Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

5 Mετάλλια στους 21ους Θερινούς Deaflympics



η τελετή έναρξης των 21ων Ολυμπιακών Aγώνων Kωφών

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ






Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Κωφών - Βαρύκοων κέρδισε σήμερα στον μικρό τελικό την ομάδα του Ισραήλ με 84-64. Τα δύο δικά μας παιδιά (όπως και όλα τα υπόλοιπα), τα αδέρφια Τασούλη από το Καινούργιο (ο Γιάννης και ο Χρήστος) επιστρέφουν με το ΧΑΛΚΙΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ από την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ που έγινε στην ΤΑΪΠΕΪ της ΤΑΪΒΑΝ.



Το χωριό σας το Καινούργιο και ο Δήμος Θεστιέων ας ρίξουν τα τείχη όπως έκαναν παλαιότερα οι Αρχαίοι Ελληνες. 

Αν είσασταν ακριβοπληρωμένοι και επαγγελματίες θα είχατε καλύτερη αντιμετώπιση.
 

Δεν πειράζει όσοι καταλαβαίνουν νιώθουν περήφανοι.


Για άλλη μια φορά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

πηγή:olatagoal.blogspot.com/
Σημ:zeidoron
 Από 5 μέχρι 15 Σεπτεμβρίου διεξήχθησαν στη μακρινή Ταϊπέι της Ταϊβάν οι 21οι Θερινοί Deaflympics στη σκιά των μέσων ενημέρωσης!
Σ' αυτούς τους αγώνες συμμετέχουν αποκλειστικά αθλητές με προβλήματα ακοής μόνο.
Η Ε.Ο.Α.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών)δεν είναι μέλος της Παραολυμπιακής Επιτροπής και δεν συμμετέχει στην Παραολυμπιάδα με τα υπόλοιπα άτομα με ειδικές ανάγκες, λόγω της σωματικής αρτιμέλειας των αθλητών,οι οποίοι αντιμετωπίζουν αποκλειστικά προβλήματα ακοής.Τα πρωταθλήματα στα οποία συμμετέχει αφορούν μόνο κωφούς αθλητές και διοργανώνονται από την CISS, την EDSO και τις χώρες μέλη των παραπάνω οργανισμών.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών αποτελούν επίσημα αναγνωρισμένο αθλητικό γεγονός από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή οι οποίες έχουν αποδεχθεί την αυτοτέλεια και την ισοτιμία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αθλητισμού Κωφών (C.I.S.S.) και των αγώνων της.
Η Ελληνική αποστολή επέστρεψε με 5 μετάλλια στις βαλίτσες της και πολλές υποσχέσεις για περισσότερα στην Ολυμπιάδα του 2013 που θα γίνει στην Αθήνα. 
Συγχαρητήρια κι από μας σ' αυτά τα παιδιά που συν τοις άλλοις παραμένουν ερασιτέχνες αθλητές!
Λίγη προβολή από τα έντυπα κι ηλεκτρονικά ΜΜΕ δεν θα έβλαπτε πιστεύουμε.



1 σχόλιο:

Vassilis είπε...

Mπράβο στα παιδιά.
Δυστυχώς κάποιοι άλλοι είναι .... βαρήκοοι ή κάνουν τους κουφούς και δεν δίνουν σημασία σε αυτές τις επιτυχίες...ενώ για τον Bolt (χωρίς να μειώνω την αξία του) όλοι έκαναν το γύρω γύρω όλοι μαζί του...

Read more: Go to TOP and Bottom