Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Ελεύθερη η είσοδος βανδάλων στα Α.Τ.





Καταργούνται από την επόμενη εβδομάδα όλες οι ένοπλες σκοπιές στα αστυνομικά τμήματα της χώρας.
Με τη σχετική απόφαση του υπουργείου, περίπου 2.000 αστυνομικοί αναμένεται να αποδεσμευθούν σε ημερήσια βάση από τη φρούρηση των αστυνομικών καταστημάτων με στόχο να διατεθούν στις διοικητικές υπηρεσίες, στις πεζές περιπολίες και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σε κάθε γειτονιά.
Την άποψη ότι τα Αστυνομικά Τμήματα δεν είναι φρούρια, αλλά ...δημόσιες υπηρεσίες που πρέπει να εξυπηρετούν τον πολίτη υποστήριξε σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Βούληση του Υπουργείου είναι τα Αστυνομικά Τμήματα να παραμείνουν ανοιχτά στους πολίτες, ώστε να προσφέρουν άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες και όχι να μετατραπούν σε χώρους φόβου και ταλαιπωρίας, τόνισε.
Ταυτόχρονα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι ΔΕΝ συντρέχουν συνθήκες για νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία, καθώς στην τρομοκρατία η καλύτερη απάντηση δεν είναι η περιστολή δικαιωμάτων και ο φόβος, αλλά περισσότερη δημοκρατία, σεβασμός στα δικαιώματα των πολιτών, ανοιχτός νους και επαγγελματισμός.
Για την κατάργηση της διαδικασίας φρούρησης σε Αστυνομικά Τμήματα, αναμένεται να εκδοθεί σχετική διαταγή - εγκύκλιος από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το επόμενο "πειραματικο" βήμα του κ. Χρυσοχοϊδη θα είναι προφανώς ο ...αφοπλισμός της Αστυνομίας.
Στο μεταξύ η επιλογή νέου αρχηγού της αστυνομίας παίρνει αναβολή για την προσεχή εβδομάδα, μετά και την επιστροφή του πρωθυπουργού από το εξωτερικό.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω ,πως με πολιτικα παντου[γυρω απο Α.Τ] καλλιτερα θα γινεται η δουλεια,χωρις να κινδυνευουν.

Ανώνυμος είπε...

Ποσες κυβερνησεις,περασαν??ποσα θυματα εχουμε?/
μπορει, να χρειαζομαστε πολιτικη αστυνομια,ασφαλη ,αποτελεσματικη ,,δεν παει αλλο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχουμε τουρισμο γιατι ειμαστε η πιο επικυνδηνη χωρα!!!

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

Read more: Go to TOP and Bottom