Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Έφεραν νόμιμα 6 εκατ. ευρώ για μίζες

Το "ΠΟΝΤΙΚΙ" που κυκλοφορεί σήμερα Τετάρτη 23/6/10 εκτάκτως λόγω της απεργίας έχει στο πρωτοσέλιδο θέμα ακόμη μία αποκάλυψη για το θέμα του σκανδάλου SIEMENS.Αποκαλύπτει στο πρώτο θέμα τους τρόπους με τους οποίους τα στελέχη της εταιρείας νομιμοποιούσαν το μαύρο χρήμα που έφερναν από το εξωτερικό και χρησιμοποιούσαν για να πληρώσουν τις μίζες που είχαν υποσχεθεί. «Έφεραν νόμιμα 6 εκατ. ευρώ για μίζες!» λέει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας με αναλυτικό ρεπορτάζ για το πώς μπήκε το μαύρο χρήμα στη χώρα μας με τη ρύθμιση Αλογοσκούφη, το 2005, για την νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος. Ο τότε διευθυντής τηλεπικοινωνιών της ελληνικής Siemens, Π. Μαυρίδης, εξηγεί σε δικηγόρους πώς «αξιοποιώντας» τη νομοθεσία έφερνε μαύρο χρήμα από το εξωτερικό για να λαδώνει τις διοικήσεις του ΟΤΕ!. (Σελ. 19)
ΣΤΑ ΑΝΑΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ που σιγοκαίνε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προσκρούει η κυβέρνηση, γι΄ αυτό και οι υπουργοί καλούνται να κάνουν τουςαναστενάρηδες, μπας και περάσει το ασφαλιστικό και το εργασιακό. Ο Παπανδρέου έχει ως τελευταίο όπλο την επίκληση κομματικής πειθαρχίας, ενώ στο φόντο σκιτσάρει την απειλή εκλογών με λίστα που θα αποκλείει τους απείθαρχους. (Σελ. 4-5)
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΦΟΥΡΝΟ ΖΥΜΩΘΗΚΕ ΝΕΟ…ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΚΟΜΜΑ. Την Κυριακή θα το… ξεφουρνίσει ο Φώτης Κουβέλης και στο αυριανό ΠΟΝΤΙΚΙ αποκαλύπτουμε και το πιθανότερο όνομα του (Σελ. 12)
ΚΑΙ ΕΝΩ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ, οι τσέπες των «φουρνάρηδων» της υγείας γεμίζουν όλο και περισσότερο με μίζες από τη διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων ενώ η υγεία των πολιτών τίθεται σε άμεσο κίνδυνο. Η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή από ότι υποπτευόμαστε (Σελ. 14-15)
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, και για να κρατήσουν οι χοροί, ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται να προτείνει ως δήμαρχο της πόλης τον Διονύση Σαββόπουλο (Σελ. 16-17)
Το «Π» παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό, με άρθρα του  Γιώργου Ρωμανιά, Επιστημονικού Σύμβουλου ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, και του δικηγόρου-εργατολόγου Δημήτρη Περπατάρη. Ακόμα, η επιστημονική ομάδα και οι συντάκτες του «Π» απαντούν στα ερωτήματά σας (Σελ. 43-45)
ΜΑΖΙ με το «Π» και το πολιτιστικό ένθετο «Ποντίκι Art», με εξώφυλλο τον πάντα ρηξικέλευθο Σταμάτη Κραουνάκη που μιλάει για την πρώτη του εμφάνιση στην Επίδαυρο ως ηθοποιός, αλλά αναρωτιέται κιόλας: « Αν κόψουμε και το τσιγάρο μέσα σε αυτή την κατάντια, πού θα πάνε τα νεύρα μας; Υπάρχουν τόσες κλινικές για να μας μαζέψουν τους μανιοκαταθλιπτικούς;»
ΤΕΛΟΣ, χωρίς άλλη οικονομική υποχρέωση… Το «Π» συνεχίζει τη μοναδική λογοτεχνική προσφορά για τους αναγνώστες του «Τα Άπαντα του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ», με πρωταγωνιστή τον ανεπανάληπτο ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και τον βοηθό του, τον περίφημο Γουάτσον. Στην Αθήνα κυκλοφορούν οι«Περιπέτειες του Σέρλοκ Χόλμς Α’ Μέρος» και στην επαρχία η «Η Κοιλάδα του Φόβου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom