Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Τι μαγειρεύουν για μας χωρίς εμάς;

Οι πολιτικές εξελίξεις,οι επιχειρηματίες,το νέο Κόμμα,οι εκδότες και τα παίγνια εξουσίας
Μια ιδιότυπη «μάχη» έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι μεταξύ των επιχειρηματιών πού ελέγχουν κατεστημένα ΜΜΕ και ομάδας επιχειρηματιών οι οποίοι ,όλα δείχνουν πώς, από τότε, παρακολουθούν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις με στόχο να... παρέμβουν.
Στο... πίσω μέρος του κεφαλιού τους η δημιουργία ενός νέου πολιτικού Κόμματος. Η σκέψη δεν είναι σημερινή...
Από το 2007 και μετά, όταν ξεκίνησε η συστηματική αποδόμηση και απαξίωση του τότε Πρωθυπουργού - οποίος με την πολιτική ανυπαρξία του διευκόλυνε τις εξελίξεις, αλλά και η γελοιοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου (ποιος δεν θυμάται τις ιστορίες με το ποδήλατο που έπεσε και το κανό που χάθηκε) οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας είναι σε επιφυλακή, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Η εν πολλοίς κατασκευασμένη και κατευθυνόμενη οικονομική κρίση και η εξ αυτής αυξανόμενη κοινωνική αναταραχή, δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για επιφανειακά αλλά και υπόγεια παίγνια εξουσίας και όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας.
Και τα παίγνια αυτά, ολοένα και περισσότερο δεν έχουν επίκεντρο τις «επίσημες» πολιτικές δυνάμεις του τόπου, οι οποίες ,όλα δείχνουν πώς βρίσκονται εκτός πραγματικότητας.
Το παιγνίδι είναι ανελέητο και βέβαια δεν αφορά στο μέλλον της πατρίδας μας, αλλά στο μέλλον των συμμετεχόντων σ' αυτό.
Από τις φωτιές που κατέστρεψαν την Ηλεία και την Αττική, από την αδυναμία του τότε Πρωθυπουργού να διαχειριστεί ακόμη και την μικρότερη(τεχνητή ή όχι) κρίση και από την απάθεια των πολιτών, τα αντιμαχόμενα συμφέροντα έχουν διαπιστώσει ότι ...μπορεί να γίνει παιχνίδι.
Κεφάλαια με αδιευκρίνιστη προέλευση αγοράζουν από την ύδρευση της Θεσσαλονίκης μέχρι τις εναέριες και θαλάσσιες συγκοινωνίες στο Αιγαίο και από τον Ολυμπιακό μέχρι ... ότι βάλει ο νους .
Το παιχνίδι των spreads, το οποίο στην πραγματικότητα είναι παιχνίδι εξουσίας σε συνδυασμό με την αβελτηρία της νέας διακυβέρνησης δημιουργούν ακόμη καλύτερο κλίμα για την επώαση του αυγού του φιδιού...
Επιχειρηματίας πρώην ...μεγαλοδικηγόρος φιλοξενείται σε «πολιτικές» εκπομπές και δίνει ....συμβουλές προς τους πολιτικούς που διαγκωνίζονται ποιος θα μπει πρώτος στο μισθολόγιό του...
Η Κύπρος, το Αιγαίο, τα υδάτινα σύνορα με την Αλβανία, τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ΔΕΝ ενημερώνεται ο Λαός , απλώς παραμορφώνουν την πραγματικότητα και διευκολύνουν...
Έτσι, φθάσαμε και στην... δημοσκόπηση πριν από λίγες ημέρες: Το 62% των Πολιτών επιθυμεί νέο Κόμμα....
Από την μία, επιχειρηματίες, των οποίων τα ονόματα δεν αναφέρονται από κανένα και πουθενά οι οποίοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ «αναζητούν άφθαρτη προσωπικότητα που να μπορεί να.... πουλήσει».
Από την άλλη οι εθνικοί κατασκευαστές – εκδότες παρακολουθούν πουλώντας υπογείως την στήριξή τους σε όποιον θα υποσχεθεί τα περισσότερα.
Και κάπου στην μέση, διάφοροι αστέρες της «πολιτικής» οι οποίοι είτε βρίσκονται στην νέα Δημοκρατία είτε στο ΠΑΣΟΚ, οι εξελίξεις τους έχουν στην.... απέξω.
Εδώ, στην... μέση και η κυρία Μπακογιάννη και διάφοροι άλλοι μεγαλόσχημοι ή και μικρόσχημοι ετοιμάζονται να... σώσουν και αυτοί με την σειρά τους την έρημη Ελλάδα...
Και οι Πολίτες που καταλαβαίνουν ....φοβούνται όλα αυτά που θα γίνουν γι' αυτούς χωρίς αυτούς....

2 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Δεν είμαι από τους πολίτες που τα καταλαβαίνουν όλα αυτά αλλά ανησυχώ έως και φοβάμαι πάρα πολύ για το τι μέλλει γενέσθαι σε αυτόν τον τόπο.
Φυσικά και δεν μπορεί ο καθένας να μεταβάλλει εαυτόν σε ειδήμονα επί παντός επιστητού και να προτείνει ΄ν’ αποκλείσει λύσεις.
Εκείνο όμως που ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης δικαιούται να διεκδικεί είναι η εξυγίανση στην πολιτική ζωή, η κάθαρση στην κρατική μηχανή και στην δημοσιονομική ζωή. Η εφαρμογή δικαιοσύνης σε όλους τους τομείς και η παραδειγματική τιμωρία των απατεώνων ,των κλεπτών και κλεπταποδόχων του δημοσίου χρήματος
.Δεν μπορώ να σκεφθώ πως μπορούμε να βγούμε από το δημοσιονομικό αλλά και κοινωνικό αδιέξοδο ,πως μπορούμε να εμπιστευτούμε το κράτος με ημίμετρα και με στάχτη στα μάτια.
Την καλή νύχτα μου

http://ligery.pblogs.gr
http://pygemos.blogspot.com

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή μου Λυγερή περιγράφεις την ιδανική πολιτεία έτσι όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι!
Δυστυχώς όμως δεν θα μπορέσουμε να τη δούμε,εμείς τουλάχιστον.
Δεν ξέρω,κάτι υπάρχει στο DNA των ανθρώπων και μόλις καταλάβουν αξιώματα μεταλλάσσονται.
Να είσαι καλά,καλημέρα!

Read more: Go to TOP and Bottom