξέρετε ποια είμαι, κυρία Μάχη μου; Μια ξανθιά τρελή με φουστάνι φλοράλ και το τσόκαρο τάκα τούκα; Που κοντοστάθηκα και σε άλλες μάρκες αλλά εσείς μου είπατε ότι κι εσείς αυτήν έχετε στο σπίτι σας και σας βγήκε καλή; Μήπως το κάνατε σκόπιμα, κυρία Μάχη μου; Μήπως παίρνετε μίζες απ΄ τον Χριστοφοράκο για να προωθείτε τις τοστιέρες του σε ηλίθιες ξανθιές; Μήπως όταν πάτε Ελβετία μένετε σε σαλέ και κυκλοφορείτε με λιμουζίνα, σαν τον Μαντέλη ένα πράμα; Μήπως ΕΙΣΤΕ ο Μαντέλης και μεταμφιεστήκατε σε πωλήτρια για να με παγιδέψετε; Ναι, το ομολογώ: μια μανία καταδίωξης την έχω πάθει!

Ενα μόνο σας λέω, κυρία Μάχη μου! Ο Θεός με φύλαξε με το ατμοσίδερο! Ο Μεγαλοδύναμος με λυπήθηκε και πήρα άλλη μάρκα! Κι όλες οι άλλες ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι μου καρατσεκαρισμένες είναι. Μόνο η τοστιέρα αποτελεί προϊόν εγκλήματος. Ε, πόσα χρόνια πια να φάω για μια κωλοτοστιέρα; Γιατί ο Ποινικός Κώδικας, άρθρο 364, παράγραφος 5 το γράφει καθαρά και ξάστερα: «Από τοστιέρα και κάτω, τσιμπάς αναστολή. Από μικροκυμάτων και πάνω, μετράει για κάθειρξη! Από μίζα εκατομμυρίων και πάνω, κρίνεσαι αθώος!».

ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ πάαααρα πολύ όμως! Την Τρίτη έφτασε, λέει, στην Επιτροπή κι άλλο ένα ύποπτο mail με το περιεχόμενο: «Η τάβλα θα είναι έτοιμη σήμερα»! Ποια τάβλα, Βαγγελίστρα μου; Τι λένε, τι μολογάνε, τι κρύβεται πίσω απ΄ την τάβλα; Εγώ μόνο τα τραγούδια της τάβλας ήξερα μέχρι τώρα: «Σε ψηλό βουνό, σε ριζιμιό χαράκι, κάθεται έν΄ αητός, βρεμένος, χιονισμένος ο καημένος. Και παρακαλεί τον ήλιο ν΄ ανατείλει. “Ηλιε ανάτειλε, ήλιε λάμψε και δώσε για να λειώσουνε χιόνια απ΄ τα φτερά μου και τα κρούσταλλα απ΄ τα ακρόνυχά μου. Ηλιε ανάτειλε!”».

Αντε να δούμε αν η περίφημη Εξεταστική καταφέρει να ξεδιπλώσει το κουβάρι για να πλέξουμε κι εμείς κάποτε το πουλόβερ το ζακάρ. Αντε, γιατί πολύ φοβάμαι ότι θα μείνουμε πάλι με το κουβάρι στο χέρι!

Ηλιε ανάτειλε! Ηλιε λάμψε, ρε γαμώτο! 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ο Μαντέλης ο ένας ο άλλος έκαναν τι έκαναν... Φρέσκα κουλούρια ο κουλουράς η σημερινή κυβέρνηση σε μια εταιρία που αποδεδειγμένα δωροδοκούσε τι κάνει; να την απαγορεύσει να επιτηδεύεται στην Ελλάδα να τη πάει στα δικαστήρια να την διώξει. Όχι ενώ από το ένα χέρι κλέβει και από το άλλο μας τα δίνει δανεικά και μας χρεώνει.
Η δικαιοσυνη τι κανει εχει μπλεξει τα φαξ τα κουριερ και email.

ephee είπε...

Σοβαρή παράλειψη της Ακρίτα: Δε μας είπε πόσα χρόνια τρως για "βραστήρα αυγών" της ίδιας εταιρείας..
Είδες Δημήτρη, όλα τα γελοία έχουν χαραχτεί στη μνήμη μου..

zeidoron dtsoukas είπε...

Η δικαιοσύνη αγαπητέ Ανώνυμε ασχολείται με τα αναδρομικά των δικαστών και με κανένα κουλουρά στην Ομόνοια που δεν διαθέτει άδεια!
Οσο για τη ΖΗΜΕΝΣ πως να φύγει αφού το μεγαλύτερο μέρος και του ΟΤΕ αλλά και των νοσοκομείων στηρίζεται σε δικά της μηχανήματα,πάει αυτή την έχουμε ισόβια!

zeidoron dtsoukas είπε...

Εφη μου κάτσε να βγει(που δεν το βλέπω να βγαίνει) η λίστα με τα τσακάλια τους δημοσιογράφους και κει θα δεις γελοία δωράκια που θα τρελαθείς(λεμονοστίφτες,μπρίκια κλπ)!
Καλό μεσημέρι!

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Καλά να μου το θυμηθείς όταν θα είμαστε γείτονες κάπου εκεί ….ψηλά.
Ο Ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει στα …ψιλά.
Οι Γερμανοί και οι Έλληνες πολιτικοί, αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και λοιποί ταγοί δεν ήταν μόνο συνέταιροι στις μίζες, στην διαπλοκή, στην δωροδοκία ,στην απιστία των κρατικών προμηθειών και δημοσίων έργων , στην κατάχρηση του δημοσίου χρήματος , ήταν και συνέταιροι στην τρέλα.
Αυτή κι αν την πουλούσαν αφειδώς στα λαϊκά παζάρια .Φτάσανε να την …χαρίζουνε τσάμπα αλλά πια δεν μάσαγε κανείς…..

Καλή Κυριακή Δημήτρη μου

zeidoron dtsoukas είπε...

Μου άρεσε αυτό το:"όταν θα είμαστε γείτονες κάπου εκεί ….ψηλά"!
Ας ελπίσουμε ότι θα αργήσει έτσι Λυγερή μου,καλύτερα εδώ κάτω με τα θηρία έστω και χωρίς λεμονοστίφτες!
Φαντάζεσαι στο μέλλον ν' αλλάξουν νοοτροπία οι άνθρωποι να γίνουν άπαντες καλοί και αγαθοί!Θα τρελαθούν οι ιστορικοί μη μπορώντας να καταλάβουν τι γινόταν στα τέλη του 20ου και στις αρχές του 21ου αιώνα.
Πλάκα θα 'χει,να 'σαι καλά με τις ιδέες σου!

Read more: Go to TOP and Bottom