Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Αύριο ο 27ος κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας



Αύριο 8 Νοεμβρίου 2009 διεξάγεται ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ για 27η συνεχή χρονιά αφιερωμένος στον αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.
Ο αγώνας γίνεται πάνω στην αυθεντική Μαραθώνια διαδρομή,έχει αφετηρία την πόλη του Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Συμμετέχουν αθλητές απ' όλο τον κόσμο καταβάλοντας υπεράνθρωπη προσπάθεια για να καλύψουν τα 42.195 μέτρα της διαδρομής.
Βέβαια δεν είναι δυνατόν να τερματίσουν όλοι,αξία άλλωστε έχει η συμμετοχή και η μετάληψη των ιδεωδών και των αξιών του Ολυμπισμού καθώς και η έκφραση της ανάγκης για ειρήνη σ' όλο τον κόσμο.
 Παράλληλα με τον Διεθνή Μαραθώνιο η  Ο.Ε. του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, θέλοντας να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να φτάσουν σταδιακά στην πρόκληση των 42.195 μ., διοργανώνει και Αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος στην Μαραθώνια διαδρομή, καθώς και Αγώνες Δρόμου 5 και 10χλμ στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας. Οι αγώνες αυτοί, καθώς και μικρότεροι αγώνες για παιδιά και αθλητές με διανοητική αναπηρία (Special Olympics), δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή της χώρας μας και να βιώσουν τη χαρά της συμμετοχής, της προσπάθειας και του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Οσοι για διάφορους λόγους δεν μπορούμε να πάρουμε μέρος καλό είναι να παραταχθούμε κατά μήκος της διαδρομής η να πάμε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια των δρομέων και να συμμετάσχουμε και μεις με το δικό μας τρόπο σ' αυτή την εκδήλωση για την παγκόσμια ειρήνη.
Πληροφορίες για τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας,οδηγίες συμμετοχής,χάρτες της διαδρομής και πολλές φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ.
update(08:50):Ο αγώνας μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ

2 σχόλια:

Aristodimos είπε...

Μια εκδηλωση που κραταει χρονια. Θυμάμαι την δευτερη χρονια που εγινε το '83 ειχα συμμετάσχει κι εγω. Εκτοτε το ξανατολμησα μόνο αλλη μια φορα το 2004...

zeidoron dtsoukas είπε...

Αρη μου συγχαρητήρια που το τόλμησες έστω και μια φορά.Είναι πολλά τα χλμ δεν βγαίνουν από κοινούς θνητούς.Εγώ συμμετέχω σχεδόν κάθε χρόνο αλλά ως θεατής!Και το πρωί εκεί θα είμαι αν δεν βρέχει.Να είσαι καλά,καλή Κυριακή!

Read more: Go to TOP and Bottom