Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ανακαινίστηκαν και ξαναλειτουργούν τα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια στο Αγρίνιο







Εγκαινιάσθηκε και δόθηκε σε χρήση την Παρασκευή (12 Φεβρουαρίου 2010) το ιστορικό σχολικό συγκρότημα των Παπαστρατείων Εκπαιδευτηρίων στο Αγρίνιο μιας και ολοκληρώθηκε το έργο της επισκευής και αναπαλαίωσης του 1ου Γυμνασίου και 5ου Δημοτικού, συνολικής επιφάνειας 3.600 τετραγωνικών μέτρων.
Με δαπάνη 1.570.000 ΕΥΡΩ, (εκ των οποίων 1.300.000 από το Γ΄ Κ.Π.Σ. και 270.000 από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας), η παρέμβαση αυτή περιέλαβε όλες τις απαιτούμενες εργασίες για την επισκευή, ανακαίνιση και λειτουργική αναμόρφωση, των διδακτηρίων του γυμνασίου και του δημοτικού, (αναπαλαίωση- αποκατάσταση φθορών).
Οι νέες υποδομές που δημιουργήθηκαν ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών το διδακτήριο του 5ου Δημοτικού, διαθέτει 12 αίθουσες διδασκαλίας, 4 ειδικές αίθουσες, (εργαστήρια) 2 χώρους διοικητικής υποστήριξης (γραφεία), ικανή επιφάνεια αποθηκών και λοιπών βοηθητικών χώρων, ενώ το 1ο Γυμνάσιο διαθέτει και αυτό 12 αίθουσες διδασκαλίας, 8 ειδικές αίθουσες, (εργαστήρια) 3 χώρους διοικητικής υποστήριξης (γραφεία), ικανή επιφάνεια αποθηκών και λοιπών βοηθητικών χώρων.
Επί πλέον παραδόθηκε σύγχρονο γυμναστήριο - αίθουσα πολλαπλών χρήσεων την οποία θα συνδιαχειρίζονται για τις ετήσιες εκδηλώσεις.
Το συγκρότημα των Εκπαιδευτηρίων στην είσοδο του δημοτικού πάρκου Αγρινίου ανεγέρθει το 1932, με δαπάνη των αδελφών Παπαστράτου.

Υ.Γ. Επιτέλους ένα από τα πιο ιστορικά σχολικά κτίρια της πόλης μας ανακαινίστηκε και λειτουργεί ξανά. Γενιές και γενιές αγρινιωτών περάσαν από εδώ. Μπορεί το όλο ζήτημα να πέρασε από χίλια μύρια κύματα, σημασία έχει όμως ότι τέλος καλό-όλα καλά. Γιατί δυστυχώς αν λειτουργήσει κάτι σωστά σε αυτό το κράτος, μάλλον είναι πολυτέλεια...


Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία όπως ήταν παλιά,πολύ παλιά όμως!

Η σφραγίδα στο απολυτήριο δείχνει καθαρά ποια εποχή ο Ζείδωρον φοιτούσε στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια!
Το ένα και μοναδικό Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου μόλις είχε χωριστεί σε Αο και Βο και συστεγάζονταν με πρωινές και απογευματινές βάρδιες.Υπήρχε βέβαια και το Οικονομικό Γυμνάσιο κοντά στον Αγιο Χριστόφορο,το Γυμνάσιο Θηλέων λίγο πιο κάτω που κι αυτό τότε χωρίστηκε επίσης σε Αο και Βο (και μεταφέρθηκαν το μεν πρώτο στην Αγία Τριάδα το δε δεύτερο στη Σκόπα κοντά στα Τρία Φανάρια) καθώς κι ένα Ιδιωτικό  ακριβώς δίπλα στο γήπεδο του Παναιτωλικού (τυχεροί αυτοί έβλεπαν τζάμπα ποδόσφαιρο από τα μπαλκόνια και την ταράτσα)!
Αλλα χρόνια,άλλες εποχές!
Κάποτε η πατρίδα μας είχε και Εθνικούς ευεργέτες που έφτιαχναν κανένα σχολείο,κάποιο νοσοκομείο,μια εκκλησία.
Σήμερα τι γίνεται ρε παιδιά;Ολοι αυτοί οι προύχοντες,μεγαλόσχημοι μόνο το δρόμο για την Ελβετία γνωρίζουν;

6 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Πάντα χαίρομαι όταν διαβάζω για καινούργια σχολεία, για άλλα που επαναλειτουργούν, για ότι αφορά στην παιδεία σε αυτή τη χώρα.

Μπράβο Δημήτρη.
:-)

Εύχομαι να βγουν γενιές σωστά παιδευμένες και μορφωμένες.

zeidoron dtsoukas είπε...

Η ευχή σου είναι ευχή όλων μας Βάσσια μου γιατί μόνο έτσι μπορεί ν' αλλάξει κάτι σ' αυτό τον τόπο.
Καλό βράδυ να έχεις!

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΖΗΔΩΡΕ ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΙ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΟΥΕΜΠΛΕΙ ΠΟΥ ΒΑΦΑΜΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΡΙΣ/ΡΟ ,ΠΟΥ ΜΥΑΛΟ ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΑΝ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ steliosroupakia@yahoo.gr

zeidoron dtsoukas είπε...

Μ' αρέσει που θυμάσαι τη χρονιά του Γουέμπλεϊ αν και γαύρος αγαπητέ μου Στέλιο.Δεν θυμάσαι όμως τι μου υποσχέθηκες!Είχες πει ότι θα γράψεις ένα κείμενο για κείνα τα χρόνια εσύ ως Γηγενής Αγρινιώτης,ακόμα το περιμένω.Για στρώσου και γράψε για όλους και για όλα και στείλε και φωτογραφίες της εποχής.
Να είσαι καλά,φιλιά σε όλους!

steliosroupakia@yahoo.gr είπε...

ΕΓΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΞΑΔΕΡΦΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΑ ΚΑΘΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΗΣΥΧΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ -ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΝΗ ΘΩΜΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΙ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ -ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΛΛΙΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΤΟΥΤΗ ΕΔΩ ΤΗ ΣΤΗΛΗ-ΕΓΩ Ο ΓΗΓΕΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ-

Ανώνυμος είπε...

I сonstantly spеnt my half an hour to read this webρage's content all the time along with a cup of coffee.

Look at my blog post: http://www.2applyforcash.com/
Also visit my web-site : Payday Loans

Read more: Go to TOP and Bottom